Pàgina d'inici

L'eix de la memòria neix com a  recull de poemes, embarbussaments, dites i refranys que es presenten en format cartell per penjar als diferents racons de la classe.

  •  La memorització dels poemes es fa a primera hora del matí. A peu dret i entre tots decidim com representar el poema per tal que ens resulti fàcil de recordar i  memoritzar. A mida que anem introduint estrofes intentem donar-li l'entonació i el rime que demana el poema. Segons la seva llargada n'aprendrem una estrofa, dos o potser tot. Al llarg de dues o tres sessions l'aprenem i desprès durant dues  sessions més practiquem recitant-lo individualment davant els companys. Intentem vocalitzar molt bé. La mestra i els companys poden ajudar amb la representació de l'estrofa a recordar alguna paraula o fragment si s'ha oblidat. Cada més solem aprendre tres o quatre poemes depenent la seva llargada i dificultat. Quan ja s'han memoritzat podem jugar a recitar-los segons l'emoció o estat que dedidim, content, espantat, amb pressa, cansat,... Els cartell es pengen en el racó dels poemesi es canvien cada més.
  • Els embarbussaments, dites i refranys els diem per acabar les classes de la tarda. Com que són molt curts s'aprenen molt ràpid el dilluns i la resta de la setmana els recitem per acomiadar-nos. El cartell està penjat a la porta de la classe i es canvia cada setmana.
  • Els cartells dels poemes, embarbussaments, dites i refranys es poden imprimir i fer-ne un quadern que els alumnes es poden endur a casa per enseyar i recitar a les seves famílies