DRUŽABNO SREČANJE 2013

Bo … ne bo, bo … ne bo, smo tistega dopoldneva, 1. 6. na Kovku »modrovali« in se šli vremenoslovce. Na koncu smo le sklenili : »Zaradi muhastega vremena, današnje srečanje članic in članov DU Rovte prestavljamo za en teden!«.

Kako prav smo imeli in kako »modra« je bila naša odločitev, se je pokazalo še isti dan: popoldan ploha in mraz, čez teden dni pa sončno in brez kapljice dežja.

In o tem dnevu, sončnem in brez kapljice dežja, bi rad napisal nekaj več.

Na Kovku se nas je zbralo kar lepo število članic in članov DU Rovte na že tradicionalnem družabnem srečanju. Za kratek čas se nam je pridružil tudi logaški župan g. Berto Menard. Čisto tako, neformalno je prišel. Brez kravate, bolj športno oblečen, kot mi vsi, da se malo razvedrimo, med seboj pogovorimo, malo poveselimo in nasmejimo. Naša »žar mojstra« Milan in Franci pa sta poskrbela, da nismo bili lačni.

Brez zabavnih iger tudi tokrat ni šlo. Kako smo se nasmejali, ko smo si poskušali na glavo s pomočjo ribiške palice čim hitreje »natakniti« senčnik za luč. Tudi bližanje ploščka balinčku je bilo zabavno, da o tem, kako so se moški hvalili, kdo jih je več podrl, niti ne govorim. Ja, pa pikado. Ta je že tako tradicionalen, da bi verjetno prej pogrešili dobrote z žara, kot pa tekmo v pikadu. Tako gre to pri nas v Rovtah.

Ne, nisem ga pozabil. Srečelova namreč. Vse srečke so zadele in vse so šle. Dobitki pa, kot na vsakem srečelovu. Takšni in drugačni.

»Dobro smo jo zvozili«, smo si dejali, ko smo še malo tekoče analizirali srečanje. Za naslednje leto pa smo…. o tem kaj, kako, zakaj in še čem, pa boste brali naslednje leto.

 Tekst in foto: Tone

https://goo.gl/photos/WZuen9u2cC2GqP8T8