Δραστηριότητες 2017


8/3/2017, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) Ελλάδος, με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, έχει αναρτήσει το μήνυμα και την αφίσα του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Ελλάδας στους πιο κάτω συνδέσμους:
 
α) σχετικός σύνδεσμος: http://www.isotita.gr/index.php/news/3025
 
β) αφίσα με το μήνυμα «Για κάθε ερώτηση απάντηση είναι η ισότητα»: http://www.isotita.gr/var/uploads/ANNOUNCEMENTS/2017/Afisa%20GGIF%208%20Martiou.pdf
 
γ) μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Ι.Φ. για την 8η Μαρτίου: http://www.isotita.gr/var/uploads/ANNOUNCEMENTS/2017/Minima%20GGIF%208%20Martiou.pdf .
       
Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, η Γενική Γραμματέας  Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ΓΓΙΦ αποτίει φόρο τιμής στους καθημερινούς αγώνες και τις διεκδικήσεις των γυναικών  και παλεύουμε για την ισοτιμία και την αξιοπρέπεια των γυναικών. 
2-3/3/2017, 3rd Meeting of the EUROPEAN MIGRATION FORUM

The President of the EKIF was invited and attended the 3rd Meeting of the EUROPEAN MIGRATION FORUM in Brussels 2-3 March 2017: Migrants’ access to the EU, to rights and to services, challenges and ways forward.  
 
The Programme of the Conference can be accessed here.
11/2/2017, ONE BILLION RISING - Ανακοίνωση Τύπου του Κυπριακού Λόμπυ Γυναικών 


Το ΕΚΙΦ είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΚΛΓ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ONE BILLION RISING – 11 Φεβρουαρίου 2017 Πλατεία Φανερωμένης
Μηδενική Ανοχή στη Βία – Δικαιοσύνη για τα Θύματα

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών(ΚΛΓ) συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία «One Billion Rising» που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Ημέρα Δράσης ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών και Κοριτσιών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Φανερωμένης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.
 
1 στις 3 γυναίκες θα υποστεί κάποιας μορφής βία στη διάρκεια της ζωής της και αυτό μεταφράζεται αριθμητικά σε ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ παγκοσμίως. Η διεθνής δράση του One Billion Rising, ξεκίνησε ως αντίδραση σε αυτό τον ανατριχιαστικό αριθμό και οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 χώρες. Αυτή η επανάσταση κατά της βίας ξεκίνησε από τη συγγραφέα και ακτιβίστρια Eve Ensler και έχει τη μορφή χορευτικής δράσης. Στόχος είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της έμφυλης βίας, μέσα από ένα δυναμικό αλλά ειρηνικό μέσο όπως είναι ο χορός.
 
Οι εκδηλώσεις της φετινής εκστρατείας του «One Billion Rising» στην Κύπρο είναι αφιερωμένες στη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και την απάνθρωπη κακοποίηση που βιώνουν οι γυναίκες θύματα σωματεμπορίας. Στην Κύπρο αυτή η εκστρατεία συνέπεσε με τη δικαστική απόφαση για την αθώωση των τριών κατηγορουμένων που προσήχθησαν για την υπόθεση της Οξάνα Ράντσεβα, ενός 20χρονου θύματος εμπορία για σεξουαλική εκμετάλλευση. Η απαγωγή και ο εγκλεισμός της από τους σωματέμπορους, οδήγησαν σε μια σειρά από τραγικά γεγονότα με αποτέλεσμα την πτώση της από μπαλκόνι το Μάρτη του 2001.
 
Σημειώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ) είχε καταδικάσει την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τραγικό θάνατο της νεαρής γυναίκας, μετά από προσφυγή του πατέρα της. Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κύπρο για μια σειρά από παραβιάσεις (άρθρα 2, 4 και 5 της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και υπέδειξε στις Αρχές να ξανανοίξουν την υπόθεση. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, η κυπριακή δικαιοσύνη να οδηγήσει στο δικαστήριο τρία άτομα και τελικώς να τα αθωώσει.
 
Το ΚΛΓ καταδικάζει την έκβαση και την κατάληξη της συγκεκριμένης δικαστικής διαδικασίας, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών και γυναικών. Οι ποινές των δικαστηρίων στην Κύπρο  αντανακλούν απαράδεκτα στερεότυπα και προκαταλήψεις κατά των γυναικών, οι οποίες εν πολλοίς πυροδοτούν εξ αρχής τα περιστατικά βίας.
 
Καλούμε κάθε πολίτη που στέκεται αλληλέγγυος στα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ζητάει δικαιοσύνη για τα θύματα βίας να προσέλθει στην εκδήλωση του «One Billion Rising» και να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία του ΚΛΓ ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Για άλλη μια φορά ζητάμε από το κράτος και το δικαστικό σύστημα  να επιδείξει επιτέλους την απαραίτητη πολιτική βούληση για να προστατεύσει το 50% των πολιτών του από τη βία και την σεξουαλική εκμετάλλευση. Ζητούμε από την κυβέρνηση να κυρώσει και να θέσει σε εφαρμογή την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ενός ισχυρού νομικού εργαλείου που δίνει στα κράτη την ευχέρεια να καταπολεμήσουν κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών (της έμφυλης βίας). Ζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα και απαιτούμε την εφαρμογή αποτρεπτικών ποινών από τα κυπριακά δικαστήρια.
 
Την εκδήλωση στηρίζουν: Media Studios, Radio Deejay, Super FM, Κανάλι 6, Ράδιο Άστρα, Πολίτης 106.7, Kemanes Print Shop, S.Synergia Media Ltd..
 
Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών αποτελείται από 10 γυναικείες οργανώσεις και ΜΚΟ και είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (EΛΓ). To ΕΛΓ, με 2500 οργανισμούς μέλη σε 30 χώρες, είναι η μεγαλύτερη συμμαχία γυναικείων μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

https://www.facebook.com/WomenLobbyCY/?fref=ts
e-mail: cywomenslobby@gmail.com
11/2/2017 SAVE THE DATE: One Billion Rising 2017 - 11 February 2017


Το ΕΚΙΦ είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΚΛΓ), το οποίο είναι συνδεδεμένο με το European Women’s Lobby (EWL).
ONE BILLION RISING 2017 
Μαζί Ενάντια στην Σεξουαλική Εκμετάλλευση των Γυναικών! 
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:00μ.μ. Πλατεία Φανερωμένης
 
 1 στις 3 γυναίκες στον πλανήτη μας κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει ΒΙΑ: σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική. Αυτό σημαίνει ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ONE BILLION WOMEN AND GIRLS). Στις 11 Φεβρουαρίου 2017, ξεσηκωνόμαστε και πάλι σε εκατοντάδες χώρες - για να στηρίξουμε τα θύματα, να ενημερώσουμε και να οδηγήσουμε τους θύτες στη Δικαιοσύνη. Χορεύουμε για να δείξουμε ότι η βία δεν θα νικήσει και πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου να εξαλειφθεί.

ΦΕΤΟΣ, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
   
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ(ΚΛΓ)
Comments