2018‎ > ‎

Mads Hansens Kapel

indsendt 5. jun. 2018 03.25 af Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 14. jun. 2018 15.11 ]
 10.000 til udgivelse af debutalbum.
  Bevilling: til produktion og udgivelse af debutalbum
  Ansøgers korte begrundelse: Vores mål er at indspille og udgive et fuldlængde album, med højdepunkterne fra orkestrets 7 timers aktive balrepertoire - arrangeret med henblik på at tryllebinde både koncertlytteren såvel som dansepublikummet.
 Ansøgers uddybende forklaring: Mads Hansens Kapel er et ungt dansk orkester, der er vokset ud af den danske folkemusiktradition. Orkestrets medlemmer er uddannet fra Skurups Folkhögskola i Sverige, og musikkonservatoriet i Esbjerg, og bindes sammen af en fælles kærlighed til fornyelsen og bevarelsen af den traditionelle danske folkemusik.
Vores mål er tostrenget
- Dels at være et stærkt og traditionsrigt balorkester der spiller dansk dansemusik for folkedansere i alle aldre, og
- Dels at udbrede de traditionelle melodier ved at arrangere dem som koncertmusik, så de kan leve blandt et yngre publikum, der ikke nødvendigvis vil komme til et folkedansebal.
Som et skridt på vejen mod dette indspillede Mads Hansens Kapel i 2017 en E.P med fem melodier – alle fra DTS Bjerregaards nodebøger. Her fik vi uvurderlig hjælp fra Saugmann Bjerregaards Fond, og vi havde ikke haft mulighed for at bringe Bjerregaards og vor egen musik frem uden denne støtte. Vores ambitioner har ikke ændret sig: Vi vil gerne udbrede dansk folkemusik til et større publikum, og derfor håber vi, at fonden endnu engang ønsker at støtte os i denne målsætning, denne gang til et fuldlængdes debutalbum.
Siden Kapellets dannelse i 2015 har vi arbejdet med indsamling af ”nye” gamle melodier. Vi har gået på jagt i gamle nodebøger, ganske som vi gjorde det med Saugmann Bjerregaards materiale til EP’en (og stadig gør), og har fundet glemte melodier som sjældent eller aldrig spilles. Dette har sammen med det mere kendte balrepertoire akkumuleret en melodibank som modsvarer omkring 7 timers aktivt balrepertoire. Heraf er der ca. 2 timers musik, som vi har gennemarrangeret til koncertbrug, og som vi har optrådt med både i Danmark og på den internationale folkemusikscene (Newcastle, Schweiz, Estland, Finland).

Ansøger og Bevillingshaver:
Emil Ringtved Nielsen
Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales på en gang efter projektets færdiggørelse mod fornøden dokumentation.
Dokumentation for projektets gennemførelse: Et tilsendt gratis eksemplar af projektets Album.
Se i øvrigt de generelle retningslinjer for bevillinger under Gå til: Ansøgning.