2017


Mads Hansens Kapel, EP

indsendt 8. jun. 2017 02.22 af Ditlev Trappo Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 30. aug. 2017 04.01 ]

 15.500 til udgivelse af EP med Mads Hansens Kapel.
  Bevilling: Til produktion og udgivelse af EP for Mads Hansens Kapel
  Ansøgers korte begrundelse: Vores mål er: Dels at være et stærkt og traditionsrigt balorkester der spiller dansk dansemusik for folkedansere i alle aldre, og dels at udbrede de traditionelle melodier ved at arrangere dem som koncertmusik, så de kan leve blandt et yngre publikum, der ikke nødvendigvis vil komme til et folkedansebal. Som et skridt på vejen mod dette, ønsker vi at indspille en EP med traditionel dansk folkemusik, der er arrangeret så det kan fungere som både koncert- og balmusik.
  Ansøgers uddybende forklaring: Mads Hansens Kapel er et ungt dansk orkester, der er vokset ud af den danske folkemusik-tradition. Orkestrets medlemmer er uddannet fra Skurups Folkhögskala i Sverige, og musikkonservatoriet i Esbjerg, og bindes sammen af en fælles kærlighed til fornyelsen og bevarelsen af den traditionelle danske folkemusik. I en tid hvor folkemusikken er på vej frem, er det vores opfattelse, at den unge generation desværre ikke har taget den danske traditionelle folkemusik til sig i samme grad som de har interesseret sig for nykomponeret folkemusik. Det vil vi gerne være med til at lave om på.
Som et skridt på vejen mod dette, ønsker vi at indspille en EP med traditionel dansk folkemusik, der er arrangeret så det kan fungere som både koncert- og balmusik. Ifm. konkurrencen sidste år (2016), er vi ligeledes stødt på Saugmann Bjerregaards musik, og er blevet vældig interesseret i hans kompositoriske virke, hvilket også vil afspejles af udgivelsen.
Vores mål er altså at udgive en EP i efteråret, der indeholder nyarrangerede versioner af Saugmann Bjerregaards musik, samt andre traditionelle danske melodier.
EP’en er berammet til at indeholde 4 til 5 numre, og at have en varighed på 25 min. hvoraf mindst to af numrene vil være komponeret af Saugmann Bjerregaard.

  Ansøger og Bevillingshaver: Julian Jørgensen.
  Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales på en gang efter projektets færdiggørelse mod fornøden dokumentation.
  Dokumentation for projektets gennemførelse: Et tilsendt gratis eksemplar af projektets EP-udgivelse.
Se i øvrigt de generelle retningslinjer for bevillinger under Gå til: Ansøgning.

Rannok, nodebog

indsendt 8. jun. 2017 02.17 af Ditlev Trappo Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 30. aug. 2017 03.59 ]

 7.269 til Nodebogsudgivelse med Rannok musik.
 Bevilling: Til dækning af udgivelse af en nodebog med melodierne fra Rannoks seneste udgivelse ”Gammel, nyt, lånt og blåt”, som udkommer 10. maj 2017.
 Ansøgers korte begrundelse: Det er tanken, at nodebogen skal kunne bruges af folk med interesse for folkemusikken og som undervisningsmateriale i musikskoler, MGK og for undervisere, der har interesse i at udforske folkemusikken. Den kan anvendes på alle instrumenter og både som soloundervisning og på sammenspilshold. Vi håber, at nodebogen kan være med til at udbrede kendskabet og nysgerrigheden til dansk folkemusik.
 Ansøgers uddybende forklaring: Vi er i gang med at nedskrive musikken fra vores seneste udgivelse, så den kan udgives i november.
Det er tanken, at hvert nummer skal være i to udgaver: En simpel melodi med becifring (Leadsheet) og en udgave med Rannoks arrangement med taw, ornamenteringer, sekund stemmer og alternative harmoniseringer, således at man kan vælge at spille en simpel grundmelodi eller dykke ned i vores måde at spille musikken på.
Til de traditionelle noder er en kort kommentar med historier, hvilken egn melodien kommer fra og dansetype.
Det er tanken, at nodebøgerne skal promoveres til musikskoler og sælges via vores hjemmeside og til vores koncerter og workshops. Vi vil desuden tilbyde musikskoler at komme og afholde workshops i folkemusik både for lærere og elever.

Ansøger og Bevillingshaver:
Michael Graubæk.
Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales på en gang efter projektets færdiggørelse mod fornøden dokumentation.
Dokumentation for projektets gennemførelse: Et tilsendt gratis eksemplar af projektets nodebogudgivelse.
Se i øvrigt de generelle retningslinjer for bevillinger under Gå til: Ansøgning.

1-2 of 2