2016

Musikalsk åbent hus

indsendt 19. feb. 2018 04.22 af Bo Skjærbæk   [ opdateret 19. feb. 2018 04.22 ]

 16.000 til lokaleleje og annoncering i forbindelse med Åbent Hus arrangementer.
 Bevilling: Til dækning af udgifter i forbindelse med udvikling og afholdelse af en række musikalske åbenhus-arrangementer i efteråret 2016 og forår 2017.
 Ansøgers korte begrundelse: At skabe et trygt forum for amatører i samarbejdet mellem de professionelle musikere og deltagere, hvor begivenheden bliver inspiration til den musikalske mangfoldighed, og hvor folkemusikken er den samlende fællesnævner for arrangementet.
Fortsættes her: rapport

FolkeMUSIK & GLÆDE

indsendt 19. feb. 2018 04.19 af Bo Skjærbæk   [ opdateret 19. feb. 2018 04.20 ]

 5.000 til et folkemusikorkesters honorar.
 Bevilling: Til honorar til et professionelt folkemusikorkester i forbindelse med MUSIK & GLÆDE's workshop og koncert.
 Ansøgers korte begrundelse: Støtte søges til at udbrede kendskabet til dansk folkemusik og folkesang, ikke kun på spillemandsstævner og -træf, men for den helt almindelige tilhører. Derfor gratis koncerter, med meget dygtige musikere. Vi har brug for større interesse for folkedans og spillemandsmusik, så vi også fremover kan glædes over det.
Fortsættes her: rapport

CD med MDRBO

indsendt 8. jun. 2016 13.15 af Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 13. mar. 2019 04.27 ]

 10.000 til indspilning af CD.
 Bevilling: Til indspilning af en CD med traditionel dansk balmusik med Musikdirektør Rasmussens Balorkester (MDRBO).
 Ansøgers korte begrundelse: Musikken vil  bestå af en blanding af kendte og ukendte dansemelodier fra hele landet, finurlig toradermusik, livlige sangdanse og meget mere. Og måske også en Bjerregaard-melodi eller to.
 Ansøgers uddybende forklaring: Formålene med cd’en er flere. For det første vil vi gerne dokumentere det repertoire og den spillestil vi har fået med os gennem flere års virke og møder med spillemænd som Hans Jørgen Christensen, Klaus Pindstrup, Poul Lendal og Carl Erik Lundgaard. For det andet vil vi gerne bruge cd’en til at promovere vores orkester og vores musik, både i de almindelige folkemusikkredse, men også hos vores jævnaldrende, der måske slet ikke vidste, at de kunne lide spillemandsmusik!
Fortsættes her: rapport

Spillemandsmusik fra Vesthimmerland

indsendt 8. jun. 2016 13.12 af Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 2. jun. 2020 02.49 af Bo Skjærbæk ]

 8.000 til nodebog med spillemandsmusik fra Vesthimmerland.
 Bevilling: Til et større hæfte med et bredt udvalg af vesthimmerlandsmaterialet, melodier og biografier omkring de kildebærende spillemænd, hentet hos efterkommere eller lokalarkiver.
 Ansøgers korte begrundelse: Projektet vil resultere i et hæfte med udvalgte spillemandsmelodier fra Vesthimmerland. Hæftet bliver en årgang i skriftrækken, Nordjysk Folkekultur. Publikationen vil være velegnet til undervisningsbrug, idet melodierne opnoteres med 1.-stemmer, 2.-stemmer og becifring.
Fortsættes her: rapport

Spillemandskredsens arkiv

indsendt 8. jun. 2016 13.10 af Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 13. mar. 2019 05.41 af Bo Skjærbæk ]

 8.000 til dokumentationsprojekt vedrørende Spillemandskredsens Arkiv.
 Bevilling: Til dækning af transportudgifter i forbindelse med dette arbejde, kopiering af materiale, samt trykning af registrant.
 Ansøgers korte begrundelse: Resultatet af dokumentationsprojektet bliver en registrant, der vil være tilgængeligt for alle interesserede, dels i papirform og dels på museets hjemmeside.
Fortsættes her: rapport

1-5 of 5