MENNYISÉGÁLLANDÓSÁG

 

DOMINÓ
Készítő: Fancsalszki Ildikó Mária
Cél: mennyiségállandóság kialakítása, automatizálása, transzferálás gyakorlása
Eszközleírás: A dominókat a konkrét tárgyakkal és a szimbólumokkal jelölt azonos mennyiségek szerint kell összerakni és sort alkotni
 
PUZZLE
Készítő: Mészáros Eszter
Cél: mennyiségállandóság kialakítása, automatizálása
Eszközleírás: A pirossal pontozott A/4-es méretű lap mellé helyezzük a zöld számjegyeket tartalmazó lapokat, számmal felfelé. Össze kell hasonlítani az egyes rubrikákban található pontok számát a számjegyek képével. Amennyiben ugyanazt a mennyiséget jelölik, a számjegyet tartalmazó lapot meg kell fordítani, és le kell tenni a hozzá tartozó pontokra, úgy, hogy a lap szélei a körberajzolt rubrika széleit fedjék. Így kell sorban haladni, míg meg nem kapjuk a süni képét.

PUZZLE
Készítő: Lehoczki Zsuzsanna
Cél: azonos mennyiségek párosítása
Eszközleírás: A játékban tapintás útján lehet élményt szerezni a mennyigégekről 6-os számkörben. 6-nál több elem nem használható, mert kutatások és tapasztalat szerint ennyi a taktilis maximális pontos érzékelési kapacitás. Nem  véletlen, hogy a Braille jelek is 6 pontból állnak. A játék lényege az azonos mennyiségek azonosítása, párosítása. Vannak könnyebben és nehezebben érezhető jelzések, valamint az elemszám növelésével is egyre nehezíthető a "játék".
BEFŐTTEK A KAMRÁBAN
Készítő: Bagó Viktória
Cél: azonos mennyiségek párosítása
Eszközleírás: A kamra polcaira egymás alá vagy egymás mellé azonos számú gyümölcsöt tartalmazó üvegeket kell elhelyezni. Nehezíthető a játék, ha hibás meoldást adunk, és a játékosnak kell kijavítania pótlással vagy bontással a feladatot.
   
Comments