Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων
Οι μαθητές χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για ψυχαγωγία, αλλά και για την εκπαίδευσή τους. Επισκέπτονται τόσα πολλά και διαφορετικά websites καθημερινά, ώστε είναι σημαντικό να αποκτήσουν μια εικόνα του πως αυτά δημιουργούνται και διαχειρίζονται. Ένας ιδανικός τρόπος να γίνει αυτό, είναι συμμετέχοντας σε εργασίες σχεδιασμού ιστότοπων, όπου ανακαλύπτουν τεχνικές σχεδίασης και εργαλεία.
Υπάρχουν στο διαδίκτυο web sites, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να εγκαταστήσουμε διαδικτυακούς τόπους χωρίς χρέωση, μερικά από τα οποία είναι τα: Google SitesWixWeebly


Ιδέες και προτάσεις για εργασίες

Οι μαθητές, με τη δική μας καθοδήγηση μπορούν να κατασκευάσουν web sites, σχετικά με το σχολείο τους, την τάξη τους ή τον εαυτό τους. Να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά portfolios, ιστότοπους για σχολιασμό βιβλίων ή ταινιών, για τοπικές μικρές επιχειρήσεις, για καλλιτέχνες, ή για κάποιο θέμα της επιλογής τους. Να φτιάξουν ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα, ή να αντιγράψουν κάποιο γνωστό site, να βελτιώσουν ένα υπάρχον site, καθώς και να μοιράζονται σημειώσεις και υλικό. Επίσης, μπορούν να φτιάξουν ένα δικτυακό τόπο για συνεργασία μεταξύ τάξεων ή σχολείων και πολλά άλλα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ιδέες μπορούμε να βρούμε στα παρακάτω web sites: