Találd ki, én elkészítem. Tudnivalók, tanácsok a megfelelő ékszer kiválasztásához 


Üdvözöllek.

Gyöngyékszerek készítése nagy öröm, kellemes kikapcsolódás. Ha megnézünk egy kész ékszert, azt gondoljuk, nagyon bonyolult elkészíteni. Ha előkeresünk egy leírást, hogyan is készül, elsőre nehéznek tűnik, valójában nem ördöngősség. Persze lehet, hogy csak annak, aki készített már ilyet. Én tulajdonképpen évek, sőt évtizedek óta készítek gyöngyből különböző figurákat, díszeket és ékszereket. Persze sokszor, sokáig nem foglalkoztam vele, bármennyire is szerettem. Nem volt kinek készíteni. Nemrégiben egy kérésre készítettem egy teljes ékszer garnitúrát (fülbevaló, lánc, karkötő) és ráébredtem, hogy van hozzá kedvem és úgy tűnik érzékem is. Van türelmem is hozzá, hogy megtervezzem, és elkészítsem őket.
Tehát, ha nem érzel magadban elegendő affinitást, türelmet, ügyességet, hogy az elképzelt ékszert elkészítsd, bátran fordulj hozzám, ha kell segítek megtervezni, el is készítem, de szívesen adok tanácsot, ha tudok. Persze sokminden van, amit magam sem próbáltam még. Megpróbálom összegyűjteni azokat a tudnivalókat, melyek a megfelelő ékszer és a szükséges kellékek kiválasztásához szükségesek, ezek azoknak is hasznosak lehetnek, akik maguk készítik ékszereiket.
Legutolsó munkámról képeket is készítettem, a munka folyamatában és a végeredményről is. Az egyes kellékekről amelyekről írok szintén készítettem - sajnos nem túl jó minőségű  - képeket, hátha segítenek a leírások megértésében és a választásban. ezek a webalbumomban megtekinthetők. Néhány ékszerhez mintákat is készítettem, ami segíthet a választásban.

My statuselérhetőségek e-mail