Announcements‎ > ‎

Indian songbook in Western notation

posted Dec 2, 2010, 12:04 PM by Riaz Ahmadali   [ updated Mar 25, 2012, 10:57 AM ]
Op 1 december bracht Stichting OHM Suriname het muziekboek "Indian Pop Songs in Staff Notation" uit. Het boek, samengesteld door de bekende Surinaams-Hindostaanse muzikant en arrangeur Riaz Ahmadali, bevat 20 bekende liederen uit de Bollywood muziekindustrie en uit de Surinaams-Hindostaanse traditie. Enkele bekende titels zijn Sohani raat, Kal ho na ho, Chehra, Kaise bani, Radica, etc. De songteksten zijn bijgevoegd.

Het boek bevat ook een vergelijkende studie tussen Westerse toonladders en Indiase raga's, evenals een historie van de ontwikkeling van de Hindostaanse popmuziek in Suriname; dit laatste is gebaseerd op onderzoek van dhr. Tjait Ganga.

Dit muziekboek mag als uniek worden aangemerkt, aangezien Indiase liederen op Westerse muzieknotatie wereldwijd heel schaars zijn. Voor hen die op een makkelijke manier Indiase liederen willen leren spelen, is dit werk dan ook een aanrader.

In juni 2009 werd door Stichting Ohm Suriname een ander boek uitgegeven, namelijk een bhajanboek op Westerse muzieknotatie, eveneens voorbereid door Riaz Ahmadali.

Een demo met enkele pagina's van beide boeken kan hieronder (onder Attachments) worden gedownload.
Ċ
Riaz Ahmadali,
Mar 25, 2012, 10:54 AM
Ċ
Riaz Ahmadali,
Dec 2, 2010, 1:08 PM
Comments