50 jaar E. Henis

Henis, 30 mei 2009

Onze club Eendracht Henis viert vandaag zijn vijftig jarig bestaan en als voorzitter ben ik gelukkig dat wij dit allen samen kunnen vieren.

Met vreugde stel ik vast dat de oud-leden zich de moeite getroost hebben om op deze viering aanwezig te zijn.

Ik hoop dat zij een goed gevoel overhouden aan dit feest.

Als ik er zo over nadenk ben ik eigenlijk fier op onze club.

Wij hebben dan toch maar die vijftig jaar gehaald en dat is een prestatie in een zo kleine woonkern.

Wij zijn momenteel een stabiele club die zich probeert te handhaven in derde provinciale met allemaal spelers uit groot-Tongeren en waarin onze opkomende jongeren langzaam worden ingepast.

Het is niet altijd gemakkelijk geweest en daarom wil ik dank u zeggen aan al degene die zich zo belangeloos ingezet hebben voor het welzijn van de Eendracht.

Ik denk aan de bestuursleden die de club, voor mijne tijd, altijd goed geleid hebben anders zouden wij hier niet staan.

Ik denk ook aan onze sponsors die ons financieel en door hun aanwezigheid steunen. Ik hoop dat wij nog lang mogen rekenen op hun bereidwilligheid.

Ik denk eveneens aan de huidige bestuursleden en vrijwilligers die altijd paraat zijn.

En zeker ook aan de trainerstaf en spelers die ons sportieve genoegdoening geven.

Onze club is een bedrijf waar vriendschap en menselijkheid nog altijd de bovenhand hebben. En dat moet zo blijven.!

Maar, er moet mij toch iets van het hart. De rode draad in onze geschiedenis is onze accommodatie.

Ons probleem is dat wij maar over 1 plein beschikken. Jarenlang hebben wij al onze energie in de jeugdwerking gestoken,

maar nu zijn al onze jeugdspelers noodgedwongen overgeheveld naar Hoeselt VV.

Onze seniores gaan 1 keer in de week trainen op het B-pleintje van de Motten waarvoor wij dan nog huur moeten betalen aan de stad Tongeren. Dit is zeker geen win situatie in financieel noch sportief opzicht.

Oh ja, wij hebben wel een oefenplein genaamd de “Muur van Riksingen” naar de gelijkaardige Muur van Geraardsbergen in de Ronde van Vlaanderen. Zij zijn perfect vergelijkbaar wat de hoogte en oneffenheid betreft.

Ik zou de beleidsmensen van de Stad Tongeren willen uitnodigen om 10 minuten te komen joggen op onze muur. Ze zullen ondervinden dat het gevaarlijk is voor kwetsuren, dat fatsoenlijk trainen onmogelijk is en dat wij de jonge voetballers daar het spelletje niet meer kunnen aanleren.

Ik hoop dat het schepencollege van onze stad de ernst van de zaak onder ogen ziet, want als wij nog verder willen werken aan een goed beleid zult u ons toch moeten helpen met het aanleggen van een 2de plein.

Toen wij het veertig jarig bestaan van Eendracht Henis vierden, heb ik in mijn speech het probleem van de kleedkamers aangekaart. Twee jaar daarna was er een volledig nieuw complex. Ik hoop dat dit nu ook zal gebeuren met een nieuw oefenplein.

Maar vandaag vieren wij ons vijftig jarig bestaan. Wij gaan genieten van dit heerlijk moment, pinten drinken en herinneringen uit de oude doos ophalen.

Bollen Lucien

Voorzitter