2010‎ > ‎Vildspil og nodespil‎ > ‎

Vildspil og nodespil

36.000 kr. til udgivelse af bogen "Vildspil og nodespil - Traditionel spillemandsmusik i Danmark".
Udgivelse af en dobbelt CD med tilhørende bog, til en antologi med ca. 100 historiske indspilninger af spillemandsmusik fra Danmark. Med biografier og billeder af de medvirkende og kommentarer til hvert enkelt indspilning
Bogen består af tre dele:
En førstedel med et forord og en indledning, hvor spillemandsmusikken eller den traditionelle musik bliver defineret, og en gennemgang af Dansk Folkemindesamlings indsamling af instrumentalmusik over en periode på 100 år.
Dernæst beskrives spillemændenes oplæring og uddannelse, instrumenter, spillemåde og sammenspilsformer og endelig melodiernes melodiske og tonale træk. Andendelen er hovedafsnittet med kommentarer til de to vedlagte CD'er med 103 portrætter af lokale spillemænd eller musikere, hvis musik bliver kommenteret og sat ind i en historisk kontekst.
Bogens sidste afsnit indeholder litteratur- og kildehenvisninger og personregister og afsluttes med en oversigt over numrene på de to CD'er.
Saugmann Bjerregaard Fond har i 2005 bevilget 28.000 til udgivelsen, der dengang var tænkt som en dobbelt CD med et tilhørende kommentarhæfte. Det har dog senere vist sig, at kommentardelen samt indledningen er blevet så omfattende, at den ikke kan udgives som et kommentarhæfte eller en booklet, men udgivelsen bliver i stedet en rigt illustreret bog på ca. 200 sider og med to tilhørende CD'er.
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ċ

Se
En kort omtale af bogen med en forklaring om dens indhold og billede af forsiden.  15. apr. 2013 14.48 Saugmann Bjerregaard
ċ

Se
En plakat med omtale af forfatterens foredrag ved bogens fremkomst.  15. apr. 2013 14.50 Saugmann Bjerregaard