Famílies‎ > ‎

Família i Esport

Vos oferim a les famílies orientacions i recursos per actuar adequadament davant l'activitat esportiva dels vostres fills i filles,  i així avançar cap a un esport més educatiu:


* "SALGAMOS A HACER DEPORTE EN FAMÍLIA"
 No hi ha res millor que fer activitat física o esport, però si ho podem transmetre als nostres fills i filles, molt millor. Eixir a còrrer, anar en bicicleta , patinar o  jugar a pilota en un parc pot portar diversos beneficis per a tots els membres de la família , especialment per als que estan en ple desenvolupament.

* GUIA LES FAMÍLIES TAMBÉ JUGUEU!!"
De vegades, els pares i mares deleguem la iniciació esportiva dels nostres fills en l'escola o en un club. Això no significa que els pares no tinguem unes funcions molt importants en l'educació esportiva dels fills. Aquest quadern ens recorda els objectius que hauria de tenir l'esport per a joves en edat escolar i les tasques que les famílies podem realitzar per ajudar a assolir aquests objectius. 

* PRESSIÓ DAVANT L'ESPORT
Es tracta de 5 espots publicitaris realitzats per TyC Sports el 2002, on els pares exerceixen enorme pressió psicològica sobre els seus fills, perquè de qualsevol manera siguin els campions en la disciplina que practiquen, menyspreant la participació.

* CONSELL PER A FAMÍLIES RELACIONADES AMB L'ESPORT
Ací vos deixe alguns documents que arrepleguen consells que vos poden ajudar a l'hora d'educar en valors mitjançant l'esport:
* ¿QUÉ DEBEN HACER LOS PADRES EN EL DEPORTE DE SUS HIJOS?
Entrevista realitzada a la Psicòloga Patrícia Ramírez en el Programa de televisió Para Todos La 2 al voltant de les actituds i valors que s'esperen de les famílies quan acompanyen al seus fill i filles en les seus activitats esportives.


* ACTITUD I VALORS A L'ESPORT: "Diviertanse i no se peleen"
 
NOTÍCIA.- Es jugava
un partit de futbol en un camp de Gran Canària. L'àrbitre i un dels entrenadors comencen una forta discussió. Un dels jugadors es fica entre els dos i els separa amb els seus petits braços perquè aquest jugador només té 5 anys. És Alejandro, un petit futbolista que ha donat una gran lliçó: només volia jugar i gaudir.

* 6 CONTRA 6

Un equip de bàsquet no només està compost pels jugadors i els entrenadors. Els pares juguen un paper fonamental. Porten els seus fills a entrenar 2 o 3 vegades per setmana, van a veure'ls jugar però, ¿quina actitud tenen davant les derrotes? I davant les victòries? Com es comporten com a espectadors? ¿Respecten a companys, rivals, entrenadors i àrbitres?

Aquest curtmetratge dirigit per Marc Fetollini i Miguel Aguirre i amb col · laboracions com les de Pepu Hernández o Juanma López Iturriaga ens mostra la realitat que es viu en algunes famílies.


* GUIA ORIENTACIÓ ESPORTIVA PER A FAMÍLIES

A través
d'aquesta guia volem posar en coneixement dels amants de l'esport, dels esportistes, dels pares i fills, de per què practicar esport, dels avantatges d'aquest, de quins han de ser els caps i els objectius que han de marcar tant els pares com els monitors perquè el nen s'identifiqui amb la pràctica de l'esport i ho entengui com una forma de vida, a través de la qual, adquireixi i desenvolupi les seves capacitats d'interrelació, de comunicació, d'integració i autonomia necessàries per al seu desenvolupament com a persona, així com el desenvolupament de les capacitats físiques necessàries que permetin al nen practicar esport d'una forma sana i equilibrada.

* "CÓMO PROMOVER LA ACTIVIDAD FÍSICA"

Consells perquè pares i mares promoguin , des de la infància dels seus fills i filles , la realització d'activitat física . Avantatges i beneficis de practicar exercici ..

* "DERECHOS DE LA INFANCIA EN EL DEPORTE"

Aquesta guia està orientada a fomentar l'exercici dels drets de la infància a través de l'esport. El manual ofereix orientacions a docents, entrenadors, famílies, clubs i altres persones i institucions lligades a la formació i l'entrenament de joves esportistes. Les pautes proposades estan il · lustrades amb casos pràctics, que permeten una reflexió pràctica sobre els drets de nens, nenes i adolescents en l'esport.