felixincosplay-puku

                     Felixin cosplay-puku

Takaisin etusivulle


Tämä sivu kertoo Felixin cosplay-puvun luomisprosessista.

Kuvia lopputuloksesta löytyy näiden sivujen Cosplay- ja Kuvagalleria-osioista (ks. Etusivu).

Felixin puvun ompelussa minua avusti suuresti vanha koulutoverini Anni Tuunainen. Puvun osista tunika, vihreä vyölaukku sekä viitta ja säärystimet ovat kokonaan hänen ompelemiaan. Vihreä pikkuinen takki on alkujaan nettihuutokaupasta ostettu paita, jonka Anni modifioi nykyiseen muotoonsa käyttäen irtokangasta sekä hihansuiden koristeisiin halkaistun nahkavyön pätkiä. Takin väriin sopiva vyö luotiin päällystämällä tavallinen, kirpputorilta löydetty kangasvyö vihreästä paidasta ylijääneillä kankailla, joista myös vyöllä roikkuva vuolaukku on tehty. Laukun oranssi koristenauha on tavallista kanttinauhaa ompeluliikkeestä.

(Voitte kuvitella, että mokoman vyön halkaiseminen kotikonstein oli mitä ilahduttavin projekti.) Itse paidasta ylijääneet leikatut osat toimivat mainitun vihreän vyölaukun materiaalina.

Hanskat olivat alunperin Varkauden Tekstiili-Ojaselta, ihan normaalit ruskeat, rannemittaiset nahkahanskat. Kiinnitin niiden varsiin yksinkertaisesti käsin ommellen veneiden penkkien verhoiluun tarkoitettua, erittäin jämäkkää keinonahkaa. Kyseinen materiaali ei hengitä lainkaan, joten pukua ei niidenkään puolesta kannata kesäkuumalla käyttää.

Puvun moninaiset koristeet luotiin keinonahkaa, kanttinauhaa, vaahtomuovia, kuminauhaa ja ties mitä muita materiaaleja mielikuvituksellisesti käyttämällä.

Propin tarina on myös vaiheikas. Ensimmäinen, vuoden 2008 Animecon VI/Finncon08:n aikainen, keltakahvainen miekka oli hyvin yksinkertainen. Kuviosahalla vanerista muotoonsa sahattuun ja hiottuun pohjaan kiinnitettiin epoksiliimalla puurenkaita, tippamosaiikkia (väistimen sininen jalokivi) ja hopeiset yksityiskohdat sekä terä maalattiin krominvärisellä Maston-spraymaalilla. Muut osat maalattiin keltaisella Mastonin sprayllä.

Miekalle valmistettiin myös huotra kartonkikehikosta, joka päällystettiin samalla keinonahalla, jota oli mm. Felixin takin koristenauhoina.

Ensimmäinen miekka oli kuitenkin mielestäni aivan liian karkea ja huonosti tehty, joten vuonna 2010 päätin ruveta Mk. II:n luomiseen. Toisen version pohjan sahasin vannesahalla korkealaatuisesta mäntylaudasta, jonka teräosan höyläsin kavahöylällä ns. timanttimuotoon. Väistimen päälle liimasin kummallekin puolelle vanerista sahatut levyt, joihin kiinnitin tippamosaiikkikivet sekä styreenimuovista leikatut koristeet.
Kahvan kummallekin puolelle liimasin halkaistun harjanvarren sopivanmuotoisiksi muokatut puolikkaat.
Lopputulos maalattiin samoja spraymaaleja käyttäen kuin ensimmäisessä versiossa.

Comments