Arrangementer‎ > ‎

22. marts 2018 Dobbeltforedrag: Komplekse computere og komplekse øl

indsendt 11. feb. 2018 11.58 af Jacob Nørbjerg   [ opdateret 22. mar. 2018 02.10 ]
Foredragsholder: Professor Brian Vinter, Head of HPC/UCPH

Tid: 22. marts 2018 kl 16.
Sted: Niels Bohr Instituttet, Blegdamsvej 19, 2100  København Ø
Adgang: døren vil være låst, følg instruktionen på døren.

TILMELDING (OBLIGATORISK) senest 19. marts kl 12:00:

 
https://doodle.com/poll/e5979cfqz2k6u9v9


DSfD indbyder til et dobbeltforedrag på Niels Bohr Institutet.

Brian Vinter vil først fortælle om brugen af supercomputere og derefter et foredrag om øl med tilhørende ølsmagning.

Tilmelding til foredraget er nødvendig, da antallet af pladser er begrænset og da ølindkøbet skal afstemmes med antallet af tilmeldte.

Foredragene bliver på engelsk.Programmering af stadigt større og mere komplekse supercomputere

 

Beregningsdrevet forskning oplever et voldsomt løft ved at supercomputere bliver stadigt større og man kan derfor simulere med stadigt større opløsning eller over længere tid. Samtidigt med at computerne bliver større bliver de stadigt vanskeligere at programmere og det ventes at den første computer der leverer en exaflops vil anvende mere end 100M processor-kerner. Alene udfordringen i at skrive programmer der kører parallelt på millioner af processorer er voldsom, hvis man dertil ligger udfordringer med at optimere hukommelsestilgang og I/O flow bliver opgaven så uoverskuelig at de fleste forskere vil opgive at skrive egne programmer til disse maskiner.

Foredraget vil introducere udfordringerne i og fremtiden for supercomputere, og vil derefter gå videre til at introducere projektet Bohrium ( www.bh107.org ) som er en just-in-time compiler der udvikles i eScience gruppen på Niels Bohr Instituttet, hvis formål er at gøre det muligt for forskere at skrive deres programmer i et høj-produktivitets sprog, typisk Python, og så kunne afvikle dem på supercomputere.

 

 

Indtagelse af stadigt stærkere og mere komplekse øl

 

Tiden hvor en øl aldrig kunne være andet end en pilsner er for længst passeret og alle supermarkeder har i dag et rimeligt udvalg af de mest populære alternativer til pilsneren. I denne ølsmagning vil vi prøve at kommer lidt længere ud i alternative øl. Der vil være en forklaring på øltyper og brygmetoder og anekdoter fra øllets verden.


Comments