GEOMETRIA
 
 
FORMÁT A FORMÁHOZ
Készítő: Kéri Csenge
Cél: formaazonosítás
Eszközleírás: Ez az eszköz a geometria témakörének gyakorlására szolgál. Az alapformán feltüntetett azonos kivágott formát kell megtalálni és ráhelyezni az alapformára.
 
ALAKZATOK SÍKBAN ÉS TÉRBEN
Készítő: Szanyi Regina
Cél: síkbeli és térbeli tájékozódás
Eszközleírás: Az A4es méretű lapokon különböző geometriai alakzatok kiterített formája látható. A gyermek feladata, hogy:

- a kiterített formát összepárosítsa a térben ábrázolt formával

- a kiterített formákat kivágja, majd összehajtsa: ezzel önellenőrzést végez, hogy valóban a megfelelő térbeli ábrázolással párosított (az összehajtogatásnál segítséget jelent, hogy a test alapja színezéssel jelölve van).
 
ALAKZATOK SÍKBAN ÉS TÉRBEN
Készítő: Terpo
Cél: síkidom párosítás
Eszközleírás: Sárga filcanyagra vart síkidomok (kör, háromszög, négyszög, ötszög) tépőzárból és a tépőzár másik részéből és fekete filcanyagból készült párjuk a síkidomoknak.
PÁLCIKA-VÁROSÉPÍTŐ
Készítő: Szanyi Éva
Cél: mintakövetés, másolás, memória, számlálás 6-os számkörben
Eszközleírás: A játékosok (2-4) elosztják egymás között, ki milyen színű pálcikából szeretne építeni. Húznak egy tervrajzot, és mindenkinek az a feladata, hogy megépítse saját városát.( kék város stb.) Az első gyerek dob, és ennek megfelelő mennyiségű pálcikát vesz magához a saját színeiből. Építeni csak akkor lehet, he elegendő összegyűlt egy kész épíményhez(pl. ház-6db,fa- 4db). Az építkezésnek a tervrajz szerint kell haladnia, figyelniük kell a formára és a mennyiségre is.
   

 

Comments