Domača stran

Društvo za zaščito živali Trebnje (DZZŽ Trebnje) je bilo ustanovljeno na ustanovnem sestanku 24. 5. 2009. Ideja za društvo se je rodila zaradi nezavidljivega položaja psov ter mačk v lokalnem zavetišču, kjer so člani društva delali kot prostovoljci in tako spoznali problematiko slovenskih zavetišč. Žal pa večina slovenskih zavetišč ne predstavlja edinih kršiteljev pravic živali, temveč je kršenje Pravilnika o zaščiti hišnih živali in Zakona o zaščiti živali prisotno tudi na drugih področjih oz. kar povsod v vsakdanjem življenju. V društvu si prizadevamo, da bi bilo teh kršitev čim manj oz. nič, prav tako si prizadevamo, da bi bile razmere, v katerih živijo živali, boljše od zakonsko določenega minimuma.

Pot, po kateri hodimo do našega cilja, ni posuta z rožicami. Pravzaprav je prav trnova, saj je potrebno premagati veliko bariero, ki se ji reče človeška nevednost, stereotipi ter žlehnoba. Nevedni ljudje žal ne vedo niti tega, da obstaja kakšen zakon, ki ureja področje povezano z živalmi, drugi so zaradi ustnega izročila zaslepljeni in ne sprejmejo dejstva, da so živali tudi čuteča živa bitja, ki ravno tako razmišljajo s svojo glavo, slednjim pa ni pomoči, saj za hudobijo ni zdravila in bodo ti ljudje še naprej kršili zakon, pa čeprav lahko celo vedo, kaj v zakonu piše. Skratka, da bodo enkrat naši zanamci užili zdrave sadove, ki jih sedaj sejemo, bo preteklo še veliko vode, izgubljenih bo še toliko več živcev, pa vendar verjamemo, da se bo vse dobro delo tisočkrat povrnilo.

Veseli smo vsakega novega člana, rednega/aktivnega, kakor tudi podpornega. Prav tako smo veseli kakršnihkoli donacij, s katerimi gradimo boljši jutri živalim.

Comments