Ανακοινώσεις


Εδώ θα βρείτε χρήσιμες ανακοινώσεις που αφορούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Εποχική γρίπη: Οδηγίες στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας

αναρτήθηκε στις 6 Φεβ 2019, 8:34 π.μ. από το χρήστη Δημοτικό Άνοιξης Σύλλογος Γονέων

Εγκύκλιος του Υπουργείου προς τα σχολεία για τη γρίπη – Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:


1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τουςοι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.
Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων), σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Ανακοίνωση για τις εξωσχολικές δραστηριότητες

αναρτήθηκε στις 21 Δεκ 2018, 5:35 π.μ. από το χρήστη Saverio Merodi

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι εξωσχολικές δραστηριότητες  του Συλλόγου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν από 22/12/18 έως 7/1/19 λόγω των διακοπών των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά !!!

13η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

αναρτήθηκε στις 17 Νοε 2018, 12:52 π.μ. από το χρήστη Saverio Merodi

Σας προσκαλούμε στην 13η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της τράπεζας αίματος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας, που θα γίνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ την Κυριακή 2 
Δεκεμβρίου 2018 από τις 09:30 έως τις 13:30.

(Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας λειτουργεί εδώ και επτά περίπου χρόνια με πολύ μεγάλη προσφορά σε αίμα σε σοβαρά περιστατικά. Μπορεί ο καθένας μας να γίνει μέλος της, προσφέροντας ελάχιστο από τον χρόνο του και σώζοντας ζωές. ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!)

Κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/9, τα σχολεία στον δήμο Διονύσου

αναρτήθηκε στις 27 Σεπ 2018, 6:40 π.μ. από το χρήστη Saverio Merodi

Κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/9,  τα σχολεία στον δήμο Διονύσου

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στα παρτέρια

αναρτήθηκε στις 14 Μαΐ 2018, 5:36 μ.μ. από το χρήστη Δημοτικό Άνοιξης Σύλλογος Γονέων   [ ενημερώθηκε 14 Μαΐ 2018, 5:42 μ.μ. ]

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι τοποθετήσαμε συνθετικό χλοοτάπητα στα παρτέρια του προαυλίου του σχολείου μας έτσι ώστε να δώσουμε έναν  ωραίο τόνο διακόσμησης και να προστατέψουμε τα παιδιά από ενδεχόμενες πτώσεις τους κατά το παιχνίδι.12η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

αναρτήθηκε στις 4 Μαΐ 2018, 2:34 π.μ. από το χρήστη Saverio Merodi

Σας προσκαλούμε στην 12η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της τράπεζας αίματος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας, που θα γίνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ την Σάββατο 12 Μαΐου 2018 από τις 09:30 έως τις 13:30.

(Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας λειτουργεί εδώ και έξι περίπου χρόνια με πολύ μεγάλη προσφορά σε αίμα σε σοβαρά περιστατικά. Μπορεί ο καθένας μας να γίνει μέλος της, προσφέροντας ελάχιστο από τον χρόνο του και σώζοντας ζωές. ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!)

Ανακοίνωση για τις εξωσχολικές δραστηριότητες στις 28/4/2018

αναρτήθηκε στις 27 Απρ 2018, 6:02 μ.μ. από το χρήστη Saverio Merodi

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι εξωσχολικές δραστηριότητες το Σάββατο 28/4/2018 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των εργασιών ακατασκευής δαπέδου του προαυλίου χώρου του σχολείου μας 

Ολοκλήρωση εργασιών ανακατασκευής δαπέδου

αναρτήθηκε στις 15 Απρ 2018, 2:24 π.μ. από το χρήστη Δημοτικό Άνοιξης Σύλλογος Γονέων

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής δαπέδου του προαυλίου χώρου του σχολείου μας.Βασιλόπιτες από τις μαμάδες

αναρτήθηκε στις 15 Απρ 2018, 2:20 π.μ. από το χρήστη Δημοτικό Άνοιξης Σύλλογος Γονέων

Ευχαριστούμε όλες τις μαμάδες για τις βασιλόπιτες που έφτιαξαν και τις οποίες κόψαμε σε κάθε τάξη του σχολείου μας!!!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ TEXNIKH ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

αναρτήθηκε στις 14 Νοε 2017, 4:59 π.μ. από το χρήστη Δημοτικό Άνοιξης Σύλλογος Γονέων   [ ενημερώθηκε 14 Απρ 2018, 6:26 π.μ. ]“ΠΡΟΣ : TEXNIKH ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

KOIN. : ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟ TOY ΠΑΙΔΙΟΥΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

Όπως έχει ήδη αναφερθεί από προηγούμενα επανειλημμένα αιτήματα μας, το δάπεδο του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης θεωρείται άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό. Έχει υπάρξει αιτία συχνών και σε πολλές περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών παιδιών, καθώς η επιφάνεια του είναι αυλακωτή και ολισθηρή. Εν όψει της αλλαγής των καιρικών συνθηκών και προκειμένου να αποφευχθούν νέα ατυχήματα, αιτούμαστε την ένταξη της αντικατάστασης του δαπέδου στον προϋπολογισμό του Δήμου με  προτεραιότητα , λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
Επισυνάπτονται αναφορές των δύο ατυχημάτων που σημειώθηκαν από την αρχή της σχολικής χρονικής 2017-18 μέχρι σήμερα, καθώς και λίστα με τις υπογραφές των γονέων που αιτούνται την αντικατασταση για την ασφαλεια των παιδιών τους.


Παρακαλούμε τυχόν αρνητική απαντηση να αιτιολογηθεί και να υπογραφεί από κάθε υπεύθυνο

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .


Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Ανοιξης.”


Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Τεχνική Υπηρεσία παρουσία των Κο Μάχα Παντελή - Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης, Κα Καλονίατη Χριστίνα - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης, καθώς και τους γονείς  Κο Κατσούρη Νικόλαο, Κα Μαρκογιάννη Αντιγόνη και Κα Μερετάκη Σοφία. 

Η παραπάνω ανακοίνωση κοινοποιήθηκε και πρωτοκολλήθηκε στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου.


Η συνάντηση ήταν με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Χωροταξίας Κο Δημήτριο Ράικο όπου και μας επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ΠΛΗΡΗΣ αντικατάσταση του Προαυλίου Χώρου του σχολείου μας, και ότι οι εργασίες αυτής θα ξεκινήσουν σε 15 ημέρες.  

1-10 of 42