ŠILENTABOR IN PARK VOJAŠKE ZGODOVINE

Tokrat smo se Viharniki odločili za malce netipičen planinski pohod. Takole je bilo...

Tistega štirinajstega junija, se nas je vseh 19 Viharnikov pustilo prepeljati v Pivko, natančneje v vasico Narin pri Pivki. Značilna markacija krožne poti Parka vojaške zgodovine, nas je hitro "zapeljala" v prijetno gozdno senčko. Pot ni bila težka in v slabi urici smo že bili pri cerkvi Sv. Martina (več o cerkvi...). Le streljaj od tu pa je bil naš cilj - Šilentabor (več:  tukaj... in tukaj ...).

Pa nismo smeli predolgo uživati v res enkratnem razgledu. Morali smo dalje, natančneje nazaj v vasico Narin, kjer nas je na turistični kmetiji " Pri Andrejevih" pričakal gospodar Andrej. Tu smo si privoščili zelo okusno malico, kaj malico, to je bilo že skoraj celo kosilo. Še akacijev med "za domov" in že nas je Vinko (to je dvajseti viharnik, ki ni hodil, je pa zato toliko več vozil) prepeljal pred vhod Parka vojaške zgodovine (več o parku... ).

Najprej smo si ogledali podmornico P-913 Zeta (več...). Posebno doživetje je bil ogled njene notranjosti. Pa ne samo ogled, tudi  "gibanje" po podmornici.

Sama vojašnica, kjer je danes muzej, je znana po tem, da se je prav iz te vojašnice 26. junija 1991 pričela  agresija takratne JLA na samostojno republiko Slovenijo (več o tem si lahko preberete v zloženkah...).

Na koncu smo si ogledali še tankovsko-artilerijsko zbirko ((več...)).

Kaj naj rečem za konec? Prijetna hoja na Šilentabor, dobra malica, zanimiv in enkraten ogled podmornice in ostalih vojaških eksponatov v Parku vojaške zgodovine... meni je bilo lepo. Upam, da tudi ostalim.

Pot načrtoval in vse skupaj povezal: Janez
Tale tekst spisal in fotke prispeval: Tone


https://goo.gl/photos/WZuen9u2cC2GqP8T8