Welkom bij Vereniging Eetstoornis Net

Hoewel deze site pas een jaar bestaat, zijn we weer volop bezig met het maken van een nog mooiere site! Hou deze site dus in de gaten!

Welkom op VEN

Welkom op de site van Vereniging Eetstoornis Net. VEN is een vereniging voor mensen met een eetstoornis. Onze doelstelling is om deze mensen via het internet met elkaar in contact te brengen zodat zij op deze wijze steun kunnen vinden bij elkaar. Voor meer informatie kun je mailen met de redactie van deze site op

info@eetstoornis.net


Korte info ES

Mensen met Anorexia Nervosa eten te weinig, omdat ze bang zijn dik te worden. Anorexiapatiënten hebben vaak geleerd om signalen van honger te negeren of niet meer te voelen. Het weinige dat ze eten verloopt vaak volgens een vast, dwangmatig patroon. Patiënten met anorexia hebben een verstoord beeld van hun eigen lichaam. Ze vinden zichzelf te dik, zelfs als ze broodmager zijn. 

Mensen met Boulimia Nervosa hebben vreetbuien, ze eten in korte perioden heel veel en stoppen daar niet mee als ze geen honger meer hebben. Uit angst om te dik te worden wekken boulimiapatienten vaak zelf braken op, soms gebruiken ze laxeermiddelen of doen ze aan extreme lichaamsoefeningen. Ook hebben mensen met boulimia meestal een vertekend lichaamsbeeld.

Binge eating disorder (BED) houdt in dat mensen vreetbuien hebben, in korte tijd worden zeer grote hoeveelheden voedsel gegeten. In vergelijking met boulimia compenseren mensen met BED dit niet door te braken, te laxeren, etc. Vaak hebben mensen met BED dan ook overgewicht.

Voor uitgebreide informatie over eetstoornissen kan je kijken bij ‘info eetstoornissen’ boven aan de site.


“Mijn eetstoornis betekent in de eerste plaats tegenstrijdigheden die mij slingeren van het ene uiterste in het andere. Hij is mijn ergste vijand, maar hij is ook mijn beste vriend.”

“Je gedachten (eten-eten-eten) draaien non-stop (eten-eten-eten). Je denkt (eten-eten-eten) maar aan 1 ding. Het (eten-eten-eten) wringt zich overal (eten-eten-eten) tussendoor en slorpt al je (eten-eten-eten) energie op. Zodat je niets (eten-eten-eten) overhoudt voor andere (eten-eten-eten) dingen.”

“Je haat je lichaam, je verafschuwt het. Je walgt van de hoeveelheid ruimte die je inneemt en je wilt het liefst verdwijnen. In de spiegel zie je jezelf tig keer dikker dan je werkelijk bent. Overal hopen vet, die er eigenlijk niet zijn. Maar toch zie je ze écht.”

“Een schijnleven, dat leidde ik. Pas toen ik uit de wereld van mijn eetstoornis stapte kwam ik erachter hoe de echte wereld eruit zag.”

“Toen ik geconfronteerd werd met het feit dat ik botontkalking en haaruitval had en dat ik nagestaard werd op straat ben ik me gaan realiseren dat ik weer moest gaan eten, als ik nog verder wilde leven.”

“Mijn eetstoornis, anorexia, is mijn kracht, mijn vastigheid, mijn schema, mijn steun. Eigenlijk is ze mijn alles. Ze is er altijd. Ze is van mij.Mijn anorexia is mijn gevangenis, beperkt mij in alles wat ik doe, ze is de reden dat ik vrienden verlies, in mijn eigen wereldje ben komen te leven. Ze zorgt dat mijn lijf aftakelt, mijn haar uitvalt. Ze heeft controle, ze heeft me in haar macht.”

“Iedere dag opnieuw een strijd met jezelf. Je lage eigenwaarde, je bent niet goed genoeg.”

“In je hoofd houdt het niet op, het blijft maar doorgaan als een zeurende pijn, altijd aanwezig. Het overheerst alles. Bij alles wat je doet denk je eraan. En ik vraag me af: houdt dit ooit op???”

Rondleiding algemeen

Ben je voor het eerst op deze site dan raden wij je aan om onze rondleiding te bekijken.

Laatste Nieuws:

De nieuwsbrief staat op internet!

Het stukje Interactief wordt aangepast, hierdoor kan informatie voor korte tijd niet te bereiken zijn.

 Supportactie

VEN doet mee met een supportactie. Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap VEN:

Wil je meer informatie over het Ven-lidmaatschap? klik dan hier

 Werkstuk maken?

Wil je een werkstuk of een scriptie maken? Bezoek dan onze werkstukpagina

Privacy beleid

Ven heeft nu ook een privacy beleid. Klik hier voor meer info.