Arrangementer‎ > ‎

Hvad går der galt i store, offentlige IT-projekter?

indsendt 28. maj 2019 08.17 af Hans-Henrik Kaaber
Foredragsholder: Professor Søren Lauesen, IT-Universitetet
Tid: 13. juni 2019 ca. kl. 17 (efter generalforsamlingen)
Sted: Store Auditorium, Universitetsparken 3

Resumé:
Hvad der gik galt i 5 store offentlige IT projekter, eksemplificeret ved Sundhedsplatformen. Og hvad man kan gøre ved det.
Vi fandt 36 dødsårsager i disse projekter og senere 20 metoder til at forhindre det.
Den vigtigste metode er Problemorienterede Krav (SL-07): Lad være med at skrive hvad systemet skal gøre, men hvad det skal bruges til. Så kan leverandøren bruge det han har, og kunden kan vurdere hvor godt forslaget er.

SL-07 krav for et kompliceret, virkeligt projekt kan ses her:
http://www.itu.dk/people/slauesen/SorenReqs.html#Y-Foundation

Biografi:
Søren Lauesen har undersøgt fem store projekter i detaljer: Den Elektroniske Tinglysning, Rejsekortet, PolSag, EFI og EPIC (Sundhedsplatformen). Søren Lauesen er professor på IT-Universitetet i København. Han har arbejdet i IT-industrien i 20 år, heraf 10 år i multi-nationale virksomheder (ABB og NCR). Han har været professor ved Handelshøjskolen i København og IT-Universitetet i 33 år. Han var med til at grundlægge to udviklingsafdelinger (i BBC/ABB og i NCR) og flere uddannelser (Datalogiuddannelsen ved KU, erhvervsøkonomi-datalogi ved CBS, og IT-Universitetets uddannelser). Han har været IT-eksperten bag Rigsrevisionens undersøgelse af den Elektroniske Tinglysning, af Rejsekortet, af Politiets sags-system (PolSag), EFI, mv.

Comments