EKOPA - 75 RY

Ekopa -75 ry:n jäsenet pelaavat aktiivisesti kaukalo- ja/tai jääpalloa sekä golfia. Kaudella 2011- 2012 Ekopa osallistuu Suomen jääpalloliitto ry:n Helsingin piiri ry:n järjestämiin sarjoihin (harrastesarja ja sarja 55 vuotta). Sarjaotteluiden lisäksi ekopalaiset käyvät jäällä vähintään kerran viikossa. Ekopa järjestää vuosittain "The Ekopa Golf Championship Tournament"- nimisen kilpailun. Käynnissä oleva kausi 2011 - 2012 on järjestysnumeroltaan 38.

Ekopa-75 ry:n toiminta-ajatus

Ekopa -75 ry:n toiminta-ajatus on kirjattu seuran sääntöihin seuraavasti: "Yhdistyksen tarkoituksena on urheilun edistäminen. Sen ohjelmaan kuuluvat jää- ja kaukalopallo, golf sekä muut mailapelit. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kilpailuja, neuvonta- ja ohjaustilaisuuksia sekä juhlia. Seura osallistuu pelisarjoihin".

Ekopan arvoista

Arvoista käytävän keskustelun ("arvokeskustelun") päätavoitteena on kehittää yhteisön toimintaa. Keväällä 2011 professori Esa Korpi, ekopalainen itsekin, teki ehdotuksen seuran arvoiksi. Tältä pohjalta ekopalaiset hyväksyivät 11.6.2011 vuosikokouksessaan arvoikseen: "Terveys, toveruus ja luistinpelaamisen sekä mailapelien rikkaus".

Ekopan arvojen kiteyttämistä on tarkoitus jatkaa, mikäli se koetaan tarkoituksenmukaiseksi.

Taustaa

Ekopa -75 ry (Ekopa) aloitti toimintansa Helsingin kauppakorkeakoulun piirissä kaudella 1973 - 1974, kun kauppat. yo Kai Jääskeläinen pyysi jääpallosta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä. Toiminta aloitettiin siis kaudella 1973 - 1974. Yhdistysrekisterin edellyttämä perustamiskokous on pidetty 20.3.1975. Yhdistysrekisteriin seura on merkitty 10.10.1975.

Suomen jääpalloliitto ry:n ja sen Helsingin piiri ry:n jäsenseurana Ekopa on osallistunut liiton ja piirin jää- ja kaukalopallosarjoihin eri tasoilla.

Mainittakoon, että Ekopa pelasi 1980-luvun alkupuolella jääpalloliiton 1 divisioonan etelälohkossa ("Suomi-sarja") viitenä perättäisenä kautena vaihtelevalla menestyksellä. Ystävyysotteluita Ekopa on pelannut Ruotsissa (2 kertaa), Virossa (5 kertaa) ja Ahvenanmaalla (2 kertaa).