Inici

Quan llegim un diari, no només trobem textos que ens informen sobre fets d'actualitat, successos o esdeveniments, és a dir, el que coneixem com a periodisme informatiu, bàsicament objectiu, sinó que també existeixen els anomenats textos periodístics d'opinió o gèneres d'opinió, la finalitat última dels quals és mostrar l'opinió personal dels seus autors sobre fets, esdeveniments o temes concrets. Aquestes opinions, fruit de la reflexió i de l'anàlisi, són deutores també de la informació, que tot i passar a un segon pla, juga també un paper molt important, perquè tota opinió i visió subjectiva s'ha de raonar i justificar.
 
L'objectiu d'aquestes activitats recollides amb el títol ben explícit de Textos d'opinió és triple:
 
  • conèixer quin és el panorama actual a casa nostra pel que fa a la premsa escrita i digital. escrita i digital.
  • conèixer els textos periodístics d'opinió i saber-ne identificar la finalitat, el tipus d'autor, l'estructura, etc.
  • esdevenir instruments que et siguin útils per iniciar-te en la redacció de textos periodístics d'opinió, com a mitjà de desenvolupar el teu esperit crític i les opinions pròpies.

 Les activitats que es proposen tenen com a objectiu servir d'elements d'aprenentatge progressiu per arribar a l'elaboració d'un producte final: la redacció d'un text de tipologia argumentativa, en concret, d'un article d'opinió. Per dur a terme aquesta tasca amb èxit, és necessari que us imagineu que sou estudiants de periodisme, aprenents d'escriptor, que seguiu les pautes proposades i que, de manera esglaonada, aneu realitzant les activitats encomanades.  El resultat serà no només iniciar-vos en la redacció de textos d'opinió, sinó conèixer la el món periodístic del nostre país, començar a ser crítics amb la realitat que us envolta, formar-vos una opinió sobre temes diversos i saber defensar-la.

Comments