Torneig Pilota PresoneraDes de l’ àrea d’Educació Física anem a organitzar el I Torneig de Pilota Presonera.

* Inscripció: 
Podrà participar tot l’alumnat de 3r i 4t formant equips mixtes de 6 persones (4:2 o 3:3) i realitze la seua inscripció abans del dia 15 d’ Abril mitjançant el mestre d’Educació Física (Jose)* Normes del Torneig:

- El torneig es realitzarà en dues fases, la primera fase serà mitjançant el format de lliga tots contra tots, i una segona fase final eliminatòria entre els dos primers classificats de cada grup.

- Els partits es realitzaran els dimarts a l’hora del pati i finalitzaran quan es juguen tres partides o s’acabe l’hora del pati.

- El resultat final estarà en funció de les partides aconseguides.

- Al inici de cada partit els dos equip s'hauran d’ ajuntar al centre del camp, decidir en quin camp iniciaran el partit i saludar-se entre si, desitjant bon partit.

- Després de cada partida els dos equips hauran de canviar de camp obligatòriament.

- Si un equip no es presenta al partit es donarà per finalitzat amb el resultat de 3-0, en el cas de no presentar-se dues vegades quedarà desqualificat del torneig.

- Durant el torneig es permet la substitució d'un/a jugador/a de l'equip per un altre sempre que aquest últim no participe en un altre equip del torneig.


* Regles de Joc:

1.- Al inici del joc els dos equips es situaran en el seu terreny de joc, excepte un dels jugadors/es de cada equip que es situarà a la presó de l’equip adversari.

2.- Els/les jugadors/es hauran de llançar o colpejar la pilota amb les mans, quedant prohibit colpejar la pilota amb els peus o retenir-la amb les mans més de 5 segons.

3.- Per a capturar als jugadors/es, la pilota haurà de colpejar qualsevol part del cos i després haurà de tocar el terra.

4.- Els/les jugadors/es no podran entrar al terreny de joc de l’equip contrari, en eixe cas quedaran eliminats. 

5.- Si la pilota colpeja el terra abans de colpejar a qualsevol jugador/a, aquest no serà eliminat i es continuarà el joc.

6.- Els jugadors/es capturats, hauran de situar-se en la presó i seran els encarregats/des de continuar el joc.

7.- Podem alliberar als jugadors/es capturats/des agafant una pilota llançada per l’equip contrari sense que caiga al terra.

8.- Els jugadors/es d’un mateix equip es podran passar la pilota sense eliminar als seus propis companys/es.

9.- En cada partit hi haurà dos arbitres encarregats del bon funcionament del joc i d’ajudar a resoldre els possibles dubtes o conflictes que puguen aparèixer.

10.- Tots/es els jugadors/es respectaran i col·laboraran en els arbitres acceptant en cada moment les regles del joc. En cas contrari, l’àrbitre podrà desqualificar a un/a jugador/a del partit.