- Επίκαιρες ερωτήσεις-επερωτήσεις υπουργών & βουλευτών


ΕΡΩΤΗΣΗ : Προσλήψεις μόνιμων αρχαιολόγων
Κοινοβουλευτική Ομάδα KKE

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού


Η ΔΕΗ Α.Ε. στα πλαίσια των έργων της στους οικισμούς Ανάργυροι ΙΧ και Χ στο δυτικό μέτωπο (Τομέας Ε1) του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου, στο Νομό Φλώρινας, προσλαμβάνει αρχαιολόγους μέσω αγγελίας, με τη συναίνεση της τοπικής ΚΘ' Εφορείας Αρχαιοτήτων (υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ). Οι αρχαιολόγοι προσλαμβάνονται
προκειμένου να εργαστούν σε σωστικές ανασκαφές, αφ' ενός με αποδοχές κατώτερες της Συλλογικής Σύμβασης του κλάδου των αρχαιολόγων, αφ' ετέρου με έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Να επισημάνουμε ότι, ο συγκεκριμένος τρόπος πρόσληψης έκτακτων αρχαιολόγων αντιβαίνει σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, στην οποία ρητά εξαιρούνται οι αρχαιολόγοι από τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης έργου, ενώ το αίτημα για εργασία με έκδοση Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, αποτελεί παράβαση του Αστικού Κώδικα, όπου στο άρθρο 648 δίδεται η έννοια της Σύμβασης Εργασίας και στο άρθρο 681 η έννοια της Σύμβασης Έργου.

Η Κυβέρνηση επιδεικνύει «ανοχή» και «χαλαρότητα» απέναντι στις εργασιακές αυθαιρεσίες και τις παράτυπες απαιτήσεις εργολάβων και ανάδοχων εταιρειών σε έργα, αποδεικνύοντας, για πολλοστή φορά, πώς αντιλαμβάνεται τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο εξαγγέλλει μνημόνια συνεργασίας με άλλα υπουργεία και ιδιώτες κατασκευαστές, για την «επιτάχυνση» και «διευκόλυνση» της αρχαιολογικής έρευνας στα έργα, υπό την υψηλή επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του και απαξιώνει το ίδιο το πολιτιστικό προϊόν.

Με δεδομένο ότι, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι το προϊόν εργασίας τους συνιστά δημόσια περιουσία, που το ίδιο το κράτος οφείλει να προστατεύει και να διαφυλάττει, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

- Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των αρχαιολόγων και να σταματήσει άμεσα η πρόσληψη τους με σύμβαση έργου και δελτίο παροχής υπηρεσιών.
- Με βάση τις ανάγκες, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Ζιώγας

Κώστας Καζάκος

Γιάννης Πρωτούλης

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς  τον  κ.  Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Ο βουλευτής B΄ Αθήνας Φώτης Κουβέλης  κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων  καταγγέλλει τη διενέργεια παράτυπων προσλήψεων ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε αρχαιολογικά έργα, τα οποία διενεργούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αγνοώντας τις σαφείς οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τις οποίες «το κώλυμα  του Π.Δ/τος 164/2004 δεν  υφίσταται στην περίπτωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Αθήνα, 12/10/2011

 Ο καταθέτων βουλευτής

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

 

04.10.11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.  Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

 

Θέμα: «Πραγματοποίηση προσλήψεων από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού αγνοώντας τις οδηγίες του ΑΣΕΠ»

 

Με έγγραφο του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κάνει λόγο για πραγματοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού παράτυπων προσλήψεων ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (αρχαιολόγων, συντηρητών) και εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών σε αρχαιολογικά έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αγνοώντας τις υπ’ αριθ. 13008/23.06.11 και 17447/08.09.11 οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τις οποίες  «το κώλυμα του Π.Δ. 164/2004 δεν υφίσταται στην περίπτωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Οι παραπάνω οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π. διαβιβάστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 για άμεση εφαρμογή από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, που είναι και αρμόδιες για τις προσλήψεις του επί συμβάσει προσωπικού.

Ωστόσο, αν και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ίδιου του ΥΠΠΟΤ προσλαμβάνουν ήδη το μη ειδικευμένο επί συμβάσει προσωπικό των συγχρηματοδοτούμενων έργων -σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ- χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις περιοριστικές διατάξεις του ΠΔ 164/2004, αρνούνται να εφαρμόσουν το ίδιο και για το εξειδικευμένο προσωπικό (αρχαιολόγους, συντηρητές κα.), εξοντώνοντας κυριολεκτικά αυτές τις ειδικότητες, που ως μοναδικό φορέα απασχόλησης έχουν το ΥΠΠΟΤ και στερώντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία από το απαραίτητο για την εκτέλεση αυτών των έργων καταρτισμένο προσωπικό.

Με την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να μην προβαίνει στη σύνταξη σαφών οδηγιών για την εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του Α.Σ.Ε.Π., οι Διευθύνσεις των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων εφαρμόζουν το νόμο κατά το δοκούν, προκαλώντας σύγχυση στη λειτουργία της Υπηρεσίας. Κάποιες Εφορείες Αρχαιοτήτων ανακαλούν προκηρύξεις, στις οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη το ΠΔ 164/2004 «διότι υπήρχε ασάφεια στη πληροφόρηση ως προς το κείμενο της ανακοίνωσης που αφορά στο κώλυμα του 24μήνου, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004» (προκήρυξη ΙΣΤ΄/9304/14-9-2011 της ΙΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α.), άλλες αγνοούν επιδεικτικά τα σχετικά έγγραφα του ΑΣΕΠ και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν παράτυπες προσλήψεις μη λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα (Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου, ΙΖ΄, ΚΓ΄, ΛΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. κ.α.) και άλλες εφαρμόζοντας μόνο το άρθρο 5 για το 3μηνο κενό (Εφορεία Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας). Επικρατεί το απόλυτο χάος ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις Εφορειών Αρχαιοτήτων που «τρέχουν» συγχρόνως κάποιες προκηρύξεις που λαμβάνεται υπόψη το ΠΔ 164/2004 και άλλες που δεν ισχύουν τα κωλύματά του (ΛΓ΄Ε.Π.Κ.Α.). 

Επειδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της απροθυμίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. να δώσει επιτέλους λύση στο ζήτημα του 24μήνου και των τρίμηνων κενών μεταξύ των συμβάσεων.

Επειδή οι προσλήψεις του απαραίτητου για τα αρχαιολογικά έργα του ΕΣΠΑ προσωπικού είτε έχουν ανακληθεί, είτε διενεργούνται παράτυπα με όρους που βολεύουν κάθε φορά απαξιώνοντας τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας.

Επειδή με όλα τα παραπάνω το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού απαξιώνει το Α.Σ.Ε.Π. καταστρατηγώντας τις σαφέστατες οδηγίες του παρά τις μεγαλόστομες  υποσχέσεις του για ισονομία, διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στο Α.Σ.Ε.Π.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο το ΥΠΠΟΤ προβαίνει σε προσλήψεις ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών σε αρχαιολογικά έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αγνοώντας τις υπ’ αριθ. 13008/23.06.11 και 17447/08.09.11 οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τις οποίες  «το κώλυμα του Π.Δ. 164/2004 δεν υφίσταται στην περίπτωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων»;
  2. Θα προβεί το ΥΠΠΟΤ στη σύνταξη σαφών οδηγιών για την εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του ΑΣΕΠ ώστε να μην εφαρμόζονται οι νόμοι κατά το δοκούν;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης

ΣΥΡΙΖΑ

 

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

 Παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις, το πρόβλημα του 24μήνου εξακολουθεί να μην έχει λύση και οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Στην ΚΖ ‘ Εφορεία Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα απασχολούνται σήμερα αρχαιολόγοι με συμβάσεις 24μηνων  που λήγουν την 31.12.2011 και ουδείς έως σήμερα τους έχει ενημερώσει επίσημα για την τύχη τους μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής.

Κύριοι Υπουργοί,

Εδώ και χρόνια διεκδικούν με κάθε τρόπο την εξαίρεση των αρχαιολόγων και άλλων εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν με την ίδια ειδικότητα στον ίδιο φορέα για πάνω από 24 μήνες. Η διάταξη αυτή, όχι μόνο αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, αλλά στερεί και το δικαίωμα εργασίας, εφόσον το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το μόνο φορέα απασχόλησης τους.

Για τους λόγους αυτούς, η αναγκαιότητα της εξαίρεσης του προσωπικού που εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από το «24μηνο» έχει αναγνωριστεί καθολικά από πολλούς παράγοντες, όπως φορείς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Πανεπιστημιακούς και Βουλευτές όλων των παρατάξεων που με επανειλημμένες ερωτήσεις έθεταν το ζήτημα στον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας την εξαίρεση τους από το «24μηνο».

Ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει παραδεχτεί επανειλημμένα τα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται στην αρχαιολογική Υπηρεσία με την εκδίωξη του έμπειρου προσωπικού και για αυτό τον Ιούνιο του 2010 κατέθεσε στη Βουλή σημείωμα του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο εμπεριείχε άρθρο που εξαιρούσε μέρος ειδικοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τον περιορισμό του 24μηνου.

Στις 24/8/10 κατατέθηκε τελικά στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, χωρίς την τροπολογία για την εξαίρεση τους από το 24μηνο.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

-Τι προτίθεται να κάνει για τους συμβασιούχους αρχαιολόγους των οποίων η σύμβαση λήγει την 31-12-2011;

-Προτίθεται το υπουργείο να εξαιρέσει από το πολυνομοσχέδιο με ειδική τροπολογία τους αρχαιολόγους από τον περιορισμό του 24μήνου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κουκοδήμος

 

 

 

08-11-2011

Απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού Γεώργιου Νικητιάδη σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

ΘΕΜΑ: ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 24 ΜΗΝΩΝ

Σε απάντηση της με αριθμ.πρωτοκόλλου 23262/22.9.2011 ερώτησης του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 (παρ.1) του ΠΔ 164/2004 (ΦΕΚ Α’/134/19-7-2004) συμβάσεις που καταρτίζονται διαδοχικώς και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου, με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους ή παρεμφερείς  όρους εργασίας απαγορεύεται να υπερβαίνουν τους 24 μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης.

Συνολικός χρόνος διάρκειας απασχόλησης άνω των 24 μηνών επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις ειδικών, από τη φύση και το είδος της εργασίας τους, κατηγοριών εργαζομένων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως, ιδίως διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένου ερευνητικού ή οιουδήποτε επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για την πραγματοποίηση έργου σχετικού με την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς.

Για οποιαδήποτε αλλαγή ως προς τις απαγορεύσεις του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, την οποία το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξετάζει μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο υφυπουργός

Γεώργιος Νικητιάδης

 

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Αβέβαιο το επαγγελματικό μέλλον των έκτακτων αρχαιολόγων

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνοσχετικά με το επαγγελματικό μέλλον των έκτακτων αρχαιολόγων, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

ΘΕΜΑ: «Αβέβαιο το επαγγελματικό μέλλον των έκτακτων αρχαιολόγων»

 

Σοβαρό εργασιακό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Πιο αναλυτικά, διαμαρτύρονται και ζητούν, κατ’ εξαίρεση του Π.Δ. 164/2004, να εργάζονται και πέραν της συμπλήρωσης του 24μήνου σε φορείς του Δημοσίου, διότι αδυνατούν να εργαστούν οπουδήποτε αλλού. Δεδομένης της μεγίστης σημασίας των έκτακτων αρχαιολόγων για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην Ελλάδα, ειδικά μέσα στην περίοδο υψηλής  τουριστικής επισκεψιμότητας,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

1.      Προτίθεται να ενεργήσει, με ποιον τρόπο και πότε ακριβώς για την επίλυση αυτού του ζητήματος που πλήττει το εργασιακό μέλλον πολλών έκτακτων αρχαιολόγων;


Αθήνα 13/12/2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Δημόσιας Διοίκησης &

Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα:«Εξαίρεση αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο)».

Οι αρχαιολόγοι και το εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. στερούνται το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία, καθώς με τη συμπλήρωση 24 μηνών δεν έχουν δικαίωμα να εργαστούν ποτέ ξανά  στο επάγγελμα, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν και εξειδικεύτηκαν μέσω πολυετούς εμπειρίας, λόγω των περιοριστικών διατάξεων των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004. Η απόγνωση που δημιούργησε ο αποκλεισμός του «24μήνου»στους εργαζομένους του ΥΠ.ΠΟ.Τ., οδήγησε στις αποτροπιαστικές εικόνες των επεισοδίων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με χρήση βίας και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις .

Η ανάγκη εξαίρεσης του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ.Τ. από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, αναγνωρίζεται και από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, που χρειάζεται τους εργαζομένους αυτούς για την εύρυθμη λειτουργία του, όπως αποδεικνύεται και από την τροπολογία που κατέθεσε στις 26 Ιουνίου 2010 στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού». Ακόμα και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναγνώρισε το απαράδεκτο του 24μηνου περιορισμού, σε δηλώσεις του στη Βουλή στις 7 Σεπτεμβρίου 2010.

Το ζήτημα όμως παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δοθεί λύση, από το οποίο όμως δυστυχώς, έως τώρα, δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Το ζήτημα όμως είναι φλέγον και χρήζει άμεσης επίλυσης, να εξαιρεθούν δηλαδή άμεσα οι εργαζόμενοι του πολιτισμού από το 24μηνο.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.           Προτίθεται η κυβέρνησή σας να επιλύσει το φλέγον για τους εργαζομένους ζήτημα του 24μήνου, εξαιρώντας το επιστημονικό προσωπικό και τους τεχνίτες υψηλής εξειδίκευσης από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004;

2.           Αν ναι, πότε και με ποιο τρόπο σχεδιάζει την άρση των καταφανών άδικων διατάξεων των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004;

                                                                                               

Ο ερωτών βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης

ΣΥΡΙΖΑ


Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ

1.                  κ. Π. Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

2.                  κ. Ι. Ραγκούση Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ «Προβλήματα λειτουργίας και εργαζομένων της Ε′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης»

Η Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην πόλη της Σπάρτης, καλύπτει σημαντικότατες αρχαιότητες στο σύνολο του Νομού Λακωνίας και παρουσιάζει έντονο έργο λόγω της μακραίωνης ιστορίας ολόκληρης της περιοχής και των πολυάριθμων αρχαιολογικών ευρημάτων που συνεχώς ανακαλύπτονται. Ενδεικτικά, στον πίνακα προς ανασκαφή οικοπέδων της περιοχής αριθμούνται περί τα 140 οικόπεδα ιδιωτών, ενώ ξεπερνάει τη δεκαετία ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ανασκαφής τους.

Βασική αιτία για τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση είναι η υποστελέχωση της Ε′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης με το απαραίτητο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Στην Εφορεία εργάζονται μόνο 4 μόνιμοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα 1 αρχαιολόγος σε σύνολο 12 οργανικών θέσεων, 1 εργατοτεχνίτης ανασκαφών για ολόκληρο το Νομό Λακωνίας, 1 συντηρήτρια, 1 σχεδιάστρια και κανένας μηχανικός.

Για την κάλυψη των κενών και τη λειτουργία της Εφορείας απασχολούνται πολυάριθμοι συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων. Λαμβάνοντας υπόψη την μακρόχρονη εργασία τους και το πολύτιμο έργο που προσφέρουν, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Εφορείας από μόνιμο προσωπικό, οι συμβασιούχοι ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας.

Εύλογα λοιπόν θα ανέμεναν οι συμβασιούχοι είτε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, είτε την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της Ε′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, οπότε με την προϋπηρεσία τους θα είχαν προβάδισμα στη διαδικασία, ή τουλάχιστον ότι θα ανανεώνονταν οι συμβάσεις εργασίας τους.

Στην πράξη όμως, λόγω της ρύθμισης σύμφωνα με την οποία άμα τη συμπλήρωση 24 μηνών ως συνολικό χρόνο συμβάσεων για κάθε εργαζόμενο, τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας και χάνει τη δυνατότητας ανανέωσης της σύμβασης, σχεδόν όλοι οι νυν συμβασιούχοι αναγκάζονται να αποχωρήσουν από την Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, η οποία θα παραμείνει με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό που διαθέτει.

Από 1ης Νοεμβρίου 2010 που πρόκειται να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι συμβασιούχοι, θα προκύψουν πολλαπλές και αρνητικές συνέπειες. Στην προστασία, στη συντήρηση και στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ταλαιπωρία της τοπικής κοινωνίας με την αδυναμία λειτουργίας της Εφορείας και στην απώλεια της εργασίας για δεκάδες συμπολίτες μας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

1.       Προτίθενται να καταργήσουν με νομοθετική ρύθμιση τον περιορισμό του 24μήνου για τις εξειδικευμένες ειδικότητες εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως άλλωστε έχει ήδη δεσμευτεί η νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

2.       Θα προχωρήσουν και πότε στην πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και εργατικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης;

3.       Στις ενδεχόμενες προσλήψεις, θα έχουν προβάδισμα οι συμβασιούχοι που επί τόσα χρόνια ασκούν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καλύπτοντας ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

4.       Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα προς τους εργαζομένους που απασχολήθηκαν με ασφαλιστικά μέτρα;

5.       Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο την πρόσληψη νέων συμβασιούχων με αξιοκρατικά κριτήρια για τις ανάγκες της Ε′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης;

 Ο ερωτών Βουλευτής Γρηγόριος Αποστολάκος

Βουλευτής Ν. Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία

Στην Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ντόλιου, δίνεται καταρχήν αρνητική απάντηση στην προοπτική κατάργησης του περιοριστικού χρονικού ορίου των 24 μηνών για τις συμβάσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Ίδια άλλωστε απάντηση δίνεται και στο ενδεχόμενο μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου. Επιπλέον και παρότι μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού παρέπεμπε στο Υπουργείο Εσωτερικών ως υπεύθυνο για την επίλυση και την καθυστέρηση του ζητήματος, το τελευταίο υποδεικνύει το πρώτο ως αποκλειστικά αρμόδιο για την πρωτοβουλία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για ενδεχόμενη εξαίρεση από τους ανωτέρω περιορισμούς, για τους εξειδικευμένης ειδικότητας εργαζόμενους στις Εφορείες και στις υπηρεσίες του.

Ως προς την πρόσληψη νέου μόνιμου επιστημονικού και εργατικού προσωπικού για την κάλυψη των πολυάριθμων κενών οργανικών θέσεων στην Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος κάνει γνωστή, για ακόμη μία φορά, την απόφαση της κυβέρνησης για μη πρόσληψη κανενός νέου δημοσίου υπαλλήλου για το 2010 και παρά τα όποια αιτήματα των Υπουργείων. Αντιθέτως, οι διάφορες ανάγκες θα καλυφθούν παροδικά με την επικείμενη έκδοση δύο εγκριτικών αποφάσεων για πρόσληψη 133 ατόμων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, σε Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Πολιτισμού και 233 ατόμων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων του ίδιου Υπουργείου.

 


 

 

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Έλλειψη προσωπικού στην Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης

Από την 1η Νοεμβρίου 2010 η Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων μετά τις απολύσεις και των τελευταίων συμβασιούχων λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς προσωπικό. Με το ΠΔ 164/2004 τίθενται εκτός επαγγέλματος αρχαιολόγοι, εργατοτεχνίτες ανασκαφών, συντηρητές, σχεδιαστές που υπηρέτησαν με συνεχείς συμβάσεις, οι παλαιότεροι από το 1993, καλύπτοντας κενά των οργανικών θέσεων.

 Μολονότι οι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καμιά σύμβαση δεν μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου με το ανωτέρω ΠΔ, το οποίο ορίζει ότι έπρεπε να είχαν συνολικά 18 μήνες υπηρεσίας κατά το διάστημα 2002- 2004, κάτι που σπανίως συνέβαινε στην Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης. Από το 2007 άρχισαν να τίθενται εκτός εργασίας, μόλις συμπλήρωναν το διάστημα των 24 μηνών που επιτρέπει το ΠΔ ως συνολικό χρόνο συμβάσεων για κάθε εργαζόμενο. Δεκατρείς συμβασιούχοι που άσκησαν αγωγή το 2007, αν και έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα, παρέμειναν στην Υπηρεσία με την προσωρινή διαταγή που κέρδισαν και ουσιαστικά άσκησαν καθήκοντα μονίμων τα τελευταία τρία χρόνια. Με τη λήξη δε του ειδικού λογαριασμού, η σύμβαση έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2010.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέτρα θα ληφθούν για την κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων της Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε επιστημονικό, εργατοτεχνικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό; Εξετάζεται η κάλυψη των θέσεων με τους συμβασιούχους εξειδικευμένων ειδικοτήτων που επί χρόνια κάλυψαν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της;

Με δεδομένο ότι η πρωτεύουσα της Λακωνίας είναι κτισμένη πάνω στην αρχαία Σπάρτη με αποτέλεσμα την ανεύρεση, σε καθημερινή βάση, πλήθους αρχαιοτήτων, ποια μέτρα θα ληφθούν για την έγκαιρη ανασκαφή οικοπέδων ιδιωτών, των οποίων η καθυστέρηση στη σχετική λίστα διαρκεί σήμερα πάνω από 10 χρόνια, κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί με την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία αυτοχρηματοδότησης ιδιωτικών ανασκαφών λόγω οικονομικής κρίσης;

22.11.2010

Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης Γρηγόρης Ψαριανός 

 

 


 

Eπίκαιρη Eρώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού,

θέμα: «Για τον Πολιτισμό και τα προβλήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων σ' αυτόν» 

 «Μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον πολιτισμό. Μουσικοί, ηθοποιοί (ΣΕΗ, ΚΘΒΕ) εικαστικοί, καλλιτέχνες της Λυρικής, αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων και εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ-Τ βρίσκονται στους δρόμους εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων που εκτινάσσουν την ανεργία, αυξάνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις αποδοχές τους και διευρύνουν την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα του δραστικού περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης για τον πολιτισμό, που οδηγεί σε κατάρρευση βασικές πολιτιστικές δομές και υπηρεσίες και αφανίζει τη μικρή καλλιτεχνική παραγωγή. Προπαντός όμως είναι η συνέπεια της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου όλου του λαού, που του επιβάλλει να καταπνίγει τις ανάγκες του για ψυχαγωγία και πολιτισμό.

Οι επιπτώσεις της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής γίνονται ακόμη βαρύτερες για την πλειονότητα των εργαζομένων στον πολιτισμό και τις τέχνες - και ειδικά των νέων - καθώς οι κυβερνήσεις ανέκαθεν αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα τις ανάγκες τους. Ετσι και σήμερα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων η κυβέρνηση όχι μόνο δε δίνει λύσεις, αλλά απαντά με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Είναι φανερό ότι η απροκάλυπτη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πολιτισμού προετοιμάζει το έδαφος για τον ολοκληρωτικό έλεγχό του από την καπιταλιστική πολιτιστικο-τουριστική βιομηχανία. Επειδή η πραγματική ανάπτυξη του πολιτισμού δε συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα του αδυσώπητου μονοπωλιακού ανταγωνισμού για το κέρδος και την επικράτηση στην αγορά, ερωτάται ο Υπουργός αν προτίθεται να:

1. Ενισχύσει την επιχορήγηση στον πολιτισμό και να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη λειτουργία βασικών πολιτιστικών δομών και υπηρεσιών (ΚΘΒΕ, Λυρική, αρχαιολογική υπηρεσία, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και λοιπά κρατικά και δημοτικά μουσικά σύνολα, ΔΗΠΕΘΕ, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κ.ά.) με τις απαιτούμενες υποδομές και μόνιμες θέσεις εργασίας στις οποίες θα ενταχθούν και όλοι οι συμβασιούχοι.

2. Αντιμετωπίσει τις σύγχρονες οικονομικές, μορφωτικές και υλικοτεχνικές ανάγκες των εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό, όπως διεύρυνση και εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση της ένταξης των καλλιτεχνών στο καθεστώς ΦΠΑ, καθολική λύση του ασφαλιστικού για όλους - και τους ανασφάλιστους - καλλιτέχνες κλπ.

3. Λάβει τα απαραίτητα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στον πολιτισμό και στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή».

Λ. Κανέλλη, βουλευτής  ΚΚΕ

.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικιτιάδης  ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης «κατατείνει στην ενίσχυση της δημιουργίας στον χώρο του πολιτισμού» αλλά στην ουσία δικαιολόγησε τις περικοπές λέγοντας ότι υπήρχε «για πολλά χρόνια ένας ασύστολος τρόπος κατανομής χρημάτων χωρίς να παρακολουθεί κανείς το ποιος είναι αυτός που λαμβάνει ενισχύσεις, τι έργο παράγει, πώς βοηθάει τον πολιτισμό μας, πώς προσθέτει στην καλλιέργεια του κόσμου και του λαού μας». Θέλοντας να αποδείξει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, είπε ότι στην Λυρική Σκηνή δόθηκαν το 2010 17, 5 εκατομμύρια ευρώ, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας έξι εκατομμύρια , στο Εθνικό Θέατρο έξι και στην Κρατική Ορχήστρα ένα εκατομμύριο ενώ ισχυρίστηκε ότι δόθηκαν «πάρα πολλά χρήματα στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ». Οι ενισχύσεις αυτές, είπε, δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν πάει να ιδιωτικοποιήσει ούτε τα θέατρα ούτε τον κινηματογράφο αφού όπως φαίνεται από το νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε η κατεύθυνση είναι η ενίσχυση των νέων δημιουργών. Στο σημείο αυτό είπε ότι κάποιοι για να πολεμήσουν το νομοσχέδιο έφτασαν να υποκλέψουν υπογραφές σημαντικών σκηνοθετών της χώρας μας.

Σχετικά με τους συμβασιούχους είπε ότι τα εργασιακά θέματα δεν μπορούν να απαντηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού αφού είναι συνολικότερη η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους, αλλά δικαιολόγησε την διατήρηση του καθεστώτος των συμβασιούχων λέγοντας ότι «η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που σε αναγκάζει κάποιες φορές να χρησιμοποιείς συμβασιούχους».

 


 

2/7/09

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ : 1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ   2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Απεργία του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων.

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε για την 1 Ιουλίου 2009  ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων καταγγέλλοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τόσο τους ίδιους όσο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ζητούν να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του Π.Δ 164/2004 σύμφωνα με τις οποίες ισχύει ο 24μηνος περιορισμός στις συμβάσεις εργασίας, επισημαίνοντας ότι, λόγω αντικειμένου, μπορούν να βρουν δουλειά ουσιαστικά μόνο στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και αν ισχύσει ο παραπάνω περιορισμός των συμβάσεων θα στερηθούν το δικαίωμά τους στην εργασία. Ακόμη καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες στη πρόσληψη των αρχαιολόγων που θα εργαστούν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και ζητούν την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του Υπουργείου 

Επειδή, η μόνη επαγγελματική διέξοδος των αρχαιολόγων είναι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και η εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 164/2004 θα σημαίνει και κατάργηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Επειδή, οι αρχαιολόγοι που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους είναι επιστήμονες με πολυετή πρακτική εμπειρία και οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επειδή, όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις προσλήψεων με αδιαφανείς διαδικασίες μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ. κ.Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να τροποποιήσουν το Π.Δ. 164/2004 σε ότι αφορά τον 24μηνο περιορισμό των συμβάσεων  προκειμένου να μην καταργούνται επαγγελματικά δικαιώματα επιστημονικών κλάδων και να δώσουν εντολές να σταματήσουν οι αδιαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις των αρχαιολόγων, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.     

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 

 


 

 

30/03/2009

Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρίας Δαμανάκη, του εισηγητή του ΚΤΕ Πολιτισμού, Κώστα Καρτάλη, και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, Συλβάνας Ράπτη, για θέματα Πολιτισμού.

.

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Μετά από διεξοδική συζήτηση στον Τομέα Πολιτισμού παρουσιάζουμε σήμερα ένα πρώτο κείμενο με ορισμένες επιλογές του ΠΑΣΟΚ για θέματα αιχμής σε σχέση με την πολιτιστική πολιτική.

Στο θέμα της κοινωνικοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, εδώ υπάρχει η αυτονόητη πρόταση η οποία όμως δε βλέπουμε μέχρι στιγμής να προχωρά, να είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία ανοιχτά και πρωινές και απογευματινές ώρες.

Όσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης, είναι ανάγκη ο πολιτισμός να μπει ως θέμα, διαθεματική ενότητα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μετά την κατάργηση του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ όπως ξέρετε, ουσιαστικά δεν υπάρχει σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση.

Προτείνουμε επίσης να υπάρξει προγραμματισμός σε πενταετή βάση για την κάλυψη των οργανικών θέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού μέσω ΑΣΕΠ. Προτείνουμε την αποκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων και των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε κεντρικά να μη μείνει παρά μόνο ένα μικρό επιτελικό όργανο.

  …

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ:

Όσον αφορά τα οικονομικά του Πολιτισμού. Ο στόχος μας είναι να συγκλίνει σταδιακά η Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το μέσο κοινοτικό όρο, που είναι περίπου 2%. Μέχρι τότε όμως πρέπει να πω ότι πέρα από το θέμα της αύξησης των πόρων, υπάρχει κατά την άποψή μας και σοβαρό θέμα σωστής διαχείρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ένα δεύτερο σοβαρό θέμα, είναι η έγκαιρη πληρωμή. Δηλαδή αυτό το οποίο συμβαίνει όπου το Υπουργείο δεν μπορεί να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε τίποτε, μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή δυο αλλαγές που θεωρούμε ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό να γίνουν ακόμη και στη σημερινή δύσκολη πραγματικά οικονομική κατάσταση το αναγνωρίζουμε, στη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Υπουργείου είναι η έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων και η θέσπιση κριτηρίων και κανόνων.

Αυτά δεν έχουν σχέση με τα ποσά. Έχουν σχέση με τη διαιώνιση μιας κατάστασης που υποτάσσει τον πολιτισμό στις πολιτικές και πελατειακές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ:

                        Τέλος, για τη στελέχωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το βασικό είναι να υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια. Για τους συμβασιούχους όπως ξέρετε εμείς έχουμε καταθέσει μια πρόταση νόμου πριν από ένα χρόνο περίπου, εννοώ τους συμβασιούχους γενικά, όχι μόνο του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία πρόταση νόμου δεσμεύσει το ΠΑΣΟΚ και  ισχύει και για τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.

                        Από κει και πέρα θα πρέπει να υπάρξουν αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωσή του. το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει να γίνει κάλυψη των μόνιμων αναγκών και όχι διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης όπου π.χ. σε ένα Μουσείο ή έναν αρχαιολογικό χώρο το 60% και το 70% του προσωπικού είναι συμβασιούχοι. Αυτό πράγματι δεν συμβαίνει σε άλλα Υπουργεία.

                        Δηλαδή στην αναλογία μονίμων υπαλλήλων με συμβασιούχους, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει μια πρωτιά η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του.  Διότι δεν είναι εποχιακές οι ανάγκες. Είναι εν μέρει εποχιακές. Άρα λοιπόν το κύριο είναι η κάλυψη των μόνιμων αναγκών με πάγιους τρόπους και όχι η προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα με προσωρινές λύσεις.

 


 

 

5/3/09

ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις»

Αιτιολογική έκθεση

     Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ως πάγια πρακτική την κάλυψη των κενών στη στελέχωση των Υπηρεσιών του με συμβασιούχους, αντί της θέσπισης ενός σταθερού συστήματος προσλήψεων. Η πρόσφατη λήξη των συμβάσεων μεγάλου αριθμού συμβασιούχων δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

     Η διασφάλιση των συμβασιούχων μέσω της ανανέωσης των συμβάσεών τους εκκρεμεί και παρά την ύπαρξη ασφαλιστικών μέτρων παραμένουν απλήρωτοι μετά την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την πληρωμή τους. Το ίδιο ισχύει και για τους συμβασιούχους που παρείχαν βάσει προσωρινής διαταγής - για το διάστημα μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων- τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στον πρόσφατο νόμο ωστόσο για την ίδρυση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Μουσείο Ακρόπολης (ν. 3711/2008), προβλέπεται η διαχείριση και διάθεση των πόρων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προς εξυπηρέτηση των επιδιωκόμενων σκοπών –μεταξύ άλλων- του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων. Τα ανωτέρω κονδύλια, επομένως, μπορούν να διατίθενται για την εκτέλεση έργων διασφάλισης, συντήρησης, διαμόρφωσης και εξωραϊσμού αρχαιολογικών χώρων, μνημείων αρχαίων και νεοτέρων και μουσείων, έργα δηλαδή στα οποία εργάζονται οι εν λόγω συμβασιούχοι και συνεπώς μπορεί με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστεί η εκταμίευση των αντίστοιχων πιστώσεων.    

     Όπως προκύπτει εξάλλου από σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (C-268/06), του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Άρειου Πάγου, οι αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που αφορούν σε εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, ανεξαρτήτως της θέσης σε ισχύ του Π.Δ. 164/2004, είναι υποστατές και δεσμευτικές για τη Διοίκηση. Συνεπώς, το Δημόσιο έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις (στις οποίες ως προς την υποχρέωση συμμόρφωσης εμπίπτουν και οι προσωρινές διαταγές, σύμφωνα και με την Ολ. Α.Π. 1154/1990) και να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκτέλεση των αποφάσεων.

     Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ τελούν υπό καθεστώς ομηρίας, καθώς διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση και πολυετή προϋπηρεσία και καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού σε πλήθος ειδικοτήτων, αλλά δεν επαναπροσλαμβάνονται λόγω του προβλεπόμενου -από το Π.Δ. 164/2004- περιορισμού στη σύναψη διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Συνεπεία τούτων, οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αποστερούνται του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού τους, με αποτέλεσμα ορισμένες ειδικότητες να παραμένουν δυσεύρετες, ενώ ολόκληρες κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού οδηγούνται στην ανεργία και αποστερούνται οποιουδήποτε επαγγελματικού δικαιώματος, αφού δεν μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε άλλον φορέα πλην του κράτους, αποκλειστικά αρμόδιου για την προστασία και διαχείριση μνημείων και αρχαιοτήτων.   

Κατόπιν τούτων, προτείνεται η προσθήκη ενός νέου άρθρου ως εξής:

ΑΡΘΡΟ

1.   Στο άρθρο 1 παρ. 3 του Ν. 2021/1992, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 Ν. 3711/2008, προστίθεται εδάφιο β’ ως εξής: «Στους σκοπούς των περιπτώσεων του β’ εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 736/1977 υπάγεται και η καταβολή αποδοχών των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού με προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, εφ’ όσον απασχολούνται για τη διασφάλιση, συντήρηση, διαμόρφωση και εξωραϊσμό των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων αρχαίων και νεοτέρων και μουσείων και του περιβάλλοντος ταύτα χώρου.»  

 

2. Στο άρθρο 10, παρ. 2 του Π.Δ. 99/1992, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3525/2007, προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής: «Το προσλαμβανόμενο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ εντάσσεται στις ειδικές κατηγορίες επαγγελμάτων των άρθρων 5 παρ. 2 και 6 παρ. 2 του Π.Δ. 164/2004 που εξαιρούνται των περιορισμών απασχόλησης συμβασιούχων με την ίδια ειδικότητα στον ίδιο εργοδότη πέραν των 24 μηνών, ως ειδική από τη φύση και το είδος της εργασίας κατηγορία εργαζομένων. Είναι, επομένως, δυνατή η κατάρτιση διαδοχικών συμβάσεων χωρίς τη μεσολάβηση τρίμηνης διακοπής, καθώς αυτή είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ειδικών ομοειδών αναγκών που σχετίζονται ευθέως και αμέσως με τη μορφή, το είδος και τη δραστηριότητα του εν λόγω Υπουργείου.»

Οι προτείνοντες βουλευτές

Άννα Φιλίνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΣΥΡΙΖΑ


   5/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 Για άλλη μια φορά η χώρα μας διασύρεται διεθνώς με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό , εξ αιτίας της κυβερνητικής αβελτηρίας. Ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος της χώρας, η Ακρόπολη, βρίσκεται και πάλι σε απεργιακό κλοιό από τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού.
Η πρωτόγνωρη, για τη διεθνή πρακτική, ομηρία ενός μνημείου - που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί σύμβολο του πανανθρώπινου πολιτισμού - θα κάνει και πάλι το γύρο του κόσμου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της χώρας μας. Οι απεργίες, με επίκεντρο τον ιερό βράχο και τα μνημεία του, δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη οι συμβασιούχοι με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού προσανατολίζονται και σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν.
Στο ερώτημα «γιατί επιλέγουν ως μορφή απεργιακού αγώνα το κλείσιμο της Ακρόπολης;» οι συμβασιούχοι απαντούν πως η επιλογή αυτή αποτελεί «ύστατο όπλο στον αγώνα τους». Ένας αγώνας που μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε πολλά επεισόδια.
Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν περίπου 700 συμβασιούχοι που είχαν απολυθεί επέστρεψαν στις εργασίες τους επειδή  κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργείου. Παραμένουν όμως απλήρωτοι για πολλούς μήνες επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους. Οι συζητήσεις για την επίλυση του προβλήματος έχουν μέχρι σήμερα αποβεί άκαρπες.
Μια άλλη μεγάλη κατηγορία αφορά 3.000 συμβασιούχους που έχουν απολυθεί και δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν λόγω των περιοριστικών διατάξεων του ΠΔ 164/2004. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του υπουργείου, με αποτέλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους να υπολειτουργούν πολλές κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες.

Εν όψει των παραπάνω ερωτάται ο κύριος υπουργός:

Θα δώσει επί τέλους τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ , οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του υπουργείου , προκειμένου και οι αρχαιολογικοί χώροι μας να είναι επισκέψιμοι και το οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα; Τρίκαλα,

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σούλα Μερεντίτη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ


3/3/2009

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, είχε υποσχεθεί ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών σύντομα θα ήταν σε θέση να τακτοποιήσει την χρονίζουσα υπόθεση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έκτοτε καμία πρόοδος στην υπόθεση δεν σημειώθηκε. Αντίθετα σε πρόσφατη συνάντηση του με αντιπροσωπείες αυτών των υπαλλήλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι το ΥΠΠΟ θα προβεί σε νέες προσλήψεις 1.500 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων με επιλογή και σε 2.000 επιπλέον μέσω του προγράμματος stage του ΟΑΕΔ. Είναι φανερό πως και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τις οξυμμένες ελλείψεις προσωπικού του Υπουργείου με την γνωστή μέθοδο των πελατειακών σχέσεων και της ρουσφετολογικής πολιτικής.

  Ερωτάται ο κος Υπουργός

-        Θα τιμήσει τις υποσχέσεις του προς τους απολυμένους σήμερα συμβασιούχους του ΥΠΠΟ και προτίθεται για το σκοπό αυτό να προβεί στην αναγκαία σχετική νομοθετική ρύθμιση; 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Δαμανάκη

ΠΑΣΟΚ


26/2/09

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Σε εκκρεμότητα παραμένει το πρόβλημα χιλιάδων συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.

Η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. εξακολουθεί να καλύπτει τα τεράστια κενά στη στελέχωση των Υπηρεσιών του με συμβασιούχους, αρνούμενο να θεσπίσει ένα σταθερό σύστημα προσλήψεων. Πρόσφατα βρέθηκαν στον δρόμο 670 συμβασιούχοι με ασφαλιστικά μέτρα στους οποίους τελικά δόθηκε η προφορική υπόσχεση ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής τους και ως εκ τούτου μπορούν για την ώρα να συνεχίσουν την εργασία τους. Ταυτόχρονα, όμως γνωρίζουμε ότι εκκρεμεί το ζήτημα ανανέωσης των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων. Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι η κάλυψη παγίων αναγκών, όπως η φύλαξη αρχαιοτήτων, οι αναστηλώσεις και οι ανασκαφές γίνεται κατά 80% με έκτακτο προσωπικό. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω συνεχίζεται η αγωνία χιλιάδων εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ., που ενώ διαθέτουν ειδική και επιστημονική κατάρτιση και πολυετή προϋπηρεσία και ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΥΠ.ΠΟ. σε πλήθος ειδικοτήτων, συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.        Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σταθερό σύστημα προσλήψεων, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα το ΥΠ.ΠΟ. για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ. και ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται στη φύλαξη των αρχαιοτήτων, στις αναστηλώσεις και στις ανασκαφές;  

2.        Πώς προτίθεται το ΥΠ.ΠΟ. να διευθετήσει σε σταθερή βάση το θέμα της διασφάλισης της εργασίας και της πληρωμής της μισθοδοσίας των 670 συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Φιλίνη, βουλευτής Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ στη Λέσβο και το βορειοανατολικό Αιγαίο και εν γένει τους απασχολούμενους σε έργα του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

 

Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τους συμβασιούχους καταδεικνύει την ανάγκη οριστικής επίλυσης του ζητήματος με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τέλος στην καταχρηστική επανάληψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου για την κάλυψη πάγιων και διαρκών λειτουργικών αναγκών. Το ελληνικό κράτος παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση την Οδηγία 99/70, εξαιρώντας παρανόμως από τις ευνοϊκές της διατάξεις τους συμβασιούχους και αποκλείοντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Όσον αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρεία, αφού η κάλυψη πάγιων αναγκών με συμβάσεις χρόνου ή έργου συνιστά μόνιμη πρακτική. Σε πρόσφατο έγγραφο, ωστόσο, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (αριθ. πρωτ. 17352/2969/27.2.09), αναφέρεται ότι «σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από την Πολιτική Ηγεσία είναι σε εξέλιξη προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για την εξαίρεση διαφορετικών κατηγοριών εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ από τις απαγορεύσεις που τίθενται στις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 164/2004». Εν όψει δε του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και την ένταξη έργων του ΥΠ.ΠΟ σε αυτό, η 385/2006 γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε ότι είναι δυνατή υπέρβαση του 24μηνου στην περίπτωση ερευνητικού ή επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος και έργου σχετικού με την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς.

Οι συμβασιούχοι, ωστόσο, στη Λέσβο και στις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ στο βορειοανατολικό Αιγαίο (Κ’ ΕΚΠΑ ΕΒΑ Νεοτέρων Μνημείων) που καλύπτουν τις περιοχές Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστράτιου, Χίου και Ψαρών και εργάζονται σε έργα του Γ’ ΚΠΣ, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ και φορέων του Δημοσίου (Π.Δ. 99/92 περί μελέτης και εκτέλεσης αρχαιολογικών εν γένει έργων), αδυνατούν λόγω του περιορισμού του 24μήνου να συμμετάσχουν στις νέες προσλήψεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο. Το πρόβλημα αφορά μεγάλο αριθμό συμβασιούχων που εργάζονται σε έργα του Γ’ ΚΠΣ ανά την Ελλάδα (π.χ. Σπάρτη, Ήπειρος, Θεσσαλονίκη).

 

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

1.          Προτίθεται να προβεί και πότε στην εξαγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα του 24μηνου των συμβασιούχων και σκοπεύει να περιλάβει στη ρύθμιση αυτή και τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα έργα του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ;

2.          Τι άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διασφαλιστούν –μέχρι την οριστική νομοθετική ρύθμιση- οι συμβασιούχοι που απασχολούνται σε έργα του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ και έχουν συμπληρώσει το 24μηνο, όπως στη Λέσβο και τις υπηρεσίες του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις νέες διαδικασίες προσλήψεων;  

 Οι ερωτώντες βουλευτές:

 Άννα Φιλίνη

Αλέξανδρος Αλαβάνος

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ


17/2/09

ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών

Θέμα: Για τους Έκτακτους Αρχαιολόγους

Χίλιοι περίπου πτυχιούχοι αρχαιολόγοι προσφέρουν ως έκτακτοι τις υπηρεσίες τους σε ανασκαφές και λοιπές αρχαιολογικές εργασίες, αυτοψίες, εκσκαφές, καταγραφή και ταξινόμηση του αρχαιολογικού υλικού που διενεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όλη την Ελλάδα. Το 90% σήμερα είναι εκτός Υπηρεσίας (έχει απολυθεί ή δουλεύει αμισθί εν αναμονή επαναπρόσληψης).

Παρά    τεράστιες ελλείψεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε μόνιμο προσωπικό, οι αρχαιολόγοι εργάζονται ως συμβασιούχοι, εργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια (πολλοί ξεπερνούν την 15ετία} με το ίδιο καθεστώς εργασίας, καθεστώς ομηρίας - συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν αποτελούν εποχικό προσωπικό αλλά είναι οργανικά αναγκαίοι για τη μόνιμη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία Υπηρεσία, με το καθεστώς το καθεστώς των συμβασιούχων αντιμετωπίζει διαρκώς λειτουργικά προβλήματα: τα έργα καθυστερούν, τα αρχαιολογικά μουσεία υπολειτουργούν λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης σε επιστημονικό προσωπικό µε συνέπειες αρνητικές για την καταγραφή, τη μελέτη και την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία υπολειτουργεί και αποδιαρθρώνεται λόγω της έλλειψης και της εναλλαγής του προσωπικού που έχει υπό την εποπτεία της Ένα μέρος της Υπηρεσίας έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί. Στην περίπτωση ελέγχου δημοσίων και ιδιωτικών έργων και διενέργειας σωστικών ανασκαφών, προκαλούνται πολλά πρακτικά προβλήματα στους πολίτες λόγω των ελλείψεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προσωπικό: Η δυνατότητα που δίνεται προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες, οι ίδιοι οι πολίτες να πληρώνουν τα έξοδα των ανασκαφών που προκύπτουν στα οικόπεδά τους, ευνοεί µόνο τους οικονομικά ισχυρότερους ενώ ο οικονομικά ασθενέστεροι θα πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια στη λίστα μέχρι να βρει διαθέσιμο προσωπικό η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Το επιστημονικό προσωπικό εργάζεται μέσα στην αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια, παλεύει για να προστατεύσει το δημόσιο αγαθό -την αρχαιολογική κληρονομιά- από τα αντικρουόμενα συμφέροντα (εργολάβων, κατασκευαστών, μεγα­λοιδιοκτητών), που χρηματοδοτούν τις ανασκαφές είτε νόµιµα, είτε παράνομα με ανασφάλιστη εργασία, Μάλιστα, δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς, προσλαμβάνονται µε συμβάσεις δύο μηνών για έργα δύο ετών, αν βρουν αρχαία δεν μπορούν εύκολα να τα αναδείξουν γιατί κινδυνεύουν να μην επαναπροσληφθούν από τους ιδιώτες, πολλοί από τους οποίους τους πιέζουν να εργασθούν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών,

Τελευταία προκηρύχθηκαν 28 μόνον θέσεις αρχαιολόγων παρά δεσμεύσεις για πλήρωση 300 θέσεων του κλάδου ΠΕ αρχαιολόγων.

Με το προεδρικό διάταγμα 164/2004, που διέπει τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, απαγορεύεται στους συμβασιούχους αρχαιολόγους να εργαστούν ξανά στον ίδιο φορέα και µε την ίδια ειδικότητα μετά τη συμπλήρωση 24µήνου προϋπηρεσίας. Αυτό έχει σαν συνέπεια, ελλείψει άλλου τρόπου στελέχωσης, να πρέπει να δουλεύει η Αρχαιολο­γική Υπηρεσία συνεχώς με ανειδίκευτους και άπειρους συμβασιούχους οι οποίοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν αλλά μόλις αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία εκδιώκονται για να αντικατασταθούν με νέο ανειδίκευτο προσωπικό. Τα έργα ΚΠΣ δεν μπορούν έτσι να συνεχιστούν. Παράδειγμα το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης που δεν υπάρχουν αρχαιολόγοι να δουλέψουν στην έκθεση. Για τους συμβασιούχους αρχαιολόγους σημαίνει ότι µε την πάροδο του εικοσιτετραµήνου δεν μπορούν πουθενά να ασκήσουν ξανά το επάγγελμά τους με δεδομένη την αποκλειστική απασχόληση των αρχαιολόγων από την αρχαιολογική Υπηρεσία και μόνο. Μονόδρομος για τους αρχαιολόγους η αναγκαστική ανεργία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1.      Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση άμεσα των μεγάλων ελλείψεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε αρχαιολόγους, για την στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και την μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων αρχαιολόγων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

2.      Αν προτίθεται να επαναπροσλάβει τους αρχαιολόγους, που απολύθηκαν αδικαιολόγητα και τώρα δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και τι μέτρα θα πάρει για την εξασφάλιση των πληρωμών όσων εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

3.      Αν προτίθεται να καταργήσει το ΠΔ 164/2004 για τους συμβασιούχους αρχαιλόγους.

Οι Βουλευτές

Σπύρος Χαλβατζής

Κώστας καζάκος

Λιάνα κανέλλη

Λίλα Καφαντάρη

Εύα μελά

Κ.Κ.Ε.


23/01/2009

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ:   13114

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: α) Πολιτισμού κ. Α. Σαμαρά

                                                                            β) Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο

 ΘΕΜΑ: Να αρθεί η αδικία εις βάρος των πτυχιούχων αρχαιολόγων.

Το Π.Δ. 164/2004 δημιούργησε μεγάλες αδικίες αφήνοντας εκτός Δημοσίου χιλιάδες συμβασιούχους που, αν και είχαν μεγαλύτερη προϋπηρεσία, για λόγους συγκυρίας είχαν κενά μεγαλύτερα των τριών μηνών κατά το επίμαχο διάστημα 2002-2004.  

Παράλληλα, το ίδιο Π.Δ. ορίζει ως μέγιστο όριο παραμονής ενός συμβασιούχου σε κάθε εργοδοτικό φορέα του Δημοσίου τους 24 μήνες. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως κάθε εργαζόμενος δε μπορεί να εργαστεί στο ίδιο Υπουργείο για περισσότερους από 24 μήνες, και πρέπει να αναζητήσει εργασία σε άλλο εργοδοτικό φορέα, δηλαδή σε Υπηρεσία άλλου Υπουργείου.

Υπάρχουν όμως κατηγορίες εργαζομένων που η φύση της εξειδίκευσής τους δεν επιτρέπει την αναζήτηση εργασίας σε περισσότερα από ένα Υπουργείο. Τέτοια κατηγορία εργαζομένων αποτελούν οι Αρχαιολόγοι. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η μέριμνα για την προστασία των αρχαιοτήτων και των μνημείων ανήκει αποκλειστικά στο κράτος και η διαχείρισή τους ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αφού λοιπόν απαγορεύεται οι παραμονή των συμβασιούχων στο ίδιο Υπουργείο πέραν του 24μήνου, χιλιάδες έκτακτοι αρχαιολόγοι τίθενται και θα τίθενται στο εξής εκτός επαγγέλματος, αφού δε θα μπορούν να εργαστούν στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ για περισσότερους από 24 μήνες. Οι αρχαιολόγοι, λοιπόν, αντιμετωπίζουν την απίστευτη κατάσταση κατά την οποία δε θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα το οποίο έχουν σπουδάσει και στο οποίο, δια της προϋπηρεσίας τους, έχουν ειδικευτεί.

Οι διαγωνισμοί για προσλήψεις αρχαιολόγων γίνονται περίπου κάθε 10 χρόνια (1993, 2004,) και αφορούν στην κάλυψη ελάχιστων από τις εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών. Είναι μάλιστα ενδεικτική η τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ (3Κ/2008, ΦΕΚ 226/16.05.08) στην οποία προβλέπεται η πρόσληψη μόλις 28 αρχαιολόγων σε όλες τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ. Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες των υπηρεσιών για αρχαιολόγους καλύπτονται από χιλιάδες έκτακτους.

Επειδή οι απόφοιτοι των 5 Τμημάτων Αρχαιολογίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση απόγνωσης, αντιλαμβανόμενοι πως πρέπει να σπουδάζουν για τουλάχιστον 4 χρόνια (εκτός μεταπτυχιακών και διδακτορικών) για να εργαστούν πάνω στο αντικείμενό τους μόλις για 24 μήνες

επειδή άπαντες αναγνωρίζουν την υποστελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, και την καθοριστική συμβολή των εκτάκτων αρχαιολόγων, στη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πραγματοποίηση των χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων του ΥΠΠΟ και

επειδή η απομάκρυνση των εξειδικευμένων συμβασιούχων από το ΥΠΠΟ θα σημαίνει την οριστική αποδόμηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με όλες τις επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται σε όλους τους τομείς του πολιτισμού της χώρας, την προβολή και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.  

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1.        Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ατόμων που δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε καν με καθεστώς σύμβασης;

2.        Αν προτίθενται να εντάξουν τους αρχαιολόγους στις ειδικές κατηγορίες επαγγελμάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς του ΠΔ.164/2004;

3.        Αν μπορούν οι εργαζόμενοι που έχουν εξαντλήσει το 24μηνο που προβλέπει το σχετικό Π.Δ. να επαναπροσληφθούν σε άλλα ευρωπαϊκά Έργα του ΥΠ.ΠΟ.;

4.        Αν προτίθενται να θεσμοθετήσουν συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξαγωγή διαγωνισμών με σειρά προτεραιότητας μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Βουλευτής Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ


26/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τους κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού,

Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών

Θέμα: YΠΠΟ: Εξειδικευμένοι συμβασιούχοι του - άνεργοι με τη λήξη του 2008

     Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ στο τέλος του 2008 αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.  Πιο συγκεκριμένα:

    Όσοι είχαν προσληφθεί σε προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ απολύονται καθώς το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, με εξαίρεση ελάχιστων έργων σε πυρόπληκτες περιοχές που πέτυχαν ολιγόμηνη παράταση. 

    Όσοι εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων ή με προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων και η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Ειδικό Λογαριασμό, επίσης απολύονται διότι ο εν λόγω λογαριασμός καταργείται στις 24/11.  Όσοι εργάζονται με ωρομίσθιες συμβάσεις επίσης απολύονται λόγω της λήξης της σύμβασής τους στο τέλος του έτους.

      Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν με βάση το Π.Δ. 164/2004 Παυλόπουλου που ορίζει ως ανώτατο όριο απασχόλησης το 24μηνο, και ως εκ τούτου η συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων μετά την απόλυση τους δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης.         Ακόμη κι εκείνοι που εμπίπτουν στο άρθρο 6 του εν λόγω Π.Δ. το οποίο προβλέπει παράταση της 24μηνης απασχόλησης σε περίπτωση που το έργο συνεχίζει να υλοποιείται, βρίσκονται στο κενό, αφού τα έργα του Γ’ ΚΠΣ ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

       Πέρα όμως από το οδυνηρό  της απόλυσης που πλήττει τους εργαζόμενους υπάρχει και η ζημιά που θα υποστεί το Υπουργείο, το οποίο για να καλύψει τις ανάγκες του από την απόλυση των συμβασιούχων με την πολύτιμη πολυετή εμπειρία, θα πρέπει να απευθυνθεί σε νέους συμβασιούχους χωρίς εξειδίκευση, δεδομένου ότι οι νέες μόνιμες θέσεις που εγκρίθηκαν για τον οργανισμό για το 2009 είναι μόλις 300.  

Με βάση τα προαναφερθέντα :

Eρωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

1.                  Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μια τροπολογία ώστε να εξαιρούνται οι εργαζόμενοι του    ΥΠΠΟ ως ειδική κατηγορία εργαζομένων από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του   Π.Δ. 164/2004, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις εργαζομένων (π.χ. δασοπυροσβέστες);

2.                  Σκοπεύουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή της μισθοδοσίας σε όσους εργαζόμενους εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις;

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2008

Ο ερωτών βουλευτής

Περικλής Κοροβέσης

Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ


Αρ. Πρωτ. 7123/3-10-2008

Ερώτηση: Προς τoν κ. Υπουργό Πολιτισμού  
ΘΕΜΑ: Εξαίρεση του επαγγέλματος των αρχαιολόγων από τον περιορισμό του 24μήνου, που προβλέπεται στο Π.Δ. 164/2004.

 

Κύριε Υπουργέ,

Το Π.Δ. 164/2004 όριζε την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονταν στις Δημόσιες Υπηρεσίες κατά το διάστημα 2002-2004, με κενά μεταξύ των συμβάσεων, μικρότερα των τριών μηνών.

Ο Νόμος αυτός αποκατέστησε μικρή μόνο μερίδα συμβασιούχων, αλλά δημιούργησε μεγάλες αδικίες αφήνοντας εκτός Δημοσίου χιλιάδες άλλους, οι οποίοι, αν και είχαν μεγαλύτερη προϋπηρεσία, για λόγους συγκυρίας είχαν κενά μεγαλύτερα των τριών μηνών κατά το επίμαχο διάστημα 2002-2004.

Παράλληλα, ο ίδιος Νόμος ορίζει ως μέγιστο όριο παραμονής ενός συμβασιούχου σε κάθε εργοδοτικό φορέα του Δημοσίου τους 24 μήνες.

Υπάρχουν, όμως, κατηγορίες εργαζομένων που η φύση της εξειδίκευσής τους δεν επιτρέπει την αναζήτηση εργασίας σε περισσότερα από ένα Υπουργείο.

Τέτοια κατηγορία εργαζομένων αποτελούν οι αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η μέριμνα για την προστασία των αρχαιοτήτων και των μνημείων ανήκει αποκλειστικά στο κράτος και η διαχείρισή τους ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αφού, λοιπόν, απαγορεύεται η παραμονή των συμβασιούχων στο ίδιο Υπουργείο πέραν του 24μήνου, χιλιάδες έκτακτοι αρχαιολόγοι τίθενται και θα τίθενται στο εξής εκτός επαγγέλματος, αφού δεν θα μπορούν πλέον να εργαστούν στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ.

Σημειωτέον, ότι οι διαγωνισμοί για προσλήψεις αρχαιολόγων γίνονται περίπου κάθε 10 χρόνια (1993, 2004) και αφορούν την κάλυψη ελάχιστων από τις εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών.

Όλα αυτά, συμβαίνουν όταν τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες των υπηρεσιών για αρχαιολόγους καλύπτονται από χιλιάδες έκτακτους, ενώ άπαντες αναγνωρίζουν την υποστελέχωση των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών και την καθοριστική συμβολή των εκτάκτων αρχαιολόγων στη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πραγματοποίηση των χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργων του ΥΠΠΟ.

Η απομάκρυνση των εξειδικευμένων συμβασιούχων από το ΥΠΠΟ, θα σημάνει την οριστική αποδόμηση των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, με όλες τις επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται σε όλους τους τομείς του πολιτισμού της χώρας.

Ως μόνη λύση για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος των αρχαιολόγων, που αποτελεί ταυτόχρονα και οξύ πρόβλημα του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελεί η εξαίρεση του επαγγέλματος των αρχαιολόγων από τον περιορισμό του 24μήνου, που προβλέπεται στο Π.Δ. 164/2004, δεδομένου ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί τον μόνο για αυτούς φορέα απασχόλησης.

Μια τέτοια εξαίρεση, η οποία προβλέπεται άλλωστε από τον Νόμο, εφαρμόζεται ήδη για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τους εργαζομένους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους ειδικούς επιστήμονες στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ενώ έχει ήδη προταθεί για τους εργαζομένους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατόπιν τούτων,

   Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Προτίθεσθε να προωθήσετε την εξαίρεση των αρχαιολόγων από τον περιορισμό του 24μήνου, που προβλέπεται στο Π.Δ. 164/2004, δεδομένου ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί τον μόνο για αυτούς φορέα απασχόλησης;

2. Προτίθεσθε να προφυλάξετε και με ποιο τρόπο, τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ από την περαιτέρω συρρίκνωση, που θα προέλθει από την απώλεια του έμπειρου προσωπικού των εκτάκτων αρχαιολόγων;

3. Σκοπεύετε να θεσμοθετήσετε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα διεξαγωγή διαγωνισμών με σειρά προτεραιότητας μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις;  

                                                                                         Η Ερωτώσα

ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ


  21/5/2008

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπη, 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα: «Κατάρρευση του συστήματος προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας».

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Κατάρρευση του συστήματος προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.

Η προστασία, η διαχείριση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας αποτελεί μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού - στην ουσία θεμελιώδη λόγο της ύπαρξής του -. Συνιστά επίσης ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, όπως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πρώην Υπουργός Πολιτισμού δεν παραλείπουν να διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Ωστόσο, η πολιτική της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού βρίσκεται όχι μόνο σε απόλυτη αντίθεση με όσα κατά καιρούς δηλώνουν για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά οδηγεί συστηματικά και χωρίς προσχήματα σε κατάρρευση το όλο σύστημα και σε πλήρη απαξίωση την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Πρόκειται για πολιτική που βάλει ευθέως στην καρδιά του συστήματος προστασίας και ανάδειξης της σπάνιας σε παγκόσμιο επίπεδο πολιτιστικής περιουσίας του ελληνικού λαού.

Είναι αληθές, όσο και θλιβερό, πως ποτέ στο παρελθόν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι της χώρας δεν έχουν ζήσει παρόμοιες συνθήκες εγκατάλειψης και παρακμής όπως οι σημερινές, από οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει κυβερνήσει τον τόπο. Συγκεκριμένα:

- Τα σπουδαιότερα Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι της χώρας κλείνουν στις 3 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης προσωπικού. Παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται εφέτος το θερινό ωράριο λειτουργίας.

Έχουμε φθάσει στο τέλος Μαίου, σε πλήρη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και τα σπουδαιότερα Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κνωσός, Μυκήνες, Φαιστός, Λίνδος, Σπήλαιο Ψυχρού κ.α.) λειτουργούν μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού. Αυτό δεν συμβαίνει βεβαίως σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης ή ακόμη και του αναπτυσσόμενου κόσμου, από αυτές που διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Εξ´αιτίας αυτής της κατάστασης, η χώρα εκτίθεται διεθνώς και τα δυσμενή σχόλια για την κατάσταση επισκεψιμότητας των ελληνικών Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων πυκνώνουν σταθερά στον διεθνή τύπο.

- Σπουδαίοι Αρχαιολογικοί Χώροι, Μουσεία και Τμήματα μεγάλων Μουσείων σε όλη τη χώρα κλείνουν ολοκληρωτικά ο ένας μετά τον άλλον.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Κλειστό από τις 9 Μαΐου, λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου, από τα σπουδαιότερα Μουσεία της χώρας. Κλειστό είναι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, το μισό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μισές εκκλησίες του Μυστρά. Κλειστές επίσης παραμένουν όλη την εβδομάδας αρκετές αίθουσες στο Μουσείο των Δελφών. Ολοκληρωτικά κλειστό από τις 29 Απριλίου παραμένει το Μουσείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Κάθε Σαββατοκύριακο παραμένει κλειστός όλος ο πρώτος όροφος - που περιλαμβάνει τις συλλογές με τα Αγγεία - του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών, ενώ κλειστοί παραμένουν κάθε Δευτέρα και για ολόκληρη την ημέρα οι Βασιλικοί Τάφοι της Βεργίνας. Κλειστό παραμένει από το Νοέμβριο του 2006 και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου Κρήτης, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της χώρας και δεύτερο σε επισκεψιμότητα, λόγω εργασιών ανακαίνισης και όπως όλα δείχνουν εξ´αιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό για δύο τουλάχιστον ακόμη χρόνια.

- Τα ποσοστά επισκεψιμότητας σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους παρουσιάζουν αξιοσημείωτη πτώση και συνακόλουθα τα έσοδα από εισιτήρια έχουν πάρει και αυτά τον κατήφορο.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση λειτουργίας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων έχει άμεσες επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα και τα έσοδα τους. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών στα μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας παρουσιάζει πτώση της τάξης του 21,5% μεταξύ Δεκεμβρίου του 2006 και Δεκεμβρίου του 2007. Ο αριθμός των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων πτώση 8,1% για το ίδιο διάστημα, ενώ κατά 12,3% έχουν μειωθεί τα εισιτήρια που κόπηκαν το 2007 στα Μουσεία σε σχέση με εκείνα του 2006.

- Ανεκτίμητα κομμάτια του Πολιτισμού μας παραμένουν στο σκοτάδι ή απειλούνται με καταστροφή κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, ένας χώρος παγκόσμιας ακτινοβολίας και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παραμένει κλειστό ακόμη, μετά το θλιβερό ατύχημα του 2005. Παρουσιάζονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πορεία του έργου και παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί επισκέψιμο.

Καμία εξέλιξη δεν παρουσιάζεται στην ανάδειξη του Δημοσίου Σήματος - του δημοσίου νεκροταφείου της Αρχαίας Αθήνας - λόγω έλλειψης κονδυλίων για απαλλοτριώσεις.

Τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από τον Λυκαβηττό απειλούν με καταστροφή τα ευρήματα από το Λύκειο του Αριστοτέλη, που αποκαλύφθηκε πριν από 12 χρόνια. Το ΥΠΠΟ δεν έχει βρει τους πόρους ούτε για την τοποθέτηση ενός ικανοποιητικού στεγάστρου για την προστασία των ευρημάτων.

Στην τύχη τους έχουν επίσης αφεθεί το κτήμα Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και το Τατόι, που καταστρέφονται σταδιακά από την έλλειψη οποιασδήποτε φροντίδας και πόρων για την πολιτιστική αξιοποίησή τους.

- Η υποστελέχωση των Εφοριών αρχαιοτήτων και η ανεπαρκής χρηματοδότηση οδηγούν σε περιθωριοποίηση την Αρχαιολογική Υπηρεσία και αφήνουν βορά στις συγκυρίες την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η υποστελέχωση των Εφοριών αρχαιοτήτων και των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, η ανεπαρκής χρηματοδότησή τους και η παρατεταμένη ασάφεια κάθε χρόνο ως προς το τελικό ύψος των χρηματοδοτήσεων έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες σε διαρκώς διογκούμενα χρέη κα τους υπηρετούντες προϊσταμένους και υπαλλήλους σε απόγνωση. Σε όλες τις Εφορίες Αρχαιοτήτων έχουν δοθεί μέχρι σήμερα μόνο πενιχρές προκαταβολές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και παραμένει άγνωστο πότε αυτές θα μάθουν το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης τους για το 2008. (Οι προκαταβολές αυτές αγγίζουν τα όρια του κωμικού. Για παράδειγμα στον κωδικό συντήρησης έχουν εγγραφεί ποσά από 1.000 έως 1.400 ευρώ ανά Εφορία).

Η δραματική έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις σωστικές ανασκαφές με αποτέλεσμα οι πολίτες είτε να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν χρόνια για την ανασκαφή του ακινήτου τους, είτε να επιβαρύνονται η ίδιοι με τα έξοδα της ανασκαφής.

Η μόνη σταθερή πηγή χρηματοδότησης για τις υπηρεσίες είναι το Γ´ Κ.Π.Σ αλλά αυτή κατευθύνεται σε συγκεκριμένα έργα που είχαν δρομολογηθεί την περίοδο 2001-2004 και ασφαλώς δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες της ολοκληρωμένης προστασίας των μνημείων.

Επιπλέον το 2006 δημιουργήθηκαν 30 καινούργιες περιφερειακές και ειδικές Εφορίες που αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Στεγάστηκαν όπου βρήκαν, σε ερειπωμένα κτίρια (Άρτα) ακόμη και σε αποθήκες (Πρέβεζα, Χαλκίδα). Λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και σε μερικές από αυτές υπηρετεί μόνο ο προϊστάμενος και 2-3 φύλακες (Αλεξανδρούπολη). Έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν ούτε στοιχειωδώς στο έργο τους.

Σε όλες τις Εφορίες, παλιές και καινούργιες υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα κάλυψης ζωτικών λειτουργικών αναγκών που έχουν οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις και άγριους διαπληκτισμούς μεταξύ προμηθευτών και υπαλλήλων των υπηρεσιών.

- Μοναδικό ενδιαφέρον για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ αποτελεί η διαιώνιση του συστήματος των πελατειακών σχέσεων στις προσλήψεις

Ενώ η δραματική έλλειψη προσωπικού - κυρίως φυλάκων και αρχαιολόγων - έχει προκαλέσει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, το ΥΠΠΟ :

- Eξαίρεσε από την πρόσφατη προκήρυξη για ελάχιστες προσλήψεις μονίμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ τους φύλακες , επειδή το ΑΣΕΠ δεν έκανε δεκτή τη διαδικασία της συνέντευξης για την επιλογή του προσωπικού φύλαξης και επέμενε στην διαδικασία αντικειμενικών κριτηρίων.

- Ανακοίνωσε την πρόσληψη μόνο έκτακτων φυλάκων ορισμένου χρόνου (900 αρχικά και 600 κατόπιν) σε δόξα του ρουσφετιού και της πολιτικής των «δικών μας παιδιών»

- Επί των ημερών της Ν.Δ. άλλαξε ο τρόπος πρόσληψης συμβασιούχων καθώς η επιλογή τους γίνεται πλέον από την Κεντρική Υπηρεσία και όχι από τις κατά τόπους Εφορίες , όπως ίσχυε παλαιότερα.

- Ενώ είναι φανερό πως το Π.Δ. 164/2004 και λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στο ΥΠΠΟ δεν έλυσε στο μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα των συμβασιούχων που υπηρετούσαν για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα αρχαιολόγων και προσωπικού φύλαξης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά αντιμετωπίζει με αναλγησία όσους από αυτούς υπηρετούν ακόμη και σήμερα με ασφαλιστικά μέτρα.

- Τελικά, στο ΥΠΠΟ έχει αντιστραφεί η λογική στις προσλήψεις προσωπικού. Κανόνας είναι ο έκτακτος και εξαίρεση ο μόνιμος. Εκατοντάδες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές και δεν προκηρύσσονται και μόνος δρόμος όταν τα πράγματα φθάνουν στο μη περαιτέρω είναι οι εξαγγελίες για προσλήψεις εκτάκτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επερωτάται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού

Γιατί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγείται σε απαξίωση η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, σε λειτουργικό αδιέξοδο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, σε διάλυση ο οργανωτικός ιστός της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και σε ομηρία χιλιάδες νέοι ανθρώποι με τη μέθοδο των ρουσφετολογικών προσλήψεων εκτάκτων.

Επιπλέον με την πολιτική αυτή απομειώνεται το εθνικό πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας και διασύρεται η Ελλάδα στα εκατομμύρια των επισκεπτών της.

Οι επερωτώντες βουλευτές: ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ, ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ, ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ, ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ, ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 


 19/5/2008

Θέμα: Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού για τους έκτακτους αρχαιολόγους του ΥΠΠΟ

Στην αρχαιολογική υπηρεσία του ΥΠΠΟ απασχολούνται συνολικά περίπου 1.000 έκτακτοι αρχαιολόγοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς (ανασκαφές, αυτοψίες, εκσκαφές, καταγραφή και ταξινόμηση του αρχαιολογικού υλικού). Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται ως έκτακτοι αρχαιολόγοι με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ συνολικά η προσφορά τους αναγνωρίζεται ως σημαντική από την Αρχαιολογική υπηρεσία. Είναι γνωστό πως το πρόβλημα των έκτακτων αρχαιολόγων δεν αντιμετωπίστηκε με το Π.Δ. 164/2004 το οποίο όχι μόνο δεν έλυσε στο μεγαλύτερο βαθμό τα χρόνια προβλήματα αλλά δημιούργησε και ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, καθώς απαγορεύει στους έκτακτους αρχαιολόγους να εργασθούν ξανά στον ίδιο φορέα, με την ίδια ειδικότητα μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών προϋπηρεσίας. Έτσι, πολλοί έκτακτοι, αρχαιολόγοι ωθούνται στην ουσία ολοκληρωτικά εκτός επαγγέλματος με δεδομένο πως η κυριότητα και η διαχείριση των αρχαιοτήτων ανήκει αποκλειστικά στο κράτος και οι πάσης φύσεως αρχαιολογικές εργασίες στην ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΟ.

Τελικά η Αρχαιολογική Υπηρεσία συνεχίζει και μετά το Π.Δ. 164/2004 να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της με την πρόσληψη σε σταθερή βάση συμβασιούχων. Επιπλέον, την τελευταία περίοδο άλλαξε και ο τρόπος πρόσληψης των συμβασιούχων, καθώς η επιλογή του προσωπικού γίνεται πλέον απευθείας από την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ και όχι από τις τοπικές Εφορίες Αρχαιοτήτων όπως ίσχυε παλαιότερα. Έτσι γεννώνται προφανώς εύλογα ερωτήματα ως προς την αντικειμενικότητα και τα κριτήρια τελικά που πρυτανεύουν σ’ αυτές τις επιλογές, που βάλλονται ως πελατειακές.

Στην τελευταία μάλιστα προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού που προωθεί το ΥΠΠΟ μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις των αρχαιολόγων περιορίζονται μόλις σε 28, ενώ είναι γνωστό ότι οι ανάγκες είναι εκατονταπλάσιες, όπως και οι κενές οργανικές θέσεις. Προφανώς το ΥΠΠΟ θέλει με κάθε τρόπο να συντηρήσει τη διαδικασία των εκτάκτων και το πελατειακό δίκτυο που καταδυναστεύει το δημόσιο τομέα.

 Ερωτάται ο κος Υπουργός

1.      Πως αντιμετωπίζει την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε το Π.Δ. 164/2004 ως προς του έκτακτους αρχαιολόγους;

2.      Για ποιους λόγους προχώρησε στις διαδικασίες για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μόνο 28 μονίμων αρχαιολόγων;

3.      Πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αρχαιολόγων και με ποιες διαδικασίες και κριτήρια;

Προτίθεται να προωθήσει έναν τακτό και τακτικό τρόπο απορρόφησης αρχαιολόγων με αντικειμενικά κριτήρια που θα δίνει μία ουσιαστική λύση στα προβλήματα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Δαμανάκη

ΠΑΣΟΚ

 

 

Comments