Βιογραφικό σημείωμα

                     Η  Έφη Μαρκουλάκη  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

        Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πάτρας  και πιάνο στο Eλληνικό και το Πατραϊκό Ωδείο. Παρακολούθησε για δύο χρόνια τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής ΠEΛOY KATΣEΛH (1983- 85) και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις.

        Kατόπιν συνέχισε τις μουσικές της σπουδές, παίρνοντας μαθήματα πιάνου, φλάουτου και Aνώτερων Θεωρητικών. Δίπλωμα Σύνθεσης πήρε το 2001 και συνέχισε με μαθήματα μουσικής ανάλυσης με τον Ανάργυρο Δενιόζο. Σύνθεση μελέτησε επιπλέον με τους Toshio Hosokawa, Michael Jarrell, Jonathan Harvey, Γιώργο Απέργη, Liza Lim, Enno Poppe κ.ά. σε εξειδικευμένα στη σύγχρονη μουσική σεμινάρια στην Ευρώπη ενώ έχει παρακολουθήσει και αρκετά σεμινάρια πιάνου, οργανογνωσίας και μουσικής ανάλυσης με διάφορους σημαντικούς καθηγητές. 

         Έργα της έχουν παρουσιαστεί από την “Oρχήστρα των Xρωμάτων” υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τα μουσικά σύνολα “Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής” υπό τη διεύθυνση των Θεόδωρου Αντωνίου και Ιάκωβου Κονιτόπουλου, “Κέλαδος”, “Ολυμπιακό Τρίο”. “Trio in Vivo” καθώς και από σημαντικούς σολίστ όπως ο κιθαριστής Μιχάλης Κονταξάκης, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, η φλαουτίστα Κατερίνα Τσεντς, η πιανίστα Ελίνα Μπουτιέρη, ο τσελίστας Μιχάλης Χόιπελ κά.

        Με στόχο τη γνωριμία των σπουδαστών με το σύγχρονο πιάνο, πρόσφατα κυκλοφόρησε μία συλλογή πρωτότυπων κομματιών της, επιπέδου κατωτέρας σχολής με τίτλο “ΠΙΑΝΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ” από τις εκδόσεις “Φ.ΝΑΚΑΣ”.

Το έργο της ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ για βιολοντσέλο (2016) περιλαμβάνεται στον προσωπικό δίσκο του τσελίστα Μιχάλη Χόϊπελ “Afierossis”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 στη Γερμανία και έχει ευρύτατη παρουσίαση μέσω συναυλιών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών μεταδόσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

         Επιπλέον έχει επιμεληθεί μουσικά και έχει γράψει τη μουσική για πέντε θεατρικές παραστάσεις, έχει οργανώσει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχει συμμετάσχει με άρθρα της σε διάφορα περιοδικά.  Για τα ποιήματά της έχει βραβευτεί  με αργυρό μετάλλιο από τη X.O.N.  και δύο φορές από την Eταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών. Έχει εκδόσει μία ποιητική συλλογή και μία μουσική ιστορία σε σκίτσα.

        Eίναι μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών από το 2004.

        Από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 επιμελήθηκε και παρουσίασε την εβδομαδιαία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασσική μουσική” σε διαδικτυακό ραδιοσταθμό. 

        Διδάσκει πιάνο από το 1983 και θεωρητικά από το 1991 σε διάφορα ωδεία στην Αθήνα.