Hem @elmegren‎ > ‎

Invigningen av köpkvarteret 43: an i Boden

skickad 29 maj 2013 03:48 av Mikael Elmegren
  
För större bilder, klicka på bilderna
  
För större bilder, klicka på bilderna


Dagen började med de gamla vanliga rutinerna, uppstigning, frukost, barnlämning. For hem och la all kamerautrustning i ryggsäcken och begav mig ut på Bodens gator och fotograferade i väntan på invigningen köpkvarteret 43:an.

Bild och text: Elisabeth Johansson Boden

Tiden tickade iväg och jag begav mig mot det nya bygget på Åhléns parkeringen i Boden, som nu består att ett stort hyreshus med en galleria i entréplan. Det samlades många människor som var ivriga på att invigningen skulle ske. Nu har vi väntat sen förra året på att 43:an skall öppna och snart var det dags. Klockan var nu 09.45 och klockan 10.00 går invigningen av stapeln.

Jag tog fram min kamera och passade på att fotografera i folkmassan som nu bara ökade. Fotograferade både tv4:as reporter. Vd:n Dennis Wiksten och många andra både kända och okända ansikten, som alla var där för att delta på den stora dagen.

Då se jag Dennis Wiksten närma sig mikrofonen som står uppställd mitt framför entrén, och han välkomnar alla till den stora dagen. Han håller ett  invigningstal och lämnar sedan över till Bodens kommunalråd och Bosse Strömbäck som även han vill säga några ord. Saxen togs i hand och bandet klipptes av. 

VÄLKOMMEN IN till KÖPKVARTERET 43: AN.

Människorna sprang nästan över varandra för att vara först av de som fick en gratis keps och halsduk. Väl där innanför dörrarna möttes man av ballonger och musik, en lång gång med Kicks på ena sidan och Fittnes 24, samt Teamsportia på andra sidan samt någon butik man inte han lägga på minnet eftersom det kryllade av människor.

Där fanns även doften av nybakat bröd, och runt hörnet fanns Subway som stod och servade kunder med nybakt bröd och kaffe. När man sedan gick runt nästa hörn stod en skylt, här öppnar JYSK inom kort och på ett annat ställe stod det här öppnar Allstar.

Bland dessa andra fanns också Seven, Direkten och Kronans Droghandel
Det blev många fotografier från invigningen trots den trängsel som infann sig i gallerian så var det svårt att inte stöta ihop med någon men dagen bjöd på strålande sol, så dagen kunde inte blivit bättre.

Jag säger nu lycka till åt de företag som öppnat på köpkvarteret 43:an och stort grattis till Wikstens Fastigheter för den satsning ni gör för vår kommun och för hela länet. Skrivande bakom skärmen

/Elisabeth Johansson
Comments