EDUCACIÓ INFANTIL


POLLETS, VAQUES I EL PINXO

us deixarem aquí una mostra de les nostres descobertes, moments de joc i sortides fora de l'escola.

Esperem que les gaudiu tant com nosaltres!

Els vitralls a la classe de P3

Un dels eixos estratègics del Programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu” és proposar activitats que ajudin a les famílies a implicar-se en el projecte.

A la classe de P3, la motivació, l’alegria i el interès de les famílies han estat constants i la seva participació ha estat essencial pel bon desenvolupament del curs.

Moltes gràcies famílies.

Fins sempre!!!

Llenguatge plàstic a P3

Quan els infants encara no són capaços d’expressar-se per mitjà del llenguatge verbal, el llenguatge plàstic es converteix en un mitjà essencial de comunicació amb l’entorn.

Les produccions plàstiques esdevenen una activitat fonamentalment lúdica en què l’infant se submergeix amb totes les seves vivències i emocions. El més important durant el procés artístic és l’expressió lliure.

La creativitat sense límits ni canons establerts.

Intercanvi escoles bressol

Durant aquest curs, l’Escola ha iniciat un intercanvi de visites a les escoles bressol del barri, la Pas a Pas i la Montserrat, alhora elles han visitat els Ambients de la nostra Escola. El fet de conèixer i gaudir de diferents instal·lacions promou la descoberta i, també, la capacitat de relacionar-se amb altres infants.

Pels infants de P3 ha significat que, durant una estona, eren els grans!!!

Sortida a la platja d'Infantil

Als infants, i als adults, ens agrada a final de curs fer una sortida divertida, sense més objectiu que gaudir uns dels altres.

Aquest curs hem volgut anar a la platja, aprofitant que l’Escola Badalona Port ens convidava a les seves instal·lacions (gràcies Escola Badalona Port) i ens deixava joguines per gaudir de la sorra.

Vàrem passar una estona molt divertida!!!

Jocs motrius a P3

El joc és un dels drets de l’infant, es defineix en l’article 31 de “La Convenció sobre els drets de l’infant” i és una eina fonamental per tal de que estableixi relacions amb el món, les altres persones, els objectes i l’espai.

I amb ell mateix.

El joc és tan valuós i transversal que permet la seva vinculació a qualsevol disciplina i ajuda al desenvolupament de qualsevol concepte d’una forma molt motivadora. Alhora, permet descobrir tot el seu potencial ja que possibilita el desenvolupament motor, emocional i psicològic.

Jocs en família

Durant la Setmana Cultural es van realitzar moltes activitats, però una de les que va tenir més èxit van ser les de “Festa i Fusta”. Aquesta companyia va proposar molts jocs: de lògica, d’enginy, de sort, d’equilibri, de punteria... trencaclosques individuals i col·lectius, tangrams... en definitiva, jocs que van permetre que diferents generacions es trobessin i pugessin gaudir d’una estona divertida junts.

I tots fets de fusta!!!

Tothom ho vol repetir el proper curs!!!!

Contes en acció a P3

Els contes apropen als infants mons màgics i fantasiós i els ajuden a conèixer la realitat. Són una font d’inspiració que els ofereixen models a seguir i permeten posar-se en la pell dels i de les protagonistes. A més a més, els contes permeten treballar diferents aspectes:

· Promouen l’atenció i la memorització.

· Ajuden a desenvolupar la imaginació.

· Potencien els sentits.

· Ajuden a desinhibir-se per tal de representar el conte.

· Enriqueixen el llenguatge.

· Fomenten la cultura popular

Projecte Magnet II: Plantem.

Les vaques hem vist que a l’escola no hi ha tanta varietat de plantes aromàtiques com al jardí de Sant Pau, així que... pensant, pensant...

Ens hem proposat afegir-ne més i deixar les jardineres de l’escola amb moltes olors diferents!

Però abans, alguns infants de la classe de les Gàrgoles ens han ensenyat quins passos hem de seguir per poder plantar. Hem practicat amb uns geranis.

Projecte Magnet I: Plantes aromàtiques. Visitem Sant Pau

Continuem amb el projecte de les vaques i seguim investigant: les Vaquetes mengen plantes aromàtiques?

Hem anat al Recinte Modernista de Sant Pau per buscar unes plantes que portàvem fotografiades. Hem trobat algunes i feien molt bona olor; d’altres, per més voltes que fèiem pel jardí de Sant Pau, no hi havia manera de veure-les.

Demà, a la classe, intentarem buscar quin és el seu nom, si creuen que són útils per alguna cosa...

Ah! I famílies, aneu-vos preparant que ja s’acosta el moment en que us demanarem ajuda!

Cítrics

Aquesta setmana, les vaques hem extret suc de taronges però fent servir la imaginació. Teníem al nostre abast: un llevataps, un ganivet, una forquilla, una cullera i un ratllador.

La consigna era treballar en equip, dialogar, prendre decisions junts. Ens han ajudat uns infants de la classe dels Dracs (5è).

Mireu com ho han fet!

Tardes en família

Molts estudis confirmen que la participació de les famílies afavoreix el procés d’aprenentatge dels infants...

...al que a l’escola sabem és que petits i adults, gaudim molt d’aquestes sessions on els pares i les mares podem menjar pastissos, cantar, ballar, pintar mandales, jugar a les cadires, fer psicomotricitat, tocar instruments, escoltar concerts... en companyia de les seves filles i els seus fills.

Recordeu famílies:

Us esperem els divendres a la tarda!!!

Taller interclasses - Carnestoltes

Quan es barregen els infants de diferents edats es promouen entre ells uns valors de forma, gairebé, espontània. Aquets valors són la col·laboració, l’empatia i l’ajuda i són indispensables, no només per a l’Escola, sinó, també per a la vida.

Així, aquestes trobades, són favorables per als més petits (que tenen més persones per a ajudar-los, i no només la figura de l’adult), però també són positives pels grans (que guanyen en seguretat al oferir el seu ajut i, alhora, reafirmen els seus coneixements quan han de transmetre’ls).

A la nostra Escola, aquests punts de trobada es realitzen cada dia en els Ambients d’Aprenentatge però, a més a més, ens agrada trobar i afegir altres estones durant el curs: tallers temàtics, sortides escolars, berenars, festes...

Projecte els Pollets 3

El Projecte de ELS POLLETS s’ha realitzat perquè aquest va ser el nom que van triar els infants per a la classe. S’ha treballat com un projecte interdisciplinari, ja que s’han realitzat activitats relacionades amb els diferents llenguatges: matemàtic, verbal, plàstic, corporal...

L’objectiu final era resoldre les preguntes que els infants havien realitzat a l’inici del Projecte:

- Els pollets poden volar?

- Els pollets tenen cresta?

- Els pollets poden cantar?

- Els pollets tenen ales?

- Els pollets tenen cabells?

- Els pollets surten de la panxa de la mama?

- Què mengen els pollets?

Més aniversaris dels Pinxos

Aquest mes d’abril hem celebrat l’aniversari d’en JOAN, ja ha fet 6 anys...!!!

La seva mare, la Júlia, va venir a celebrar-ho amb nosaltres.

Gràcies Júlia...!!!

Per molts anys, Joan....!!!

Més aniversaris a la classe del Pinxo

DURANT AQUEST MES DE MARÇ, DOS NENS DE LA CLASSE DEL PINXO, EN YOUSEF I L’ ALEXIS HAN FET 6 ANYS...

EL PASSAT DIVENDRES A LA TARDA VAM CELEBRAR EL SEU ANIVERSARI.

VAM CANTAR, VAN BUFAR LES ESPELMES, VAM MENJAR EL PA DE PESSIC I VAM BALLAR UNA BONA ESTONA...

MOLTES GRÀCIES YOUSEF I ALEXIS...

PER MOLTS ANYS...!!!

Educació Infantil visita la Casa de les Punxes



ELS POLLETS, LES VAQUES I ELS PINXOS ANEM A LA CASA DE LES PUNXES. QUAN ARRIBEM AMB L’AUTOCAR ENS ESPEREN DOS MONITORS I ENS COMENCEN A EXPLICAR UNA MICA LA HISTÒRIA DE LA CASA DE LES PUNXES O CASA TERRADES, EDIFICI DISSENYAT PER L’ ARQUITECTE MODERNISTA PUIG I CADAFALCH.

OBSERVEM DIFERENTS MOSAICS A LES FAÇANES ( UN ÀNGEL, UNS ROSERS, SANT JORDI...), MOLTES CENEFES DECORATIVES, CERÀMIQUES...

QUAN ENTREM EN UNA DE LES PORTERIES PODEM OBSERVAR ELS MAGNÍFICS VITRALLS, ELS TREBALLS DE LES BARANES DE FERRO FORJAT, LES FLORS DE CERÀMICA I...UN ASCENSOR TAN PETIT, PETIT QUE SEMBLA D’ UN CONTE...

DESPRÉS FEM EL TALLER DE VITRALLS QUE ENS HAN PREPARAT I ACABEM PUJANT AL TERRAT ON DESCOBRIM QUE LA CASA DE LES PUNXES SEMBLA UN CASTELL AMB SIS TORRES...

QUANTES COSES HEM APRÈS I COM ENS HA AGRADAT CONÈIXER LA HISTÒRIA DE LA CASA DE LES PUNXES...!!!

Els pinxos de P5 visiten Sant Pau

EL PASSAT DIA 21 DE MARÇ ELS NENS I LES NENES DE LA CLASSE DEL PINXO VAM ANAR A VISITAR EL RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU.

A LA CLASSE HAVÍEM TREBALLAT UNA MICA QUI ERA L’ ARQUITECTE (DOMÈNECH I MONTANER), QUAN EL VAN CONSTRUIR (1905-1930), LA SEVA DECORACIÓ (MOSAICS, VITRALLS, CERÀMICA...) I QUE UN SENYOR MOLT RIC, PAU GIL, HAVIA DONAT MOLTS DINERS PER A LA SEVA CONSTRUCCIÓ.

UN COP A L’ HOSPITAL, JA A L’ ENTRADA, VAM VEURE L’ ESCULTURA DE PAU GIL, VAM DESCOBRIR LA TORRE MÉS ALTA I LES SEVES CAMPANES, ENS VAM EMOCIONAR QUAN NOMÉS ENTRAR LA MERCÈ ENS VA ENSENYAR ELS TÚNELS, VAM SEURE AL “CINE RODÓ” PER VEURE COM HAVÍEN CONSTRUIT L’ HOSPITAL I VAM ANAR DESCOBRINT LA DECORACIÓ DE VITRALLS, MOSAICS, CERÀMICA...

QUINA EMOCIÓ QUAN VAM ENTRAR AL QUIRÒFAN O A LA SALA ON ES POT VEURE COM EREN ABANS ELS LLITS A L´HOSPITAL...

QUE BONICA LA DECORACIÓ AMB COLORS VERDS REPRODUINT LA NATURA...!!

QUINES ESCALES MÉS GRANS I ELEGANTS AL PABELLÓ DE L’ ADMINISTRACIÓ...

I PER ACABAR, QUE BONIC EL MOSAIC DE SANT JORDI...

ANAR A DESCOBRIR EL RECINTE DE SANT PAU ENS HA AGRADAT MOOOOOOOLTÍSSIM....

La nau espacial de P3

A vegades, una proposta dels infants genera una activitat tan interessant i motivadora que els adults no podem més que quedar sorpresos de la seva capacitat creativa.

Deixem-los crear!!!!

Escola de Música Can Fargues

L’Escola Municipal de Música Can Fargues es d’origen medieval i va ser construïda al voltant d’una torre de defensa que data del segle XI. L’Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia l’any 2009 per a la seva recuperació.

La seva finalitat principal és la promoció de l’afició per la música però la seva funció no és únicament formativa, sinó també social i cultural, i, en aquest sentit, s’hi promouen audicions, concerts, intercanvis i trobades amb músics i escoles.

En aquesta visita, els infants de P3 van gaudir de l’audició de “Toca-sons del Bosc” on els instruments i les cançons imiten i recorden elements de la Natura.

ELS PINXOS COMENCEM A FER 6 ANYS...

Aquest passat febrer el Houssam i la Joana ja han fet... 6 anys!!!

Va venir l'Aicha, la mare del Houssam, a celebrar-ho amb nosaltres i tots junts vam menjar pastís, galetes, vam cantar, ballar...

Què bé que ens ho vam passar tots junts...

Gràcies Aicha per compartir aquesta estona amb nosaltres.

Projecte els Pollets (2)

Continuem fent activitats relacionades amb Els Pollets. Hem començat a investigar i a buscar informació per aprendre coses que no sabíem d’aquests animals, per això, hem començat a portar contes, joguines, ous, pelutxos, etc. encara que la cosa que més ens ha agradat ha estat tenir uns ous en una incubadora i veure com, en uns pocs dies, trencaven la closca i sortien!!!

A petits i grans ens ha semblat un espectable meravellós veure néixer els pollets!!!

Mireu el vídeo!!!

Tarda en família


Contes en acció a P3

Els contes encara esdevenen un mitjà excel·lent per transmetre diferents tipus de continguts: valors, adquisició de vocabulari, aprenentatge de la llengua, hàbits d’escolta, transmissió de la cultura, etc. però, a més a més, són una eina fonamental per treballar la intel·ligència emocional ja que ajuden a posar nom i a identificar les emociones que senten els personatges.

Ho proveu a casa?

Psicomotricitat amb 'Els Pollets'

Pilotes, cercles, cons, cordes... però també diaris. Tot és vàlid per motivar-nos a saltar, córrer i compartir amb els altres l’alegria que produeix el moviment. A més a més, desenvolupem la nostra coordinació, l’hàbit d’esperar el torn, a acceptar les normes del joc... Amb la Psicomotricitat descobrim totes les possibilitats del nostre cos però, també, les nostres limitacions; les quals provocaran en nosaltres les ganes d’esforçar-nos per tal d’intentar superar-les.

Ens estem fent grans i, cada vegada, podem fer més coses!!

El pas del temps a la classe de 'El Pinxo'

La percepció del pas del temps dels adults és molt diferent de com la viuen els infants, el seu cervell encara no té la maduresa suficient per entendre la percepció del temps ja que el seu cervell està en construcció.

Per tant, no cal que ens desesperem o insistim a fer entendre a un infant petit que el temps passa ràpid i que s’ha d’espavilar a beure el got de llet o vestir-se, pel matí, si no vol fer tard a l’escola (i de rebot enfadar-nos perquè sembla que ho faci a propòsit d’anar a poc a poc). Ens pot escoltar, pot entendre les paraules que li diem però no pot interioritzar la pressa ni el temps, encara no.

Però hi ha instruments que es poden utilitzar, com rellotges amb cronòmetre, alarmes, làmpades de llum, cançons, fotografies, etc. i que són molt útils per ajudar-los a situar-se.


L'Oncle Buscall

La història de l’Oncle Buscall és una llegenda nova, del 2001, i explica als infants com, aquest personatge màgic, va voltant pels boscos i despertant els tions que es troba als arbres.

Vestit amb uns pantalons i una barretina de color taronja i amb l’Heura, que li envolta tot el cos, va acompanyat de la Bastona, una vara molt llarga amb la que va despenjant els tions de les branques més altes dels arbres.

Desprès, uns dies abans del Nadal, porta a cada escola de Catalunya un Tió per tal de que les nenes i els nens l’hi donin de menjar...

... fins que arriba el moment de fer-lo cagar un regalet !!!

Taller interclasses

Les diferents activitats que es fan a l’Escola d’aprenentatge entre iguals són molt positives i significatives i és una de les eines que s’utilitzen per generar valors i reforçar els aprenentatges.

L’aprenentatge entre iguals és, sobretot, una forma de crear vincles entre companyes i fer créixer un sentiment de pertinença a la Comunitat. Per això, a l’Escola, es realitzen activitats d’aquest tipus ja des de l’etapa d’Infantil.

En aquesta ocasió els infants de P3,P4 i P5 s’han barrejat per tal de realitzar massapans que, desprès, ens hem menjat tot junts al nostre pati.

Per llepar-se els dits!!!

La Tardor

P5 visita la classe dels Pollets

Projecte "ELS POLLETS" a P-3

Aquestes primeres setmanes hem començat a fer activitats relacionades amb Els Pollets, hem començat a investigar i a buscar informació per aprendre coses que no sabíem d’aquests animals, per això, hem començat a portar contes, joguines, ous, pelutxos, etc. encara que la cosa que més ens ha agradat ha estat tenir uns ous en una incubadora i veure com, en uns pocs dies, trencaven la closca i sortien!!!

A petits i grans ens ha semblat un espectable meravellós !!!

Mireu els vídeos!!!

Sortida de 'Els Pinxos' a la granja

Sortida de 'Els Pollets' a la granja

La tria d’un tema pel Projecte és molt important, ja que provocarà que moltes de les activitats que es dissenyin estiguin relacionades. El motiu d’aquesta relació es que aquestes activitats tinguin alguna significació per l’infant, la qual cosa augmenta el grau d’interiorització ja que totes les accions tenen algun lligam i és mes fàcil establir vincles entre els nous coneixements.

La sortida del primer trimestre a la Granja de Can Turró, a Santa Maria de Palautordera, ens va permetre conèixer molts animals de granja: vaques, ovelles, conills.... i pollets!!!

Ens ho vam passar pipa!!!

El gall i la gallina

Bee Bots

Visita de mares i pares de 'El Pinxo'

Els primers dies

Durant aquests primers dies la majoria de nosaltres ens hem adaptat molt bé a l’Escola, tot i que per altres nens i nenes ha estat una mica més difícil. I és que són moltes coses noves: nous espais, noves maneres de fer, nous adults i nous companys i noves companyes... cal dir que el Ricard ha tingut molta ajuda: la Maggui, La Gemma, la Lidia, la Maria, el Toni, la Laura, la Margaret i les monitores de menjador la Nerea i la Marta. D’aquesta forma tots junts estem aconseguint venir cada dia una mica més contents i més contentes a l’Escola.

Com us podeu imaginar aquest no és un procés lineal i, segur, que tindrem moments de retrocés però, mica en mica, anirem guanyant en confiança i els nostres neguits i pors s’aniran reduint. El nostre vincle positiu amb l’Escola ja s’ha iniciat...

Estem jugant molt i, poc a poc, estem coneixent els diferents espais: el pati, la sala de Psicomotricitat, el menjador... També, hem après a fer moltes coses: a dir bon dia, a fer el tren per sortir i entrar del pati, a recollir les joguines, a demanar pipí... El més important és que ens anem coneixent entre nosaltres.

I tot just portem uns pocs dies!!