Καλωσορίσατε! 

Φίλες και Φίλοι,

Η δημιουργία του ιστοχώρου σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών μας και των εταίρων μας για τις δραστηριότητες του ΕΚΙΦ καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως πλατφόρμα επικοινωνίας, ευελπιστούμε ότι, ο ιστοχώρος θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΚΙΦ με τοπικά και διεθνή δίκτυα για την επίτευξη των απώτερων στόχων μας που εστιάζονται στην ισόρροπη αντιπροσώπευση των φύλων σε όλες της εκφάνσεις της ζωής

Το ΕΚΙΦ είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό του, στοχεύει μεταξύ άλλων:
  • στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών
  • στο σεβασμό της διαφορετικότητας ανεξάρτητα από φυλή, εθνότητα ή θρησκεία
  • τη διεξαγωγή ερευνών και επιστημονικών μελετών για θέματα ισότητας των φύλων και τη διάχυση των ευρημάτων και πορισμάτων.
  • την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες
  • τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επιμορφωτικού και πολιτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων του Κέντρου.

Το ΕΚΙΦ (αρ. εγγραφής 2874) είναι μέλος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχει εδραιώσει την παρουσία του στο πεδίο της ισότητας των φύλων με μια σειρά εκδηλώσεων, ερευνητικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τις συνεργασίες και τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΙΦ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου είναι ανοικτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα ισότητας, ισοπολιτείας και δημοκρατίας στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να γίνει μέλος συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο: Αίτηση Εγγραφής Μέλους το οποίο θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στη διάθεσή σας για τυχόν πληροφορίες, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ισότητα ανδρών και γυναικών και συμβάλλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των δύο φύλων.

Με εκτίμηση,

Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή
Πρόεδρος ΕΚΙΦ
Τελευταίες Δραστηριότητες

11/2/2017 SAVE THE DATE: One Billion Rising 2017 - 11 February 2017


Το ΕΚΙΦ είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΚΛΓ), το οποίο είναι συνδεδεμένο με το European Women’s Lobby (EWL).


ONE BILLION RISING 2017 
Μαζί Ενάντια στην Σεξουαλική Εκμετάλλευση των Γυναικών! 
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:00μ.μ. Πλατεία Φανερωμένης
 
 1 στις 3 γυναίκες στον πλανήτη μας κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει ΒΙΑ: σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική. Αυτό σημαίνει ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ONE BILLION WOMEN AND GIRLS). Στις 11 Φεβρουαρίου 2017, ξεσηκωνόμαστε και πάλι σε εκατοντάδες χώρες - για να στηρίξουμε τα θύματα, να ενημερώσουμε και να οδηγήσουμε τους θύτες στη Δικαιοσύνη. Χορεύουμε για να δείξουμε ότι η βία δεν θα νικήσει και πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου να εξαλειφθεί.

ΦΕΤΟΣ, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
   
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ(ΚΛΓ)