Breaking news.

Nieuwe ontwikkelingen!
Home

7 juni 2017

Tijd voor een nieuwe ronde. Langzaam slaat de inflatie toch toe. Licht verhoogde prijzen.
Ik heb aan de top Vijf een kolom toegevoegd: Wel of niet mobiel vriendelijk aangezien inmiddels rond de 50 % zijn mobieltje gebruikt. 
Wel ontdekt dat deze site zelf ook niet mobielvriendelijk is. Maar Google heeft beloofd dat ergens in 2017 dit wordt aangepast. We wachten maar af.19 maart 2017

Rondje top vijf. De nummer 1 Pronki.nl heeft haar prijzen licht verhoogd. Maar blijft onverminderd nummer 1. Ik vergelijk de nummer 1 altijd met de prijzen van Albert Heijn om te kijken hoe groot de afwijking is van de "normale" prijzen. Daarbij viel op dat ook Albert Heijn haar prijzen fors heeft verhoogd. Het is wel duidelijk dat de inflatie in Nederland toeneemt. Ik geef hier even de vergelijking. Uiteraard zonder verzendkosten.


AH € 1,99 € 1,29 € 2,35 € 3,49 € 5,79
      23,87
Pronki € 1,88 € 1,29 € 2,28 € 3,29 € 5,19
      22,937 februari 2017

Tijdens mijn rondgang zie ik dat veel sites nog het oude Oscommerce systeem gebruiken dat volkomen ongeschikt is voor mobiel gebruik. Inmiddels ligt het aantal mobiele bezoekers op meer dan 30%.
Dat betekent dat de websites die nu niet overgegaan op een mobielvriendelijke site de strijd om de klant gaan verliezen. Ik zie zelfs websites die nog geen gebruik maken van een veilige site.
De websitenaam wordt voorafgegaan door https:// in plaats van http://.
De zoekmachines geven tegenwoordige de voorkeur aan veilige mobielvriendelijke websites en niet mobielvriendelijke websites zijn straks nog nauwelijks vindbaar.
Website eigenaren (die hier ook kijken), u bent gewaarschuwd!

For the English speaking owners:

During my tour, I see that many sites still use the old Oscommerce system that is completely unsuitable for mobile use. Meanwhile, the number of mobile visitors is more than 30%.
That means that the websites that are not transferred to a mobile-friendly site will lose the battle for the customer. I see even sites that are not using a secure site.
The website name is prefixed with http: // instead of https: //.
The present search engines give preference to secure mobile-friendly websites and not mobile-friendly websites will soon be hard to find..
Website owners (who also watch here), you have been warned!


9 februari 2016

Holland-at-home houdt niet meer van ons!

Als je holland-at-home.nl  intikt kom je uit op de Chinese versie. Nou is het wel duidelijk dat het meest geld wordt verdiend met de verkoop van melkpoeder aan China, maar dit is toch wel overdreven. Als u toch rechtstreeks in het Nederlands wilt worden benaderd, ga dan naar http://www.holland-at-home.com/nl/?___from_store=cn
Komt het toch weer goed. En dan maar gelijk een favoriet van maken.2 januari 2016

Iedereen een gelukkige 2016 gewenst.
Even een snelle ronde Top 5. Geen veranderingen. Kan natuurlijk nog komen want het jaar is nog jong..


6 oktober 2015

Een nieuwe winkel. Dutch Delicacies Pittige prijzen, maar dankzij de tot nu toe goedkoopste verzendkosten van € 7,95 met een totaalbedrag voor de boodschappen van € 54,00 toch doorgedrongen tot de top vijf.

16 september 2015

Ik wil toch even aandacht besteden aan het gebruik van de BTW bij webwinkels aangezien ik er bij de Dutch Super Market toch even was ingestonken.
Als je daar inzoomed op het artikel, dan staat daar pas dat de prijs exclusief BTW is. In de Algemene Voorwaarden staat vervolgens dat het totaalbedrag op de orderbevestiging inclusief BTW is. En dat is inderdaad zo.

Bij verkoop binnen en buiten de EU zou de mooiste oplossing zijn, om de prijzen zowel exclusief als inclusief te vermelden. Een mooi voorbeeld daarvan
is Holland-at-Home.

Daarnaast komt het voor dat de prijzen inclusief BTW zijn maar dat bij levering buiten de EU de BTW niet wordt afgetrokken. Dat is gunstig voor de verkoper maar niet voor de klant.15 september 2015

Nieuw: Wooden Shoe Company Wooden Shoe Company Gelijk op plaats 2 in het klassement. Beetje vreemd. Als je het nummer van de Kamer van de Koophandel natrekt kom je bij een loodgietersbedrijf uit (?). Maar de prijs is prima dankzij de lage verzendkosten.

25 juli 2015

Vandaag een complete ronde Nederlandse winkels gemaakt en de tabel bijgewerkt. Twee winkels zijn verdwenen, Onlinesuper en Hollandfoodsupplies.
Aan het eind maak ik een vergelijking tussen de nummer 1 Pronki en Albert Heijn. Wat opviel was dat de prijzen van Albert Heijn allemaal hoger waren.


13 juli.

Wat ik verbazingwekkend vindt, is dat winkels, met soms messcherpe prijzen, nog gewoon de PostNL prijzen rekenen. Webshops, ook de kleine, maken tegenwoordig gebruik van verzendverzamelaars als Shops United of MyParcel die scherpere verzendkosten berekenen.

13 juli 2015
Een aandachtspuntje. Leveringen buiten de EU zijn niet BTW plichtig. Winkels die daarmee rekening houden zijn dus 6% voordeliger. Niet iedereen houdt daarmee rekening bij de prijzen.


13 juli 2015

Dutchspot.com, enige tijd in de top 5, houdt er al weer mee op.


3 juni 2015

Dat je als Nederlander heimwee hebt naar Nederlandse producten is logisch. Maar wat nou als je als Nederlander in Nederland heimwee hebt naar
Zuidafrikaanse producten.

Zuidafrikaanse-producten in Nederland.29 mei 2015

Dutch Supermarket wil graag dat ik dit nog even vermeldt, bij deze:


Daarnaast zou ik ook aan willen geven dat ons bedrijf ook als groothandel functioneert richting campings, B&B in buitenland en ervaring heeft in het verzenden van grotere hoeveelheden naar bijv. Nederlandse Verenigingen.


28 mei 2015

Een nieuwe winkel Dutch Supermarket  www.dutchsupermarket.com Zit gelijk in de Top Vijf.

Er komen regelmatig winkels bij. Maar er verdwijnen er ook regelmatig. Ik tel sinds de oprichting zo'n 14 stuks. Het is nog niet zo gemakkelijk.


4 januari 2015

Eerste ronde Top Vijf 2015. Kleine veranderingen.
Even een kleine waarschuwing. Het door mij gehanteerde systeem van een vaste boodschappenmand is gemakkelijk te manipuleren door alleen de prijzen van deze artikelen te verlagen. Maar het valt natuurlijk wel op als een pak Douwe Egberts Aroma Rood Snelfilter € 4,79 kost en een pak Aroma Rood € 6,99.

19 december 2014

Laatste ronde Top Vijf. Wat kleine prijsverhogingen. HollandWebShop is verdwenen. De Heimwee Winkel is terug in de top 5 dankzij de lage verzendkosten.
Nog een erfenis van de Telegraaf.
Volgend jaar gaan we weer bij iedereen langs om alle prijsverhogingen te verwerken. Voor nu, Gelukkig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

30 oktober 2014

Alle links gecontroleerd. Een aantal kroketten leverende bedrijven in de wereld zijn verdwenen.


22 oktober 2014

Rondje Canada en Australie. Prijzen zijn aanzienlijk veranderd. Wisselkoersen zijn van forse invloed.

23 september 2014

Rondje top 5.

Er is een tijd lang niet zoveel gebeurd op het dutch food front maar nu heeft zich toch een nieuwkomer gemeld.
Hollandwebshop.com, www.hollandwebshop.com Staat gelijk op de derde plaats dankzij de lage verzendkosten.
Alleen angstwekkend traag.


8 februari 2014

BTW (VAT).
Om even op te letten. Over producten die vanuit Nederland naar buiten de EU worden gezonden hoeft geen BTW te worden afgedragen. En dat geldt ook voor
de BTW op de verzendkosten. Sommige winkels houden daar rekening mee, anderen niet. In de vergelijking is daar geen rekening mee gehouden. Het betreft immers een boodschappenpakket met verzending naar Frankrijk. Maar het kan dus zomaar zijn dat u ineens een stuk voordelinger uit bent, ondanks het feit dat de BTW op etenswaren maar 6 % is.


7 februari 2014

Rondje top 5. De Heimweewinkel is alweer verdwenen dankzij een paar forse prijsverhogingen. Verder een paar kleine wijzigingen.

20 januari 2014

7 januari 2014

Een snel rondje langs de top 5. Enkele mutaties. Het feit dat de Heimweewinkel niet meer van de Telegraaf is doet de zaken voor u goed. De prijzen zijn danig gedaald en de Heimweewinkel
www.heimweewinkel.nl staat nu op nummer 2.Contact/Commentaar: dutchfood@gmail.com              

 © 2007   Dutch Food