Dr. Münsters medisinske samfunn, avdeling Bergen

Dr. Erik Münster gjennom sine faste spalter i aviser og ukeblader gjennom en årrekke bidratt til at vanlige mennesker i hele Skandinavia har fått forståelige og oppmuntrende svar på kompliserte, medisinske spørsmål.

Erik Münster ble født 21. april 1930, og nyter nå sitt otium som gentlemann og globetrotter.

Les Povl Nøragers hyllestartikkel.

I Mesterns hænder - et vidnesbyrd

 
Den 29. oktober i det herrens år 1970 var jeg ved at miste livet i en bilulykke mellem Kisserup og Ugerløse på Midtsjælland. Det var før sikkerhedsbælternes tid og i det frontale sammenstød, tog jeg turen ud gennem forruten. Jeg blev i al hast kørt i ambulanse til Sorø amtsygehus hvor man konstaterede to kraniebrud, en brækket nese, venstre kæbe knust og tab af synet på det venstre øje. Man fandt hurtig ud af at dette var mere end man kunne hanskes med der, og jeg blev derfor overført til rigshospitalets intensiv afdeling, hvor jeg lå bevidstløs i fire dage.
 
Da jeg genvandt bevidstheden blev jeg flyttet til kæbekirurgisk afdeling, hvor ingen ringere end Erik Münster var overlæge. Under Mesterens kyndige kirurgiske indgreb blev mit ansigt lappet sammen, og min mund blev bundet sammen med ståltråd som man gør ved brud på kæben. I denne tid nød jeg godt af  hans kærlige pleje og omsorg, og omsider oprandt den store dag, da jeg skulle få fjernet tråden, som i seks uger havde hindret mig i at spise andet end flydende kost. Jeg havde bestildt ostemad, for det var det jeg havde savnet mest i den lange ventetid. Da tråden var fjernet opdaget jeg til min store forskrækkelse at jeg ikke klarede at åbne munden alligevel.
Så begyndte tvivlen at melde sig! Havde Mesteren sveget mig? Havde han ikke den dygtighed som skulle til? Skuffelse var stor, og der blev ingen ostemad.
Jeg fik som hjælpemiddel et såkaldt "juletræ", en skrue af træ som var formet som et juletræ, og som skulle skrues ind mellem kæberne for at tvinge dem op, men det hjalp ikke, der var låst.
 
Som rumkammerat havde jeg en gammel barbermester, som en dag spurte mig om jeg kunne poste et par breve for ham. Jeg fik penge med til frimærker , gikk ned i reseptionen, købte frimærker som jeg uden at tænke mig om åbnede munden og slikkede på. Ubevidst åbnet mine kæber sig.
Det var ikke Mesterens ufejlbarlige kirurgi som havde været årsagen, men en spærre i mit eget hoved.
Jeg er ham evig taknæmmelig for hans strålende behandling, som har givet mig et nogenlunde normalt udseende, og er stolt af at være blevet optaget som medlem i Samfundet.

 

Jan Hemmingsen / Pasienten

 

NRK markerte dagen

 

NRKs daglige program "Førkveld" markerte selvfølgelig Mesterens 80-års dag på behørig vis.

Presidenten og Guvernøren representerte foreningen, og viste fram relikvier og fortalte anekdoter fra pilegrimsreisene til det hellige land.

Intervjuet kan du se her:

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/210202

 

80 år og like blid

Onsdag 21. april fylte Dr. Erik Münster 80 år. Foreningen markerte den store dagen på Wesselstuen i Bergen. I det store jubileumsåret er det viktig å bruke tid på å kåre historiens beste innlegg fra hans berømte avisspalte.


Vellykket feiring

Fredag 20. april ble Mesterens 77-års dag feiret på Wesselstuen. Presis klokken 21.45 ble jubilanten ringt opp av president Bjørn H. Andreassen for overbringelse av lykkeønskninger i anledning dagen.

 

Her er et kort videoutdrag av samtalen: Presidenten snakker med Mesteren


Rørende Mestermøte

Se som slideshow 

Brått stod han der framfor oss og vart synleg overraska og kan hende litt rørt over at så mange kom heile vegen frå Bergen for å møte Han.

 

Se som slideshow

 

"Eg gløymde heilt å seie kva eg heitte då eg helste på Han....."

Elly blir æresmedlem

Sendebud fra Den hellige by er mottatt. Fru Mesteren har akseptert vår henvendelse om æresmedlemskap i forening. Det nye testamentet må utvides med et nytt kapittel: Münsterbrevet.

 Se relikviet her


 

Vellykket fårehoved-lag

Hvis noen skulle være i tvil; Fårehoved-selskapet på Neptun 3. november ble en suksess.

Showbiz-pictures here

Historien

Munsters beste

Pilegrimsreisene

Relikviene

Lidt  sjovt...

Medisinske bilder

The gadget spec URL could not be found