Startpagina

Latimeria 25 jaar in actie

Duikclub Latimeria zorgt sinds januari 1990 voor voorlichting, promotie en organisatie van het sportduiken voor belangstellenden uit de gemeente Stadskanaal en omgeving.

Al bijna 25 jaar biedt de vereniging naast de duikopleiding, een reanimatie cursus, veel verschillende evenementen en een hoop gezelligheid.

Alle opleidingen, trainingen, evenementen en andere activiteiten worden gedaan door de actieve vrijwilligers en de (meestal) enthousiaste deelnemers.

Duikclub Latimeria heeft een Forum  en is te vinden op Twitter en Facebook.

Actueel

  • Paasduik Op 1e Paasdag Op 1e Paasdag dit jaar wordt er de Latimeria Paasduik georganiseerd in Tynaarlo.Zondag 5 april om 9:30 uur verzamelen op het grasveldje tegenover het restaurant bij het Veenmeer.Na de koffie kunnen we dan om ca 10:00 uur te water gaan en beginnen met de traditionele ei-zoek competitie. Met natuurlijk een rijkelijk gevulde prijzenpot en soep met braadworst. De paasdagen vallen vroeg dit jaar. Dat betekent dat het water nog erg fris zal zijn, circa 7C. Zorg dus voor voldoende warme kleding.Voor velen zal dit de eerste buitenduik van het jaar zijn. Let er daarom nog even op of je uitrusting compleet en gekeurd is.Vergeet natuurlijk ook niet of je eigen medische keuring nog ...
    Geplaatst 1 apr. 2015 08:26 door Martijn
  • Zeelandweekend ZeelandweekendIn het weekend van 19-21 september gaan we met een groep duiken in Zeeland. Grevelingen zonder stroming en/of Oosterschelde met stroming. Nachtduik voor de liefhebbers. Twee-sters in opleiding kunnen hun oefeningen diepe duiken doen.
    Geplaatst 13 sep. 2014 01:29 door Martijn
  • Zwembadlessen zijn weer begonnen De zwembadlessen van seizoen 2014/15 zijn weer begonnen in Het Pagedal in Stadskanaal. De duikers van Latimeria kunnen tijdens de winter hun conditie, vaardigheden en duiktechnieken bijhouden in het zwembad.Niet-duikers kunnen een proefduik maken in zwembad. Minimumleeftijd om te mogen duiken bij Latimeria is 14 jaar. Zwemkleding en een handdoek is het enige wat hoeft worden meegenomen. De volledige eenster opleidingen starten in oktober. Deze duikopleiding bestaat uit drie onderdelen: zwembadpraktijk, theorie en buitenwater.
    Geplaatst 13 sep. 2014 01:30 door Martijn
Berichten 1 - 3 van 26 worden weergegeven. Meer bekijken »

Abtauch Papenburg 2014

Busje uit recreatieplas gehaald nabij Bistro te Wedderbergen

Paasduik 2015

Zwembadtraining 8 maart 2015