V Simposi Educació per la Sostenibilitat (2016)


El  Simposi d’Educació per la Sostenibilitat és una cita biennal organitzada com un encontre per tractar d’implicar  a la ciutadania (professorat, educadors ambientals i públic en general) en la recerca d’un model de desenvolupament sostenible, respectuós amb el medi natural i social que ens envolta.

La nostra generació s’enfronta a una problemàtica ambiental i social sense precedents a la que hem de donar resposta de manera responsable. És el moment de moure consciències, de formar persones critiques, de despertar sentiments d’estima, preocupació i protecció pel futur del nostre planeta i per la vida de tots els éssers que en ell convivim.

És per això, que enguany el Simposi porta com a lema "Movent consciències: de l’emoció a l’acció”. Aquest missatge comporta donar un pas més enllà de la  sensibilització individual i col·lectiva front a la problemàtica ambiental actual, passant a l’acció i  fer-ho de manera especial des del món educatiu.

El Simposi està organitzat pel Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, conjuntament amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant el Servei de Formació del Professorat, la Societat Valenciana d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible AVEADS i l’Ajuntament de Vila-real.

També compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Universitat Jaume I de Castelló, la Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Rural Vila-real.