Hunde- og katteskinn brukes til:

Etterforskerne fikk opplysninger om at hunde- og kattehud brukes, til (i tillegg til sko):

* Finere klær.
* Laken.
* Trekk til bilseter
* Trommer og musikkinstrumenter.
* Vesker og mindre lærvarer.
* Golfhansker.
* Hagehansker.
* &laqno;Medisinske» og ortopediske produkter.
* Sportsartikler

Har du lyst på noen av dem, av ekte skinn? Les mer - en omfattende rapport med mange ubehagelige detalier. Men verdt å lese for å forstå hvorfor du bør unngå ekte skinn.

Forskjellen på pelshandelen og hudhandelen er produktet. Likt for begge, er lidelsen som ligger bak.

Hud-handelen

Etterforskerne undersøkte også rapporter om forferdelige forhold ved katteslakterier i Filippinene og hundeslakterier i Thailand. De fant ut at dette egentlig ikke var en del av pelshandelen, da disse dyrene hovedsakelig ble drept for hudens skyld (selv om likene av hunder som drepes i Thailand også benyttes til kjøtt, dyrefór, spekk og "potensøkende" midler).
Men på samme måte som pelshandelen er handelen med hunde- og kattehud global i omfang. Selskaper som benytter kattehud fra Filippinene og hundehud fra Thailand kan også bruke hud fra hunder og katter som er drept i Kina eller andre land. Hvilken som helst av disse dyrehudene kan bli brukt i produkter som lages og selges i Europa, Asia og USA.

Kilde: En undersøkelse av den internasjonale hunde- og kattepelshandelen.
Et samarbeid mellom The Humane Society of the United States/Humane Society International (HSUS/HSI) og Manfred Karremann, en prisbelønnet tysk uavhengig journalist, har avdekket nye grusomheter.

Hurra for Gore-tex og  Sympatex - i alle norske butikker, holder føttene varme, tørre og godluktende!

Comments