Harry potter and the Half-blood Prince

   

Harry potter and the Half-blood Prince is het zesde deel in de succesvolle Harry Potter serie. Dit verhaal speelt zich op verschillende plekken af: Op Zweinstein (De toverschool van Harry), in herinneringen van verschillende personen, een grot op in een verlaten eiland, en nog veel meer plaatsen. De hoofdpersonen zijn: Harry potter, Hermelien Griffel, Ron Wemel, Hildebrand Slakhoorn en Albus Perkamentus. Ze spelen niet allemaal een even grote rol, maar het verhaal draait wel om hun.

 

Harry potter and the Half-blood Prince is, net zoals haar voorgangers, een film in donkere ruimtes. Bijna de hele film zit je in een soort van halve spanning. Je hebt het gevoel van "Er gaat iets gebeuren". Maar dat moment komt maar niet. En als het dan zover is, dan is dat moment snel weer afgelopen. Je leeft wel mee met de personages.

 

 

 

Over het algemeen vind ik Harry potter and the Half-blood Prince een slechte film. Zeker in vergelijking met de eerdere films over Harry potter, en het boek Harry potter en de half-bloed prins.  Er zitten natuurlijk wel leuke en mooie delen in, maar dat kan niet verhelpen dat je het idee krijgt van: "Wat een slechte film".  Bijvoorbeeld, als Perkamentus gedood wordt, heb je niet het gevoel van Shit, Perkamentus is dood. Dit is zo'n voorbeeld van dingen die anders gemoeten hadden.  Ook verwachtingen die het boek je gegeven heeft (als je die gelezen hebt), worden in de film niet of nauwelijks in beeld gebracht!

 

Titel: Harry Potter and the Half-Blood prince

Door: David Yates

Naar: Het boek van J. K. Rowling

Duur: 2 uur en 33 minuten

Gezien: November 2009

 

 

Jan

 

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=68H5xSZ9dPA

 

 
Comments