2017‎ > ‎

Mads Hansens Kapel, EP

 15.500 til udgivelse af EP med Mads Hansens Kapel.
  Bevilling: Til produktion og udgivelse af EP for Mads Hansens Kapel
  Ansøgers korte begrundelse: Vores mål er: Dels at være et stærkt og traditionsrigt balorkester der spiller dansk dansemusik for folkedansere i alle aldre, og dels at udbrede de traditionelle melodier ved at arrangere dem som koncertmusik, så de kan leve blandt et yngre publikum, der ikke nødvendigvis vil komme til et folkedansebal. Som et skridt på vejen mod dette, ønsker vi at indspille en EP med traditionel dansk folkemusik, der er arrangeret så det kan fungere som både koncert- og balmusik.
  Ansøgers uddybende forklaring: Mads Hansens Kapel er et ungt dansk orkester, der er vokset ud af den danske folkemusik-tradition. Orkestrets medlemmer er uddannet fra Skurups Folkhögskala i Sverige, og musikkonservatoriet i Esbjerg, og bindes sammen af en fælles kærlighed til fornyelsen og bevarelsen af den traditionelle danske folkemusik. I en tid hvor folkemusikken er på vej frem, er det vores opfattelse, at den unge generation desværre ikke har taget den danske traditionelle folkemusik til sig i samme grad som de har interesseret sig for nykomponeret folkemusik. Det vil vi gerne være med til at lave om på.
Som et skridt på vejen mod dette, ønsker vi at indspille en EP med traditionel dansk folkemusik, der er arrangeret så det kan fungere som både koncert- og balmusik. Ifm. konkurrencen sidste år (2016), er vi ligeledes stødt på Saugmann Bjerregaards musik, og er blevet vældig interesseret i hans kompositoriske virke, hvilket også vil afspejles af udgivelsen.
Vores mål er altså at udgive en EP i efteråret, der indeholder nyarrangerede versioner af Saugmann Bjerregaards musik, samt andre traditionelle danske melodier.
EP’en er berammet til at indeholde 4 til 5 numre, og at have en varighed på 25 min. hvoraf mindst to af numrene vil være komponeret af Saugmann Bjerregaard.

  Ansøger og Bevillingshaver: Julian Jørgensen.
  Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales på en gang efter projektets færdiggørelse mod fornøden dokumentation.
  Dokumentation for projektets gennemførelse: Et tilsendt gratis eksemplar af projektets EP-udgivelse.

Bevillingen blev afsluttet i december 2017 ved modtagelsen af projektets EP. Se bilag.
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ċ

Se
Fra uddelingen af Fondens bevilling, Studenterhuset, Odense, den 13. december 2017. Med koncert og efterfølgende dans. Se de øvrige bilag  16. dec. 2017 01.08 Saugmann Bjerregaard
ċ

Se
Omtalen på Rootszone, som pdf-fil  16. dec. 2017 01.08 Saugmann Bjerregaard
ċ

Se
Link til omtalen på Rootszone  16. dec. 2017 01.07 Saugmann Bjerregaard