ROVTE - MIZNI DOL - ROVTE


Pisalo se je 18. 4. leta gospodovega 2012-tega. Pa "tarumen ta mal" JUR-Busov avtobusek, na njem pa 15 pohodnikov DU Rovte. Smer: Mizni Dol. V Miznem Dolu pa dol; z avtobuseka. Naprej pa peš, jasno, saj smo šli vendar na planinski pohod.
Strm spust do Trčkovega Griča smo hitro "podelali". Nato pa smer proti Slabetovemu mlinu, kjer smo imeli daljši postanek in dobrote, ki si jih je, tokrat, pripravil vsak sam. Okrepčila so bila zastopana v obeh agregatnih stanjih: trdnem in tekočem. Če me spomin ne vara, je bil slednji celo v prednosti. Še gasilska, nekaj fotk in že smo jo "šibali" dalje proti Rovtam.

Če zapišem, da smo se imeli prav prekleto fletno, ne bom zapisal nič novega, saj je na naših pohodih (izletih) vedno tako. Če so nekateri del te poti prehodili tolikokrat, da še sami ne vedo kolikokrat, pa so bili na drugi strani tudi takšni, ki so to pot prehodili prvič. No, sam sem na ta trenutek čakal 60 let in moja noga je tokrat prvič stopicljala po teh poteh.


Običajno se zapiše še, kakšno vreme smo imeli. Za hojo idealno. Na začetku sicer malo mrzlo, ko pa smo svoje motorčke ogreli (tudi s pomočjo visoko oktanskega planinskega goriva) na delovno temperaturo, je pa letelo (tako dol, kot gor).


Je pa škoda, da nekaterih stalnih pohodnikov tokrat ni bilo; "baka" servis je zaradi stavke imel polne roke dela. Vedno in povsod, pa imajo prednost otroci. In prav je tako. Hribi lahko počakajo.


Se vidimo in hodimo na naslednjem izletu.


Tone (sem tudi nekaj malega pofotkal)

za fotke: