2015

Kjellerup bys musikhistorie

indsendt 19. feb. 2018 04.15 af Bo Skjærbæk   [ opdateret 19. feb. 2018 04.16 ]

 40.000 til trykning af bog. Vedrørende Kjellerup bys musikhistorie i 1900-tallet.
 Bevilling: Til trykning af bog om Kjellerup bys musikhistorie forfattet af Per Bjørn, Edvin Sevelsted og Eddy Würts.
 Ansøgers korte begrundelse: Vi er tre personer, Per Bjørn, Eddy Würts og Edvin Sevelsted som i godt et års tid har gransket i de mange musikgrupper, som byen har fostret. Det har vist sig at for hver gang et nyt lag blev gjort synligt, så afsløredes der nye og andre spændende lag nedenunder. Det har været vanskeligt at sætte en grænse for, hvad vi skulle tage med i vore tekster og hvilket, vi skulle ignorere. En ting står dog fast og det er, at når Kjellerup i dag kan mønstre så mange musikgrupper og solomusikere, så skyldes det de 2 Bjerregaarde: Ditlev Trappo Saugmann Bjerregaard og hans søn Beck Bjerregaards meget markante aftryk på musikudfoldelserne i Kjellerup. Har man læst manuskriptet til bogen, behøver man kun at nævne nogle få navne som alle på den ene eller anden måde, via deres kontakt med Bjerregaardfamilen, har udfoldet sig rent musikalsk: Vilhelm Petersen, Søren Kloster (den gamle), Niels Overby og Nick Mogensen.
Fortsættes her: rapport

Sonni - baggårdsmusikant

indsendt 19. feb. 2018 04.09 af Bo Skjærbæk   [ opdateret 19. feb. 2018 04.13 ]

 20.000 til bog og CD. Vedrørende gårdsangersønnen Sonni Adolf Blom Christensen.
 Bevilling: Til udgivelse af bog og CD om gårdsangersønnen Sonni Adolf Blom Christensen og den slægt og det miljø, han er vokset ud af.
 Ansøgers korte begrundelse: Bogen er en portrætbog om gårdsangersønnen Sonni Adolf Blom Christensen og den slægt og det miljø, han er vokset ud af - og er en del af. Bogen er altså både en bog om musikeren og mennesket Sonni samt om den tradition, han er rundet af, gårdsangertraditionen, samt det musikmiljø han er en del af i Aarhus - blandt 'splittergale' og gøglere. Med bogen følger en cd, hvor Sonni og hans musikalske samarbejdspartnere synger og spiller en del af de mest betydningsfulde sange fra gårdsangertraditionen og -kulturen.
Fortsættes her: rapport

1-2 of 2