Famílies‎ > ‎

Activitat Física i Salut

    En la infància i en la joventut, les persones són més actives, però hi ha un percentatge elevat d'elles que no arriba als nivells adequats.

    La manca d'activitat física en aquestes etapes no només és perillosa per a la salut sinó que comporta una baixa forma física, una menor autoestima i una pobra imatge corporal.
     
    La societat
actual no afavoreix l'activitat física, les activitats quotidianes estan mecanitzades, la nostra feina requereix menys esforç i moviment, i el nostre temps lliure és menor i més inactiu.
  

    Per aquest motiu, e
ls pares
i mares en aquestes edats estem en una posició privilegiada per ajudar als nostres fills i filles a que es converteixin en persones actives i amb un estil de vida saludable.
 
    A continuació vos deixem una serie de recursos que vos poden facilitar aquesta tasca:
 
    
    Ací vos deixem una guia on s'explica què és ser actiu, quins beneficis comporta per a la salut, com ser-ho i com influir perquè els nostres fills i filles ho siguin. A més convé recordar que juntament amb l'activitat física, la dieta sana, la higiene i el somni regular són els fonaments per arribar a la vida adulta sans i poder gaudir d'una vida plena.

 
  
    El objetivo de esta guia es dar a conocer a la población las recomendaciones consensuadas, y basadas en la evidencia científica disponible hasta el momento, sobre Actividad Física para la Salud, Reducción del Sedentarismo y Tiempo de pantalla con el fin de que la población sea más activa y, de este modo, promover su salud y prevenir y mejorar la evolución de las enfermedades crónicas más prevalentes.
City Salut és un videojoc desenvolupat per ajudar a les famílies a inculcar hàbits saludables als nens: alimentació, higiene personal, pràctica d'esports, etc. Per això s'ha posat en marxa CitySalud, desenvolupada per especialistes en alimentació, psicòlegs i educadors.  
 

 
 Com a mares i pares, és important abordar la tornada a l'escola amb tranquil·litat, a poc a poc, i permetre'ns i permetre'ls un període d'adaptació al entorn escolar. És un bon moment per plantejar-se com ajudar-los a mantenir i millorar la seva salut. En aquest fullet s'ofereixen algunes consideracions generals per a que la tornada es realitze de la forma més saludable possible.


    En aquesta web trobareu guies i monogràfics, útils per a la vida quotidiana relacionats amb l'esport i la salut. Algun exemple: ‘Quin esport cal fer, segons l’edat i la condició física’
Recurs per a fomentar l'activitat física a l'entorn familiar i en cada moment del dia amb activitats senzilles i divertides per a moure's en espais grans i xicotets, i per a transmetre hàbits saludables en la llar. 


Metges, investigadors, mitjans de comunicació,... en boca de tots se senten els beneficis de l'esport i l'exercici regular per a prevenir malalties cardiovasculars i sentir-se millor anímicament. 

El que no solen afegir és que l'exercici és també un escut de protecció del nostre cervell i un estimulador de l'aprenentatge i la memòria. 


Així ho han demostrat neurocientífics com Fernando Gómez-Pinilla, que ens explica en aquest vídeo com es beneficien les nostres neurones de l'activitat física.


    Es un Plan de fomento de hábitos de vida saludables en la población española  con el objetivo de sensibilizar e informar a la población del impacto positivo que, para su salud, tienen una alimentación equilibrada y moderada y la práctica regular de actividad física.


* AMB BICI A L'ESCOLA
Campanya del Ministeri de Medi Ambient que te como a principal objectiu introduir l'ús de la bicicleta como a ferramenta pedagògica I com un mitjà de transport ecològic, sostenible i saludable.

La bicicleta
representa per als xiquets i xiquetes una conquesta de llibertat en els seus desplaçaments, una oportunitat per al joc, la creativitat i l'aprenentatge en la seva relació amb l'entorn i els seus
veïns. 


El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat llança aquesta pàgina web sobre estils de vida saludable. En ella podràs trobar recomanacions , eines interactives , vídeos i altres materials i recursos d'utilitat per fer més saludables els nostres estils de vida.


VÍDEOS

IMPORTANCIA DE LA ACTIVIDAD FÍSICA - RAÚL URBINA