Amilyen változatosak a gyöngyök, olyan változatos lehet a gyöngyfűzés technikája is. Az egészen egyszerűtől a bonyolultig számos lehetőségből választhatunk, céljainknak és gyakorlottságunknak megfelelően. Ehhez próbálok meg némi segítséget adni ezen az oldalon. 

Tervezés

Bármilyen ékszert készítünk is, fontos, hogy előre megtervezzük annak lépéseit, mintáját. A minta tervezését célszerű négyzetrácsos lapon elkezdeni, ügyelve a gyöngyök fűzés technikájától függő elhelyezkedésére. Nem árt tudni azt sem, hogy az amit a szabályosan elhelyezett gyöngyök mintáján látunk, nem feltétlen fog teljesen ugyanúgy kinézni a kész ékszeren is. Minél több ékszert készítünk, annál inkább el tudjuk képzelni, hogy a terveink hogyan fognak megvalósulni. A tervezés során el kell döntenünk, hogy

O     milyen méretű lesz a

készítendő ékszer (karkötő, lánc hossza, sorok száma, stb.)

O     milyen fonalra szeretnénk fűzni

O     milyen gyöngyből (szín, típus, méret)

O     milyen kiegészítőket (pl. kapcsok) szeretnénk használni 

Ha mindent alaposan elterveztünk

O     ellenőrizzük, hogy a választott gyöngyökből elegendő áll rendelkezésünkre (feltéve, hogy nem a tervezés után vásároljuk meg őket, a tervek alapján).

O     ellenőrizzük, hogy minden szükséges alapanyag, kellék, kiegészítő rendelkezésünkre áll-e.

 

Ha a terveink készen vannak és minden szükséges darabot beszereztünk hozzá, hozzáfoghatunk a munkához. Íme néhány lehetőség amit megvalósíthatunk. A legegyszerűbbtől haladok a bonyolultabb ékszerek felé.

Egy szálra fűzött láncok

Több (két) szálra fűzött láncok

elérhetőségek

  • e-mail

  • My status
  • Bookmark and Share