Wie zijn wij?

Op 23 oktober 1949 werd de EHBO vereniging Deurningen opgericht. Oprichters van het eerste uur waren Mevr. Lobker-Wolthuis, Dhr. J. Thijert, Dhr. A. Volmer, Mevr. S. Hesselink en Dhr. Asbreuk.

Ondertussen telt onze vereniging in 2015 31 leden, waarvan ongeveer 20 leden actief ingezet kunnen worden bij evenementen. We verlenen hulp bij verschillende evenementen in en rondom Deurningen. U moet hierbij denken aan de Run Bike Run, de Fancy Fair feesten, trekkertrek en vele andere evenementen waar onze hulpverlening gevraagd wordt. Ook houden wij elk jaar een huis aan huis collecte om geld te verzamelen voor materiaal en andere benodigdheden zoals een reanimatiepop of een AED apparaat.

Elk jaar proberen we een basiscursus EHBO te geven. Reanimatie zit hier al standaard bij in, maar wij zorgen er ook voor dat U de AED-training krijgt. Binnen onze vereniging hebben we 2 professionele kader-instructeurs die deze lessen verzorgen. Zij geven ook de herhalingslessen. Herhalingslessen zijn ontzetten belangrijk, omdat kennis dat niet gebruikt wordt snel weg valt en omdat medische inzichten ook nog wel eens veranderen. Reanimatie, AED bediening en de belangrijkste zaken van EHBO worden jaarlijks herhaald. Andere onderwerpen komen eens per twee jaar aan de beurt.

De jeugd EHBO is ook een belangrijk onderdeel van de EHBO vereniging Deurningen. Elk jaar kunnen leerlingen van groep 8 een cursus jeugd EHBO-A volgen. Zo zijn zij ook alvast voorbereid op bepaalde ongevallen. Reanimatie wordt niet aan de jeugd gegeven, omdat dit voor het gemiddelde jeugd-lid lichamelijk en geestelijk een te zware belasting is.
 

De bestuursleden van EHBO vereniging Deurningen zijn:

Voorzitter: Gijs Oude Nijhuis

Secretariaat: Judith Collet

Penningmeester: Petra Vlaswinkel

Lid: Desiree Hulsman

Lid: José van Leuven

Heeft U vragen, neem contact met ons op!

Comments