Squall Leonhart

Takaisin etusivulle


Lisää kuvia cosplay-puvuista löydät Kuvagallerian Cosplay-alaosiosta!

Tästä pääset tarkastelemaan lähemmin puvun tekoprosessia.

Hahmo: Squall Leonhart

Hahmon alkuperä: Final Fantasy VIII (© Square-Enix 1999)

Ensiesiintyminen: Animecon V/Finncon07 14.-15.7. 2007, Jyväskylä

Palkinnot ja kunniamaininnat: 

Paras proppi, jaettu kunniamaininta - Helsingin Kirjamessut 27.10.2007

Cosplay-kisan yleisön valitsema voittaja - Nekocon II 5.-6.7.2008, Kuopio


Squallin asu oli alunperin penkkarijuhliini kokoama puku, jota päätin ruveta käyttämään cosplay-tarkoituksissa ensimmäisen kerran vuoden 2007 Animeconissa. Vaikka en kisaan muutamien vastoinkäymisten takia päässyt Squallina osallistumaan, puku sai huikeasti suosiota osakseen, etenkin hyvän ystäväni Lasse Kuurilan (omien piirustusteni pohjalta) tekemän Revolver-Gunbladen ansiosta.

Helsingin kirjamessut 2007 

Ensimmäinen virallinen kisadebyyttini oli vuoden 2007 Helsingin Kirjamessuilla pidetyssä cosplay-kisassa, jossa Gunblade-proppini saikin parhaan propin jaetun sijan.

Puvun tekemiseen meni huomattava määrä aikaa ja rahaa. Asukokonaisuuden kokoamisprosessi alkoi syksyllä 2006 ja se valmistui juuri sopivasti helmikuun 2007 penkkareihini. Kaiken kaikkiaan koko pukuun proppeineen upposi noin 250 euroa.

Puvun hintaa nostivat sen lukuiset osat, joihin kuuluu muun muassa kuusi vyötä (joista kolme oli itse asiassa nahkaisia koiran kaulapantoja), prätkäbootsit, hanskat sekä nahkatakki, joka taas kirpparilöytönä oli koko puvun halvin osa.  Otsan arven meikkaamista varten täytyi myös ostaa kulmakynä, sekä tietysti paljon hiustököttiä pitämään Squallin epäluonnollisia hiuksia koossa. Joka tapauksessa koko hintansa arvoinen se on vähintäänkin ollut.

Nekocon 2008

Tämä ei voi olla todellista! Kuopiossa järjestettiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2008 toinen Nekocon koskaan. Conissa oli luonnollisesti cosplay-kisa, johon halusin osallistua. Päätin siis kysyä järjestäjiltä, voisinko osallistua pukukokonaisuudella, josta vain proppi (Revolver Gunbladeni) oli saanut kunniamaininnan, mikäli toisin coniin tyystin eri propin. Sain myöntävän vastauksen ja kisassa minua odotti täysin ennalta arvaamaton suosio: yleisö äänesti minut cosplay-kisan voittajaksi! (Tuomaristo valitsi myös oman suosikkinsa, joka en ollut minä, onnea hänellekin! ^^)

Nekocon oli muutenkin sanoinkuvaamattoman hieno kokemus. Tunnelma oli jatkuvasti katossa, ihmiset olivat mukavia ja innoissaan ja kerrankin coni toimi! Info pelasi, tekniikka toimi, conialue toimi - mitä vielä voi conilta toivoa? Kaksipäiväisen conin toisenakin päivänä (cosplay-kisa pidettiin ensimmäisenä) sain suosiota osakseni: Final Fantasy Fight -ohjelmanumerossa minut summonoitiin lavalle taistelemaan jopa kolme kertaa! (Ok, se ensimmäinen niistä oli sovittu juttu ;D)


Kiitokset kaikille teille, jotka teitte coniviikonlopustani ikimuistoisen!


Desucon 2010

Squallin puku koki alkuvuoden 2010 aikana radikaaleja muutoksia. Tilasin ulkomailta aitoa biisoninnahkaa, josta väsäsin styreenimuovin avulla pukuun uuden vyön (sen kaikista leveimmän), hankin uudet hanskat sekä uudet saappaat, joihin tosin kiinnitin vanhat bootsiremmit ja yleensäkin korjailin ihan langan ja neulan kanssa kaikkea, mikä ennen oli mustalla ilmastointiteipillä huterasti kiinni.

Ja miksikö? Toki tehdäkseni puvusta tarkemman, mutta ennen kaikkea osallistuakseni sillä Desuconissa kesäkuussa 2010 järjestettyyn EuroCosplay -karsintaan!
Valmistelin itselleni valokarttoineen kaikkineen mielestäni melkoisen esityksen karsintaa varten, videopätkän esityksestäni voi katsoa YouTubesta [linkki].

Vaikka valomiehet eivät kuitenkaan voineet kisassa kenenkään valotoiveita täyttää aivan täysin, oli esitys mielestäni erittäinkin onnistunut. Harmi vain, ettei se ja pukuni riittäneet tyydyttämään tuomareita. Onnea kuitenkin kisan kolmelle parhaalle, joiden asut olivat kyllä upeita, sekä kiitos kaikille conissa minua auttaneille ihmisille, eritoten ystävälleni Anna-chanille, joka auttoi tukkani oikein kunnolla Squallittamisessa!

(Ylin valokuva: Juhapekka Hietala, keskimmäinen valokuva: Jyrki Paavola, alin valokuva: Tomi 'Darkki' Väisänen.)

 

Takaisin edelliselle sivulle