Η Υπόθεση του Έργου


Ο Μαυρίκιος Αραχνόπουλος είναι ένας φανατικός εχθρός των παραμυθιών. Μέσα από τον άριστα εξοπλισμένο ηλεκτρονικό του υπολογιστή και με κάθε άλλο δυνατό μέσο, έχει εξαπολύσει έναν αμείλικτο πόλεμο ενάντια στα παραμύθια.

Οι βιομηχανίες και οι έμποροι των παραμυθιών όμως, όσο κι αν ο Μαυρίκιος Αραχνόπουλος φαίνεται γραφικός, βλέπουν να πλήττει επικίνδυνα τα συμφέροντά τους. Έτσι, αποφασίζουν να συνεδριάσουν για να βρουν μια λύση. Κι αυτή είναι ο παγκοσμίου φήμης ηλεκτρονικός πειρατής Χακερστάιν. Τους προτείνει να φτιάξει έναν πολύ ισχυρό ηλεκτρονικό ιό που μόλις σταλεί σαν μήνυμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Αραχνόπουλου, θα καταστρέψει όλα του τα αρχεία κι έτσι θα πάψει να τους πολεμά. Ενθουσιασμένοι όλοι από την πρόταση, αμοίβουν πλουσιοπάροχα τον ηλεκτρονικό πειρατή και πάνε ήσυχοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ ο Αραχνόπουλος έχει πιάσει τη μικρή ανιψιά του, να ψάχνει μέσα στον υπολογιστή του για ιστοσελίδες με νεράϊδες και ξωτικά. Έξαλλος από θυμό, της απαγορεύει να τον ξαναχρησιμοποιήσει και τη στέλνει στη μαμά της. Για καλή του τύχη όμως, η μικρή έχει προλάβει να αποθηκεύσει μια σελίδα με ξωτικά κι έτσι, όταν φτάνει το επικίνδυνο γράμμα του πειρατή, ένα μικρό σκανδαλιάρικο ξωτικό που εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή, με τη σπιρτάδα, το χιούμορ και το πείσμα του, όχι μόνο θα τον γλυτώσει από την καταστροφή, μα θα τον αλλάξει τόσο πολύ, ώστε να γίνει υπέρμαχος των παραμυθιών και μαζί να σκαρώσουν κόλπα “μαγικά” για να υπερασπιστούν τον κόσμο της φαντασίας ενάντια στους εκμεταλλευτές του!