2012‎ > ‎

Ole Kjærs familie

indsendt 17. maj 2012 06.42 af Bo Skjærbæk   [ opdateret 30. mar. 2017 07.13 ]
 10.000 til rejseudgifter. Vedrørende spillemanden Ole Kjærs familie.
Bevilling: til dækning af rejse- og opholdsudgifter til besøg på museer, lokalhistoriske arkiver og privatpersoner i Nørrejylland til videreforskning af musikerfamilien Kjærs liv og betydning for musiklivet i Nørrejylland.
Ansøgers korte begrundelse: Dette projekt er at skrive en større fremstilling om de familiemedlemmer i den Kjærske familie, der var komponister, musikudøvere eller digtere. Ole Kjær havde tre brødre, der alle var udøvere af musik og var lejlighedsdigtere.
Ansøgers uddybende forklaring: To af Ole Kjærs brødre Laurs Andersen Lehnsmann Kjæhr (1790- 1856) og Peder Andersen Kjæhr (1799-1885) har haft efterkommere, der har været musikere til sidste halvdel af 1900-tallet. Det er endnu muligt at indsamle yderligere materiale om spillemændene i Kjærfamilien. Der findes materiale på Struer, Sæby, Hjørring og Thisted museer og lokalhistoriske arkiver og på Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg samt hos privatpersoner. 

Ansøger og Bevillingshaver: Anders Chr. N. Christensen.
Udbetaling af bevilling: Halvdelen af beløbet kan evt. udbetales på én gang mens bevillingen er aktiv (mod dokumentation), men ellers når undersøgelsesfasen er afsluttet mod dokumentation for rejseudgifter.
Dokumentation for projektets gennemførelse: En skriftlig eller digital rapport om dele af undersøgelsesfasens resultater.

Projektet blev påbegyndt og halvdelen af beløbet udbetalt. Men ikke gennemført.