De EcoVredeGaard is geopend!

Het voedselbos is samen met de Parkse gaard en de Cider gaard op 2 oktober 2016 geopend door gedeputeerde Josan Meijers. Ondanks de regenachtige dag was er een hoge opkomst. Aanwezigen konden genieten van diverse activiteiten, workshops en rondleidingen. Ook voor u is dit alsnog mogelijk. U maakt hiervoor een afspraak, liefst per groep via; evstransitie@gmail.com

De visie van de EcoVredeGaard
Het voedselbos past in de landschapsvisie en biedt innovatieve handvatten voor duurzaam voedsel verbouwen, nieuwe gewassen en werkwijzen mede ingegeven door de klimaatverandering. Mogelijkheden voor educatieve en wetenschappelijke activiteiten van organisaties, bedrijven en particulieren worden geboden.
* Wij nodigen u nadrukkelijk uit te participeren in ons werk.
Neem met praktische voorstellen contact met ons op!

Een van de doelstellingen van het voedselbos is ondersteuning en voorbeelden geven in het versterken van de zelfredzaamheid van mensen door het leren kweken van eigen groente, fruit en gebruiksgewassen. Ook op kleinere schaal is er veel mogelijk in eigen tuin, balkon of vensterbank. Voorbeelden tonen, ontwerp en aanleg in de vorm van een workshop of cursus zijn mogelijk.

De EcoVredeGaard is een plek in aanleg waar iedereen geinspireerd en tot zichzelf kan komen.
Een deel van de opbrengst in fruit, groente en noten wordt gebruikt voor het samenstellen van voedselpakketten voor wie dat nodig heeft. Elke vorm van ondersteuning in dit werk is welkom. Wij hebben een ANBI erkenning van de belastingdienst zodat uw gift aftrekbaar is.

De EcovredeGaard werkt samen met Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) en de Cidergaard van Jan Westerlaken.
De driegaarden behoren tot de Bongerdgroep en hebben gemeenschappelijke elementen als boomgaarden, heggen en poorten. Wij laten verschillende invalshoeken en mogelijkheden zien in de aanleg en ontwikkeling van een voedselbos.

 
Het ontwerp
         Het ontwerp
     

Promo Voedselbos -2 oktober 2016-Flag Counter 160307 
(C) Copyright by EcoVrede - Stichting EVS 2016 evWilt u een rondleiding?

Wilt u
meer weten over 
het voedselbos de EcoVredeGaard? Dat kan! EcoVrede geeft op verzoek elke dinsdag en donderdag een rondleiding.

Daarnaast is het volgen van een workshop of cursus in de aanleg en ontwikkeling van een voedselbos mogelijk. Een rondleiding kan op verzoek toegespitst worden op een specifieke doelgroep en niveau en kan ook heel praktisch van aard zijn. Op locatie of bij ons.
Een werkmiddag met rondleiding en cursus eventueel met koken in de open lucht is mogelijk.


In de rondleidingen wordt ingegaan op:

De totstandkoming van de EcoVredeGaard; ontwerp en geschiedenis, voorwaarden en
   aandachtspunten
* De ontwikkeling van een voedselbos
Inzicht in voedingsaspecten en duurzaam voedsel verbouwen
De EcoVredeGaard en het versterken zelfredzaamheid

Opgave met datum en aantal mensen via: evstransitie@gmail.comVrijwilliger worden?
EcoVrede is op zoek naar vrijwilligers voor de verdere ontwikkeling van het voedselbos de EcoVredeGaard
B
en je zo iemand die praktisch of juist theoretisch is neem dan contact met ons op. We gaan dan kijken hoe jouw ideeën en inbreng uitvoerbaar kunnen worden gemaakt. Werkzaamheden worden elke dinsdag en donderdag uitgevoerd. Op andere dagen in overleg mogelijk. Denk aan stage, dagbesteding, onderzoek, in de frisse lucht zijn, leren, meehelpen, inventariseren, aanleggen. Leren samenwerken met de natuur!


EcoVrede heeft een Aequor erkenning als organisatie werkzaam in het groen.
                                                Mail ons gerust
: evstransitie@gmail.com