Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία»

αναρτήθηκε στις 28 Νοε 2011, 6:23 π.μ. από το χρήστη Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων   [ ενημερώθηκε 7 Δεκ 2011, 12:42 μ.μ. ]

Το σύνολο των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία παραμένει για 4 μήνες απλήρωτο, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του, με αόριστες μόνο υποσχέσεις για δάνεια που θα λύσουν βραχύβια το ζήτημα επιβίωσης της επιχείρησης.

 

Η κακοδιαχείριση, η επιλογή της διοίκησης να αποπληρώνει τους πάντες εκτός από τους δικούς της εργαζομένους, τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του προσωπικού, έχουν οδηγήσει τη γνωστή εφημερίδα στα όρια παύσης της λειτουργίας της και, το σημαντικότερο, τους εργαζόμενους στο χείλος της απόλυσης και της ανεργίας.

 

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, που δυστυχώς βιώνουν και οι ίδιοι ανεργία και τις επανειλημμένες πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών, είτε από τους εργολάβους, είτε από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να γίνονται πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη του εργαζόμενου προσωπικού, συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας που αγωνίζονται για το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην εργασία και στην αμοιβή για την εργασία τους.

Comments