Alt om . . .‎ > ‎Musikeksempler‎ > ‎

Bo Skjærbæk

- af Bo Skjærbæk, red. aug. 2020
I tiden løb har jeg været med til at indspille eller selv indspillet og produceret eksempler på hvordan D.T.S. Bjerregaards melodier og arrangementer lyder. Her er en oversigt.
Musikken aktiveres ved at aktivere linket til nummerets unikke baldansefortegnelsesnummer.


Danserytmer, melodi & akkompagnement, cello & harmonika
Omkring juletid 2017-18 begyndte jeg at indspille og beskrive detaljer i Saugmann Bjerregaards måde at akkompagnere de forskellige typedanse (fx hopsa, galop, polka, polka rejnlænder, rejnlænder, skottish). Indspilningerne indeholder melodi, II violin og bas. Da dele af arrangementerne spilles på cello er de generelt oktaveret ned. Melodien spilles næsten med de originale strøgangivelser. Basstemmen er evt. oktaveret ned. II violinstemmen er indimellem gjort enstemmig men har beholdt den oprindelige rytme. Læs mere.

159 Vally Polka (Rejnlænder)
658 Gram i Hu, Hopsa
724 Lady Hopsa
778 Den Traadløse Tellefon, Galop

I klingende Mønt Polka, cello & harmonika
Omkring juletid 2016-17 indspillede og redigerede jeg en melodi og arrangement af Saugmann Bjerregaard på cello og harmonika.
Der er mange fordele ved at lave det hele selv (ulemperne vil ikke blive nævnt).Jeg øvede, spillede, indspillede, lyttede, kasserede . . Formålet med hele øvelsen skulle være at kunne udgive musikken af et meget originalt arrangement af nummeret, hvor det var muligt at lade de enkelte stemmer komme til deres ret og give det en anelse kant. Instrumentvalget medførte at resultatet ikke er så påtrængende som violinlyd kan være og ikke helt så blød i bunden som en baslyd kan være. Læs mere.
504 I klingende Mønt, Polka

Hele originale arrangementer indspillet med MIDI-lyd
Som en service overfor interesserede har jeg indskrevet de enkelte stemmer til en del numre digitalt for give et billede af D.T.S. Bjerregaards kompositoriske og arrangementsmæssige kunnen gennem hans 76 Baldanse hæfter. For hvert nummer er der også en analyse og diverse kommentarer. Se mere.

011 Lulle Mazurka
096 En ægte tyroler Hopsa
159 Vally Polka (Rejnlænder)
198 Sextur (Trekant)
273 Ved solnedgang Vals
750 En Rundrejse, Schottisch el. Rejnlænder
920 Skorstensfejeren Polka

Harmonikaindspilning
Indspillet fra min harmonika digitalt og redigeret (m.h.t. skiftende registrering på harmonika, adskillelse af stemmer i lydbilledet - styrke og placering). Der er Ivl-, IIvlx- samt bas-stemme (redigerede originalstemmer) og harmonikaens akkord-spil er tilpasset det redigerede originale partitur.
711 Odin Polka
722 Toner fra Valhalle Vals

Harmonikaindspilning
Indspillet fra min harmonika digitalt og redigeret (i meget ringe grad). Der er melodi og traditionel akkord- og basspil.
072 Sophie Rejnlænde Polka
092 Klokkespill Polka
142 Jeg spiller ud (rejnlender) Polka
348 Annine Rejnlænder Polka
594 Dallila Rhejnlænder Hopsa
647 Alle S. Polka
656 Lørdag Aften Rejnænder Polka
707 Paa første haand Rejnlænder
716 Rejnlænder Polka eller Fynbo
750 En rundrejse Schottisch (el Reinlænder)
971 Hold Balancen Polka
980 En fin nolo Schottisch