2012

Karl Skaarup film

indsendt 13. feb. 2012 02.05 af Saugmann Bjerregaard   [ opdateret 24. jul. 2013 03.09 ]

 Bevilling til et filmprojekt om den 87-årige spillemand Karl Skaarup i Koldby, som trods sin høje alder er frisk og vital. 
Karl Skaarup regnes for en førende skikkelse indenfor dansk spillemandsmusik, og siden sin ungdom har han dyrket nogle af de særlige Thy-danse. Derfor er det vigtigt for eftertiden at få fastholdt Karl Skaarups musik på en både teknisk og kunstnerisk overbevisende måde. Men også at komme tættere ind på livet af ham gennem levende samtaler, så eftertiden forstår, hvor musikken stammer fra, og hvilken funktion den har haft i det gamle bondesamfund.
Bevillingen skal anvedes til redigering og udgivelse af en allerede optaget koncert med Karl Skaarup og Kristian Bugge og til en optagelse, redigering og udgivelse af en koncert med Karl Skaarup og gruppen Habadekuk, som tager afsæt i traditionel dansk folkemusik, som den fortolker temmelig utraditionelt med blæsergruppe og rytmesektion inspireret af både jazz og salsa.
Forhåbentlig vil arbejdet være afsluttet i løbet af efteråret 2012, hvorefter filmen kan få premiere og udgives på DVD.
Ansøgeren Jørgen Vestergaard har produceret ca. 60 film, herunder to spillefilm, men især dokumentarfilm, mange af dem støttet af Statens Filmcentral og Det Danske Filminstitut.
 
Ansøger og Bevillingshaver: Jørgen Vestergaard, 2012.
Udbetaling af bevilling: Halvdelen af beløbet kan udbetales når projektet sættes i gang, og restbeløbet når Fonden har modtaget dokumentation for projektets gennemførelse sammen med projektets regnskab.
Dokumentation for projektets gennemførelse: Projektets DVD.
Bilag: Væsentlige dele af ansøgningen er vedlagt som "ansogning Vestergaard web" nederst på denne side. 

1-1 of 1