Wijzigings overzicht (oud)

(zie http://members.ziggo.nl/jjw/ voor recente wijzigingen)

1 november 2009 Extra overzichten - kwartierstaat van Jan Jacob Waterreus vernieuwd. Parenteel van keizer Karel de Grote vervangen door parenteel van Cloderic (voorvader van Karel)

19 augustus 2009 - 01 september 2009 Wat linkjes toegevoegd en gecorrigeerd

17 augustus 2009 Vertaal link voor Engelse vertaling toegevoegd aan parenteel van keizer Karel de Grote in delen. Om de hele pagina te vertalen is soms een refresh nodig.
Bij het vertalen kan het zijn dat een pagina in een nieuw venster wordt geopend; sluit dan het oude venster.
Als er een nieuwe pagina geopend wordt dan kan het nodig zijn om de frames te herstellen; dit kan door een link onder aan de pagina. Deze link opent vaak ook weer in een nieuw venster; sluit dan ook weer het oude venster.

15 augustus 2009 Er blijken met foutjes in de codering van een aantal pagina's te zitten waardoor ze niet goed automatisch vertaald kunnen worden. Ik zal ze aanpassen, maar dat kost wat tijd.

14 augustus 2009 Wat linkjes gecorrigeerd. Ook een link naar Google translate toegoevoegd voor database om de engels talige pagina's te vertalen in het nederlands

12 augustus 2009 Wat linkjes vanuit oude versies naar nieuwste versie toegevoegd (via zoeken op het internet wordt soms de oude versie gevonden). Ook een link naar Google translate toegoevoegd op deze pagina

1 augustus 2009 Extra overzichten: Parenteel Karel de Grote vernieuwd (correcties en aanvullingen) (link op deze pagina verwijst naar hetzelfde overzicht)

31 juli 2009 Extra overzichten: Kwartierstaat Jan Jacob Waterreus vernieuwd (correcties en aanvullingen)

25 juli 2009 mouseover (met verkleinde weergave van betreffende overzicht) voor overzichten toegevoegd op deze pagina. Algemene verwijzingen bijgewerkt (enkele links gecorrigeerd). Ik ben nog bezig de overige link pagina's bij te werken

4 juli 2009 Wat zoek linkjes op deze pagina toegevoegd.

26 juni 2009 Layout van deze pagina aangepast.

24 juni 2009 Script weer aangepast dat detecteerd of familepagina vanuit zoekmachine wordt geopend en dan help weergeeft. Verouderde gegevens over werken met virtuele studiezaal van den Haag verwijderd.

22 juni 2009 Script aangepast dat detecteerd of familepagina vanuit zoekmachine wordt geopend en dan help weergeeft. Werkt nu beter met veel browsers, maar gaat nog niet erg goed met Opera.

20 juni 2009 Help link toegevoegd aan kopregel van familie pagina's van database. Help pagina layout aangepast en zoekfunctie naar oude pagina's toegevoegd

19 juni 2009 Help link toegevoegd aan familie pagina's van database. Tevens wat javascript toegevoegd om pagina automatisch in frame te zetten (werkt nog niet erg goed; zal ik nog aanpassen of weer verwijderen)

18 juni 2009 Linkje naar Help toegevoegd

12 juni 2009 Probleem met fotovenster opgelost bij kwartierstaat, parentelen en stamboom (afbeeldingen kunnen weer op volledige grootte worden bekeken)

9 juni 2009 Zoek (Search) knop toegevoegd op de index pagina's om m.b.v. Google de betreffende persoon te zoeken (om aanvullingen op de gegevens te zoeken).

6 juni 2009 Layout van deze pagina aangepast en probleem met stamboom van Karel de Grote opgelost.

5 juni 2009 Wat problemen met linkjes bij de verwantschapinformatie gecorrigeerd.

3 juni 2009 De link naar Dirk Waterreus en de verwantschapinformatie op de indexpagina gecorrigeerd. Een extra linkje op deze pagina opgenomen naar de index op plaatsen (met linkjes naar oude landkaart)

20 mei 2009 Informatie over het boek van de familie Knoppert opgenomen. Het boek bevat informatie die niet op de site is opgenomen

7 februari 2009 Tijdelijke kwartierstaat van Jan Jacob Waterreus vernieuwd (zie menu extra)

29 november 2008 layout van het menu iets aangepast en e-mailadres aangepast

28 november 2008 Tijdelijke parenteel voor Karel de Grote vernieuwd (gebaseerd op nieuwere gegevens)

27 november 2008 Tijdelijke kwartierstaat Jan Jacob Waterreus vernieuwd (gebaseerd op nieuwere gegevens)

15 november 2008 Zoek mogelijkheidvoor Geneanet toegevoegd

05 november 2008 Gastenboek toegevoegd. Bij de extra overzichten de tijdelijke kwartierstaat van Jan Jacob Waterreus (tekstversie) vernieuwd. Deze bevat nu 72 generaties en is nieuwer dan de overige gegevens en bevat daarom geen verwijzigingen naar de database. Tevens de tijdelijke parenteel van Karel de Grote vernieuwd.

14 juni 2008 Index plaatsen voor een aantal plaatsen voorzien van link naar een kaart van enkele eeuwen geleden.

12 juni 2008 Index op plaatsen toegevoegd aan database

23 mei 2008 Link naar Wikipedia voor Karel de Grote en zoek mogelijkheden op deze pagina toegevoegd

1 mei 2008 letter L index voor database ontbrak, is weer toegevoegd. Javascript probleem met IE opgelost, waardoor links nu ook in internet explorer werken zoals bedoeld.

1 mei 2008 Stamboom (grafisch) van Karel de Grote toegevoegd en nog wat foutjes gecorrigeerd.

30 april 2008 Waterreus verwijzingen aangepast (heeft nu ook zoekmogelijkheid met Google)

25 april 2008 Parenteel Karel de Grote (in delen) toegevoegd en een aantal link probleempjes opgelost.

24 april 2008 Probleempje met afbeelding in parenteel opgelost.

23 april 2008 Tekstversie van kwartierstaat en parenteel nu gesplitst in delen en voorzien van links naar database. Nieuwe versie van grafische kwartierstaat toegevoegd ook voorzien van links naar database. Database voorzien van links naar kwartierstaat (zowel tekst als grafisch) en parenteel.

20 maart 2008 Nieuwe versie van kwartierstaat toegevoegd. In plaatst van 24 generaties nu 46 generaties. Wegens tijdgebrek nog niet opgesplitst in delen, en nog geen links naar de database. Bevat wel een eigen index.

27 februari 2008 2e google pagina weer beschikbaar. Startpagina van de nieuwe database weer goed (toonde aantal en enkele links van oude database, maar verwees wel naar nieuwe database)

23 februari 2008 2e google pagina is afgesloten. Een deel van de informatie is daardoor tijdelijk niet beschikbaar.

23 februari 2008 Stamboom (parenteel) van Dirck Waterreus (nieuwe versie) toegevoegd (heeft voorlopig nummer S1]. Links van Database (nieuwe versie) naar parenteel Dirck Waterreus (nieuwe versie) en omgekeerd toegevoegd. Een aantal links vanuit de database verwijzen nog naar onjuiste pagina's in kwartierstaat of parenteel. Ik hoop binnenkort weer wat verbeteringen aan te brengen.

20 februari 2008 Enkele gegevens verplaats naar andere google pagina

15 februari 2008 Enkele afbeeldingen toegevoegd aan de tekst versie van de kwartierstaat

14 februari 2008 Een aantal links van database naar kwartierstaat en andersom voor nieuwe versie aangepast. Enkele typefouten verbeterd. Index files aangepast (o.a. roepnaam toegevoegd)

9 februari 2008 Links van database naar kwartierstaat toegevoegd. Kwartierstaat heeft nu ook link om de kwartierstaat in frame weer te geven. Javascript toegevoegd om automatisch naar frames over te schakelen. Zoeken hierboven aangepast en zoek mogelijk voor het gedeelte op Google toegevoegd.

7 februari 2008 Enkele links in kwartierstaat gecorrigeerd.

2 februari 2008 Nieuwe versie van kwartierstaat met links naar nieuwe database.

21 januari 2008 html aangepast voor database weergave; werkt nu weer zoals bedoeld voor IE7


Oud wijzingsoverzicht voor http://home.wanadoo.nl/jjw


12 december 2007 Andere presentatie van kinderen waarvan ouders niet zeker zijn en kleine layout aanpassingen (database)

8 december 2007: Foutjes in nieuwe versie van database gecorrigeerd

6 december 2007: Nieuwe versie van database toegevoegd en links naar oude versie van kwartierstaat en database toegevoegd op pagina's met extra informatie

7 september 2007: Gecorrigeerde kwartaalstaat toegevoegd. Deze zal op termijn vervangen worden door een versie met links naar de database.

19 april 2007: Handleiding aangevuld (nu ook Engelstalige versie)) en link naar verwantschapsinformatie en help toegevoegd aan index voor database

28 maart 2007: Bij de tekstversie van de kwartierstaat links toegevoegd naar ouder (indien bekend) en omschrijvingen in index ingekort (t.b.v. sneller laden pagina). Extra aangepast

22 maart 2007: Handleiding en uitleg over een andere manier van werken met de Virtuele Studiezaal toegevoegd. In de grafische overzichten een aantal verwijzingen toegevoegd en enkele fouten hersteld. Bij de link pagina extra links t.b.v. Virtuele Studiezaal toegevoegd. Translation link works again

8 februari 2007: Links en Oude wijzigingshistorie naar Google (Extra pagina's )verplaatst

8 februari 2007: Verwijzing vanuit grafische stambomen naar database opgenomen en visa versa

27 januari 2007: Extra ruimte bij Google beschikbaar gekomen. Hier zal ik wat wisselende overzichten neerzetten.

16 januari 2007: Wat meer links vanuit database naar kwartierstaat toegevoegd (Dit maakt het mogelijk om de tekstversie van de kwartierstaat in een frame te bekijken en van daaruit te bladeren in de familiegegevens van een persoon en dan vanuit een andere familie in de database als daarin ook een persoon voorkomt uit de kwartierstaat deze weer op te zoeken in de kwartierstaat)

12 januari 2007 - Nieuwe layout bleek niet te werken met Internet Explorer (wel met Firefox). Layout aangepast voor Internet Explorer / IE should work again

11 januari 2007 - Database layout aangepast en alleen geselecteerde familie is nog zichtbaar; indien achter family een K staat is dat een link naar de kwartierstaat (Handig als tekstversie van de kwartierstaat bekeken wordt in een frame, deze linkt namelijk naar de database)

30 december 2006 - Layout van kwartierstaat aangepast, links naar volledige database openen nu in frame of nieuw venster.

9 november 2006 - database files zijn nu geordend per achternaam (waardoor de kans groter is dat een link naar dezelfde file verwijst) en ze bevatten nu 60 families per file (waardoor de database minder ruimte inneemt op de server). De database files maken beter gebruik van CSS waardoor ze relatief wat kleiner zijn geworden (en daardoor hopelijk ook wat sneller laden).

2-4 november 2006 - grafische stambomen en grafische kwartierstaat voorzien van links van de tekst naar de grafische weergave.

25 oktober 2006 - stamboom Willem van der Specke vernieuwd. I.v.m. ruimtegebrek zal ik (voorlopig?) de stamboom van Karel de Grote niet vernieuwen.

24 oktober 2006 - stamboom Dirk Waterreus en Jacob Snabbe vernieuwd.

22 oktober 2006 - nieuwe versie van de basebase bestanden waarin de gegevens van het virtueel archief van den Haag (http://193.172.27.173/virtuelestudiezaal/SelectieBron.aspx) voor wat betreft de daar geregistreerde Watereuzen verwerkt zijn. In de databasefiles zijn telkens 50 families samengevoegd om ruimte op de server te sparen. Welke families samen in een file staan is vrij willekeurig (op familienummer uit de GEDCOM). Ook de tekst versie van de kwartierstaat is bijgewerkt met nieuwe verwijzingen naar deze databaseversie.

18 oktober 2006 - nieuwe versie van kwartierstaat toegevoegd met links naar volledig database overzicht (zie... is een link binnen kwartierstaat naar één van de kinderen; andere links [openen voorlopig ook standaard in hetzelfde venster] gaan naar familie overzicht).

3 juni 2006 - teller toegevoegd op index pagina voor database

31 mei 2006 - database files wat gecomprimeerd, waardoor deze nu geheel geplaatst kan worden (meer dan 25000 personen); ook stamboom van Karel de Grote past nu weer

30 mei 2006 - database in minder files, waardoor weer ruimte voor kwartierstaat grafisch en stamboom Willem van der Specke

4 mei 2006 - deze pagina aangepast

27 maart 2006 - probleem met ontbrekende files database opgelost, stamboom Dirk Waterreus en links weer beschikbaar

4 februari 2006 - legende weer beschikbaar

3 februari 2006 - database (engels) beschikbaar (selectie uitgebreid naar ongeveer 12000 personen); hierdoor voorlopig nog geen ruimte voor overige gegevens

27 januari 2006 - kwartierstaat (tekst versie) weer beschikbaar

25 november 2005 - inhoud van de site tijdelijk vervangen door vakantie foto's

21 november 2005 - aankondiging tijdelijke vervanging website door vakantie foto's

30/31 juli 2005 (kleine tekstuele wijzigingen, de zoek opdracht hierboven zoekt nu op specifiek op home.wanadoo.nl/jjw i.p.v. op heel home.wanadoo.nl)

14 februari 2005 (stamboom Dirk Waterreus, Jacob snabbe en Willem van der Specke vernieuwd)

12 februari 2005 (stamboom Karel de grote vernieuwd)

8 februari 2005 (database summary vernieuwd 6000 => 7700 personen)

6 februari 2005 (database summary vernieuwd)

5 februari 2005 (kwartierstaat (tekst en grafisch) Jan Jacob Waterreus vernieuwd)

15 januari 2005 (database summary vernieuwd)

27 december 2004 (Legende van de Waterreus, vermelding van de website van Wouter Bouwman, informatie over Ronald Waterreus en informatie over de Karel de Grote stamboom toegevoegd)

19 mei 2004 (links op link pagina toegevoegd)

9 mei 2004 (kwartierstaten Jan Jacob bijgewerkt, stamboom Karel de Grote toegevoegd)

4 mei 2004 (update personenlijst; ivm ruimte beperking alleen nog gezipte versie personlijst en alleen nog maar engelse versie database)

29 april 2004 (links pagina aangepast, beknopt databaseoverzicht uitgebreid naar ruim 5100 personen)

23 april 2004 (links naar www.stamboomsurfpagina.nl en http://genealogie-opnaam.pagina.nl/ op deze pagina toegevoegd)

19 april 2004 (beknopt databaseoverzicht toegevoegd)

3 april 2004 (logo/link NGV toegevoegd, site is nu geindexeerd door NGV zoekmachine)

1 april 2004 (links op link pagina toegevoegd, link voor vertaling en link naar de index toegevoegd aan de tekstversie van de kwartierstaat)

31 maart 2004 (links op link pagina toegevoegd en Lycos zoek mogelijkheid aan link pagina toegevoegd)

26 maart 2004 (personenlijst omgezet naar txt formaat [velden gescheiden door tab] t.b.v. download)

25 maart 2004 (personenlijst toegevoegd, links op link pagina toegevoegd)

23 maart 2004 (Links pagina aangepast)

22 maart 2004 (Site aangemeld bij Google, pagina layout aangepast, teller toegevoegd, links en zoekmogelijk toegevoegd)

15 maart 2004 (E-mail adres en woordenlijst toegevoegd, stamboom Hessel Jacob Snabbe vervangen door die van Jacob Snabbe als oudste voorvader)

13 maart 2004 (Kwartierstaten aangepast, stamboom Waterus Bac vervangen door die van Hessel Jacob Snabbe als oudste voorvader)

30 januari 2004 (Stamboom Willem van der Specke en een aantal doorverwijzingen naar pagina's van anderen toegevoegd