Index‎ > ‎Konkurrence‎ > ‎

Udvalgte melodier

Hvert år vil der blive udvalgt 10 melodier fra de udsendte hæfter. De udvalgte melodier vil hovedsagelig være komponeret (og arrangeret) af D.T.S. Bjerregaard.
Det indledende tal før hvert melodi stammer fra Baldansefortegnelsen (og indeholder et link til melodien), det sidste tal angiver hvor i hæftet melodien er. Der er både for- og bagsidemelodier.
Under menuen "Noder - se og download" kan alle de udsendte melodier findes, ordnet efter hæfte og placering i hæftet. Hvis det udsendte arrangement af melodien også er gjort tilgængeligt findes det også der.
Et eksempel (som ikke er med i dette års udvalgte melodier men fra 2016) er melodien:
656 Lørdag Aften, Rejnlænder Polka, Hæfte 49, 10.
Ved at aktivere tallet 656 åbnes et nyt faneblad med den originale nodeside med melodien. Men hele arrangementet kan blades igennem ved at se under
"Noder - se og download / Vejledning / Hæfte 41-50 / 49". Melodien til Lørdag aften, Rejnlænder Polka er den tolvte og tredjesidste melodi i hæftet, som er på tolv sider. I stemmehæfterne, som kun er på otte sider, står noderne til dette arrangement nederst på side syv.

Eksempel:
656 Lørdag Aften, Rejnlænder Polka, Hæfte 49, 10

Arrangementet kan ses her: Hæfte 49, forside (første nodeside)
Hæftets første nodeside åbner i et nyt faneblad. Øverst til venstre ses hæftets nummer og til højre herfor kan vælges hvilket instrument fra arrangementet der skal vises. Men det vises først når der også vælges nodeside, som vælges under hæftets nummer øverst til venstre.
Det kan virke lidt klodset, men er meget effektivt og let at håndtere for webmasteren.
Undersider (2): 2016 2017